Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Şubat 09, 2012, 11:43:19 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: KAMU GÖREVLİLERİ ETİK SÖZLEŞMESİ  (Okunma Sayısı 478 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« : Aralık 19, 2009, 11:38:01 ÖS »

KAMU GÖREVLİLERİ ETİK SÖZLEŞMESİ

Kamu hizmetinin her türlü özel çıkarın üzerinde olduğu ve kamu görevlisinin halkın hizmetinde bulunduğu bilinç ve anlayışıyla;

   Halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak,ihtiyaçlarını en etkin ve verimli biçimde karşılamak,hizmet kalitesini yükseltmek ve toplumun memnuniyetini arttırmak için çalışmayı,

   Görevimi insan haklarına saygı,saydamlık,katılımcılık,dürüstlük,hesap verebilirlik,kamu yararını gözetme ve hukukun üstünlüğünü ilkeleri doğrultusunda yerine getirmeyi,

   Dil,din,felsefi inanç,siyasi düşünce,ırk,yaş,bedensel engelli ve cinsiyet ayrımı yapmadan,fırsat eşitliğini engelleyici davranış ve uygulamalara meydan vermeden tarafsızlık içerisinde hizmet gereklerine uygun davranmayı,

   Görevimi,görevle ilişkisi bulunan hiçbir gerçek veye tüzel kişiden hediye almadan,maddi ve manevi fayda veya bu nitelikte herhangi bir çıkar sağlamadan,herhangi bir özel menfaat beklentisi içinde olmadan yerine getirmeyi,

   Kamu malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanmayı ve kullandırmayı,bu mal ve kaynakları israf etmemeyi,

   Kişilerin dilekçe,bilgi edinme,şikayet ve dava açma haklarına saygılı davranmayı,hizmetten yararlananlara,çalışma arkadaşlarıma ve diğer muhataplarıma karşı ilgili,nazik,ölçülü ve saygılı hareket etmeyi,

   Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nca hazırlanan yönetmelilerle belirlenen etik davranış ilke ve değerlerine bağlı olarak görev yapmayı ve hizmet sunmayı taahhüt ederim.

…/…/…..

……………………….
                                 ……………………….

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Editör Adayı
Süper Üye
Üye No: 13627
Mesleği: Sınıf Öğretmeni

« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2009, 10:25:22 ÖS »

teşekkürler:)

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: KAMU GÖREVLİLERİ ETİK SÖZLEŞMESİ 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.15 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!