İşte Ben ve Ailem
1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.İşte Ben ve Ailem
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 1
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
KAZANIMLAR : B.1.6. Kendisinin çocukluğu hakkında araştırma yapar.
B.1.7. Aile bireylerinin iş ve mesleklerini tanır.
B.1.8. Ailenin dayanışma ve iş birliği yapılan özel bir çevre olduğunu kavrar.
B.1.9. Ailesindeki bireyleri tanıtır.
B.1.10. Evi ve ailesiyle ilgili duygu ve düşüncelerini özgün bir biçimde ifade eder.
TEMAL BECERİLER : Kendini tanıma ve kişisel gelişimini izleme, kariyer planlama, Türkçe’yi doğru, güzel ve etkili kullanma, öz saygı, öz güven, sevgi, saygı,paylaşım
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLER : Rehberlik ve psikolojik danışmanlık, kariyer bilinci geliştirme, insan hakları ve vatandaşlık.
MATERYALLER :
KAYNAK : Hayat bilgisi özel ihtisas komisyonu
SÜREÇ
NOT: Öğrencilerden;
Ailelerinden kendi çocuklukları ile ilgili anıları öğrenmelerini,
Aile bireylerinin iş ve mesleklerini öğrenmelerini,
Kendi çocukluk ve aile bireylerinin de içinde bulunduğu bazı aile fotoğraflarını sınıfa getirmelerini isteyin.
1. Kendi aile bireylerinizden birinin mesleğiyle ilgili bir anı anlatın. Varsa diğer kardeşlerinizin, ebeveynlerinizin iş ve mesleklerinden söz edin. Çocukluk anılarınızdan birini anlatarak derse ilgi uyandırın.(Bu kurgu da olabilir.)
2. Aşağıdaki soruları yöneltin;
Hatırladığınız veya ailenizin anlattığı bir çocukluk anınız var mı? Nedir?
Ailenizde kaç kişi var,isimleri ne, yaşları kaç ve ne iş yapıyorlar?
Ailenizde herkesin bir sorumluluğu var mı? Varsa herkse üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor mu?
Yardıma ihtiyacınız olduğunda ailenizden destek alıyor musunuz?
3. Getirdikleri resimleri kartonlara yapıştırarak bir albüm yapmalarını,
4. Yaptıkları albümü arkadaşlarıyla paylaşmalarını, onlar için neler hissettiklerini anlatmalarını isteyin.
DEĞERLENDİRME
Yapılan albümleri öğrenci ürün dosyalarında toplayın.
Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: iste ben ve ailem, işte ben ve ailem, hayat bilgisi dersi işte ben ve ailem konusu, işte ben ve ailem etkinlik örneği, işte ben ve ailem konusunun işlenişi, işte ben ve ailem etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam