Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 12:09:43 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: islami evlilik siteleri  (Okunma Sayısı 2264 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Tam Üye
Üye No: 152

« : Ağustos 24, 2009, 12:27:12 ÖS »

ya arkadaşlar günümüz türkiyesinde bu islami evlilik siteleri hakkında ne düşünüyorsunuz sizce uygunmu fikir beyanederseniz memnun olurum.islamda yeri ney alimler bu konuda ne diyor günümüz alimleri ve geçmiş alimlerimiz.nitekim yöneticmizde bu konu hakkında reklam almıs öncelikle onun yorumda bulunmasını rica ediyorum.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

KIL NAMAZIN ELİN HARAMA SALMA.ÇOK YAŞARIM DÜNYA HEP KALIR SANMA.NAMAZA SARIL GENÇLİK ÇAĞINDA.EKTİĞİNİ BİÇERSİN CENNET BAĞINDA.EY KARDEŞ! GEL TEVBE EYLE GÜNAHLARINA.SONRA EYVAAAH DER İNLERSİN CEHENNEM ÇUKURUNDA.SON PİŞMANLIK FAYDA VERMEZ, BUNU UNUTMA!...Acele yürüyen, yol arkadaşı değildir. Gönlü sana bağlı olmayana gönül bağlama.Fakih de olsa, mürşid veya mürid de olsa, kişi bu alçak dünyaya bir kez kapıldı mı, bala düşmüş sineğe döner.
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Ağustos 24, 2009, 01:17:28 ÖS »

alimlerin görüşleri hakkında bilgim yok ancak bu tip siteleri uygun görmüyorum. bu sitelerde kurulan arkadaşlıkların evlilik yolunda sağlıklı olmayacağını düşünüyorum. ancak tanıdıklarım içinde facebook vasıtasıyla evlenen oldu.. Bu tip sanal ortamlarda evlilik bana pek uygun görünmüyor. Ama hayat neler getirir bilinmez.

Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2009, 07:10:29 ÖS »

pek fikrim  yok  ama katılıyorum  sanal  alem hiç güvenli değil...

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Editor
Tam Üye
Üye No: 152

« Yanıtla #3 : Ağustos 24, 2009, 07:12:35 ÖS »

hem katılıyorum hemde sanal alem hiç güvenli değl demissiniz ceyda hanım

KIL NAMAZIN ELİN HARAMA SALMA.ÇOK YAŞARIM DÜNYA HEP KALIR SANMA.NAMAZA SARIL GENÇLİK ÇAĞINDA.EKTİĞİNİ BİÇERSİN CENNET BAĞINDA.EY KARDEŞ! GEL TEVBE EYLE GÜNAHLARINA.SONRA EYVAAAH DER İNLERSİN CEHENNEM ÇUKURUNDA.SON PİŞMANLIK FAYDA VERMEZ, BUNU UNUTMA!...Acele yürüyen, yol arkadaşı değildir. Gönlü sana bağlı olmayana gönül bağlama.Fakih de olsa, mürşid veya mürid de olsa, kişi bu alçak dünyaya bir kez kapıldı mı, bala düşmüş sineğe döner.
Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #4 : Ağustos 24, 2009, 07:19:13 ÖS »

ahsen ablanın sözlerine katılıyorum demek istedim...

]
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #5 : Ağustos 24, 2009, 08:20:18 ÖS »

Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki , o reklamları biz özellikle koymuyoruz. Reklamları Google.com dan alıyoruz ve onun verdiği kodu sitemize yerleştiriyoruz. Google hangi sayfada , hangi reklamı çıkartacak bunu bilemiyoruz. (İçeriği tarayarak , sitemizle alakalı reklamları gösteriyor genellikle... Eğer bir sayfada islam ve evlilik kelimeleri geçiyorsa o sayfada islami evlilik sitesinin reklamının çıkması kaçınılmaz...) Google istemediğimiz reklamları engelleme fırsatıda veriyor ama bunun için reklam veren sitenin linkine ulaşmamız gerekiyor. Kendi reklamlarımıza kendimizin tıklaması yasak olduğu için , adresleri tespit edemiyoruz. Eğer engellenmesini istediğiniz , sakıncalı gördüğünüz reklam varsa , linkini bize bildirmeniz yeterli... (Şu an engellediğimiz birçok site var , bu yüzdende Google her ay optimizasyon raporu gönderiyor"Sitenizde paraya iyi çevrilen reklamları filtreliyor olabilirsiniz." İnsanları yanlışa sevkedecek sitelerin reklamlarının olmasını istemediğimizden para kazanamıyoruz ama hiç olmazsa doğru yoldan ayrılmamış ve sitemizin kuruluş prensiplerine aykırı hareket etmemiş oluyoruz...)

Gelelim islami evlilik siteleri konusunda şahsi görüşlerime... İnternet üzerinden tanışma ve görüşme üzerine kurulu her türlü evlilik sistemine karşıyım. İnternet insanların tanışmaları için bir zemin hazırlayabilir ama zemini hazırlanmış bir binanın katlarını yapabilmek için karşılık görüşmenin ve birbirini tanımanın kesinlikle gerekli olduğuna inanıyorum.(İslamiyet dairesi çerçevesinde) Bu konuda helal ve haramlar bellidir. Bizim ne bir helali haram yapma , ne de bir haramı helal yapma gibi şansımız yok. Buna yalnızca Allah Teala karar verir...
Bu durumda iyi düşünmemiz ve kendimizi eleştirmemiz lazım.  Bu sadece islami evlilik siteleri için geçerli değil , internet üzerinden yaptığımız tüm sohbetlerde doğru yoldan ayrılıyorsak , Allah'ın bizim için çizdiği helal dairesinden çıkıyorsak , yaptığımız yanlıştır.(Bu işin savunulacakta, tartışılacakta bir yönü yok...)
Bu tarz siteleri genelde birileri rant sağlamak amacıyla açıyorlar, yoksa amaç islamiyet değil... Dizilere bile konu oluyor , bu tarz site sahipleri para karşılığı kadın ve erkekler tutuyor , bunlar aracılığıyla yeni üyeler kazanıyorlar. Zaten bu tür sitelere kayıt olan iki türlü insan var  , ya tam üç kağıtçı ya tam saf...  Durum böyle oluncada birileri kandırılıyor malesef.

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ağustos 24, 2009, 08:30:53 ÖS »

Verdiğiniz cevap için teşekkürler.. Şahsi fikirlerinize de aynen katılıyorum.. Sadece bu tip siteler değil MSN ve face üzerinden yaptığımız sohbetlerimizde de haramın bilincinde olarak helal yoldan ayrılmamalıyız.

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2009, 10:27:29 ÖS »

ewt...

]
Yeni Üye
*
Üye No: 14736

« Yanıtla #8 : Ağustos 30, 2009, 02:37:33 ÖÖ »

bu sadece Turkiye'de degil dunyada da sıkıntı halinde bir durum.Ancak bence insanlarin(uyelerin)kendileriyle ilgili bir durum.Cunki uye olan insanlar kendilerini durustce ortaya koymalilar.Sınırlar ve kurallara uyuldugu muddetce(birbaskasinin yasam alani hem dusunsel hem fiziksel) kisitlanmadigi surece sakincasi yok.

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #9 : Ağustos 30, 2009, 08:23:40 ÖÖ »

ama karşındaki kişinin bunları yapıp yapmadığını nerden bilebilirsin ki? önemli olan karşıdaki sen istediğin kadar dürüst ol yetmez bence yine en düzgün yol sanal değil gerçek Smiley Wink  ...

]
Yeni Üye
*
Üye No: 14736

« Yanıtla #10 : Ağustos 30, 2009, 10:08:57 ÖS »

Sevgili Ceyda,
Zaten bu tur durumlara giren insanlar ,gercekle umudu kalmayan,tum yollari tuketen ve fiziksel anlmada da bunalimda olan insanlardir.Cok gormemek lazim,esneklik! daima empati yapmali insan...ama yanlisa degil..

ama 100% haklisin.Smiley  Wink

Editor
Süper Üye
Üye No: 13913

« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2009, 10:54:28 ÖÖ »

bencede insanlar birbirini görmediği için kandırma yalan daha çok olabilir ama nette tanışıp daha sonra yıllarca görüşüp arkadaş olup ve sonrada evlenen arkadaşım var şimdide mutlu ama daha sonra kendilerine vakit ayırıp tanıştılar netle sınırlı kalmadı

Sen Giderken "Gitme Kal Yanımda sana ihtiyacım Var!"Diyemedim ki...Diyemezdim de..Çünkü Sen Kararlıydın Gitmeye...Ki, Kalma Meraklısı da hiç mi hiç Olmamışsın...Ben Ne Savaşlar Vermiştim Yüreğimde
Yeni Üye
*
Üye No: 131260

« Yanıtla #12 : Mart 23, 2011, 07:37:36 ÖS »

Tartışılması bile gerçekten sakıncalı olabilecek bir durum.

İyidir, kötüdür; ordaki kişiler doğru söyler, yalan söyler
bu tür ayrıntıya inilmeden direk olarak iğrenc bir olay denilip konunun kapatılması gerekir bence.

(Bunların hepsi Amerika'nın oyunu Grin )

« Son Düzenleme: Mart 23, 2011, 07:40:27 ÖS Gönderen: incis » Logged
Etiket: islami evlilik siteleri 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!