Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 12:01:33 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: insanlarda üreme büyüme ve gelişme  (Okunma Sayısı 1025 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni Üye
*
Üye No: 62870
Mesleği: Öğrenci

« : Ekim 26, 2010, 04:44:58 ÖS »

Üreme bir canlının kendine benzer yeni bir canlı oluşturmasıdır.Üremenin gerçekleşmesi için yumurtanın çekirdeği ile spermin çekirdeğinin birleşmesi gerekir. Bu olaya ‘döllenme’ adı verilir.  Spermler yumurtaya varıncaya kadar zorlu bir yolculuk geçirir. Bu yolculukta milyonlarca spermlerden yaklaşık 500 tanesi ulaşır. Yumurta bunlardan yanlızca biriyle birleşir.
Dünyaya  geldiğinde yaklaşık üç-üç buçuk kg olan bebek,bir yaşına gelince yaklaşık 10 kg olur. Doğduğunda boyu ortalama 50 cm olan bebek bir yaşına geldiğinde 75 cm ulaşır. Değişen sadece bebeğin boyu kütlesi midir? Şu an kolaylıkla yapabildiklerimizi doğduğumuzda neden yapamıyorduk?Büyük anne ve büyük babalarımız da bizim yapabildiklerimizin çoğunu artık yapamıyorlar.  İnsan yaşamı boyunca belirli gelişim dönemlerinden geçer.Bu dönemler bebeklik çocukluk ergenlik yetişkinlik yaşlılık olarak adlandırılır.
işte altıncı sınıflar fende yarımcı olacaklardır bu konu sizlere  Smiley Smiley Smiley Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Yeni Üye
*
Üye No: 99414

« Yanıtla #1 : Ekim 27, 2010, 03:34:14 ÖS »

olmuyo ama bana matematik tablo ve grafiklerle ilgili slaytlar lazım aaaa Angry

Yeni Üye
*

« Yanıtla #2 : Ekim 27, 2010, 05:52:23 ÖS »

peki oda olur mügecim sen yeterki iste ben bulurum  Smiley Smiley Smiley Cheesy Cheesy

Yeni Üye
*

« Yanıtla #3 : Ekim 27, 2010, 06:13:20 ÖS »

sen bulamadınmı peki müge sen kaça gidiyosun söyle bakalım  Smiley

Etiket: yoK 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!