Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 12:00:29 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: İnsan Kaynakları Yönetimi 2006 final  (Okunma Sayısı 195 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 02, 2009, 03:27:26 ÖÖ »

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 2006 FİNAL SORULARI

1.Talep tahmininde sadece bir faktöre göre yapılan tahmin yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?
Yanıt: Verimlilik

2.Pratik ağırlıklı eğitimler ve kişisel kariyere hizmet edecek, bireysel gelişimi kolaylaştıracak programlar hangi niteliğe göre eğitim çeşididir?
Yanıt: Yönetici eğitimi

3.Aşağıdakilerden hangisi kariyer planlama sürecinde çalışan-yönetici ilişkisindeki yönelimlerden biri değildir?
Yanıt: Değerlendirme

4.Aşağıdakilerden hangisi bölgesel ya da ulusal düzeyde aynı meslekte ya da iş kolunda faaliyet gösteren sendikaların bir araya gelmesiyle kurulan üst örgütlerdir?
Yanıt: Federasyon

5.Ücretler ile işletmelerin genel stratejilerinin bir arada ele alınması ve stratejik ücret yönteminin gündeme gelmesi, işletmelerin hangi kavramı giderek daha çok benimsemelerine neden olmuştur?
Yanıt: Yetkinlik

6.Güçlü bir sendikal hareket oluşturma düşüncesi meslek ve işkolu sendikalarını birleşmeye yönelterek hangi sendika türünü oluşturmayı amaçlamıştır?
Yanıt: İşkolu sendikası

7.İşgören sağlığı ve iş güvenliği yasalarının oluşturulması aşağıdakilerden hangisi tarafından yapılır?
Yanıt: Devlet

8.Nitelikli işgücü iş bulamazken……….
Yanıt: İşgücü piyasasındaki arz-talep dengesi

9.Açık bir pozisyon için bir adayla yapılan görüşme aşağıdakilerden hangisine örnektir?
Yanıt: Örgütsel olay

10.Önleyici disiplin yaklaşımı nasıl bir anlayışa sahiptir?
Yanıt: Kurallar sayesinde bireyin suç işlememesini sağlayan

11.Aşağıdakilerden hangisi oryantasyon sürecinde işletmenin tanıtımı bölümünde yer almaz?
Yanıt: Çalışma saatleri ve mola süreleri

12.Aşağıdakilerden hangisi yapıcı disiplin süreci ile ilgili doğru bir uygulama değildir?
Yanıt: Hatalı davranışları görmezden gelmek

13.Aşağıdakilerden hangisi hafif suç kategorisine girer?
Yanıt: İşletme ürünlerini yetkisi dışında satma

14.Konfederasyonlar değişik iş kollarından en fazla kaç sendikanın bir araya gelmesiyle kurulabilir?
Yanıt: 5

15.Türkiye’de bir muhasebecinin aldığı ücret İngiltere’deki bir muhasebecinin ücretiyle karşılaştırılırken aşağıdakilerden hangisinin kullanılması gerekir?
Yanıt: Her iki ülkede Reel ücret

16. Çıktıların ya da sonuçların kontrolüne kolaylık sağlayan sayısal kuralları belirlemeyi sağlayan aşağıdakilerden hangisidir?
Yanıt: Miktar Standardı

17.Personel bulma çabalarının Personel seçmedeki rolü aşağıdakilerden hangisidir?
Yanıt: En nitelikli adayların başvurmasını sağlamak

18.Aşağıdakilerden hangisi iş tanımlarında yer almaz?
Yanıt: İşin gerektirdiği personel özellikleri

19.Aşağıdakilerden hangisi bir işletmenin İnsan kaynakları Bilgi Sistemini oluştururken tercih edeceği yöntemlerden biri değildir?
Yanıt: Rakip firmanın sistemini kullanmak

20.İşletmeye özgü bir iş değerleme sistemi geliştirilirken kullanıcıların sisteme güvenlerini artırmak için nasıl bir yaklaşım izlenmelidir?
Yanıt: Katılımcı yaklaşım

21.İşverenler iş güvenliği ve işgören sağlığı ile ilgili önlemleri neye göre alır?
Yanıt: Yasal mevzuat

22.Bireylerin gerektiği şekilde yönlendirilmesi sağlamak için öncelikle ne yapılmalıdır?
Yanıt: Eğitilmesi

23.Aşağıdakilerden hangisi işgören sağlığının amaçlarından biri değildir?
Yanıt: Çalışanların ekonomik tatminini sağlamak

24.Aşağıdakilerden hangisi yetişkin eğitiminin özelliklerinden biri değildir?
Yanıt: Planlı ve sistemli olması

25.Kariyer Planlaması sürecinde birey Planlama safhasında aşağıdakilerden hangisini yapar?
Yanıt: Bireysel planlamayı gerçekleştirme ve nesnelliğe ulaşma

26.Aynı işkolunda aynı işyerinde aynı işi yapan, performansı iyi olan işçiye farklı maaş ödenmesi hangi farklılığı ortadan kaldırır?
Yanıt: Bireyler arası nitelik farklılıkları

27.Personel seçme ve yerleştirme modülünü personel bulma ve seçme sürecinde aşağıdakilerden hangisi kullanır?
Yanıt: İnsan kaynakları bölümü

28.İnsan kaynakları faaliyetlerinin koordinasyonu ne maksatla yapılır?
Yanıt: İKY Politikalarının tümünde düzenli bir şekilde uygulamak

29.Ülkemizde işletmelerde işgören sağlığı ve güvenliği aşağıdakilerden hangisinin sorumluluğudur?
Yanıt: İnsan kaynakları Yönetiminin

30.Bir iş değerleme planına ihtiyaç duyulduğunu tam olarak ortaya koyabilmek için öncelikle yapılması gereken aşağıdakilerden hangisidir?
Yanıt: Varolan sistemde yaşanan problemlerin analiz edilmesi

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: İnsan Kaynakları Yönetimi 2006 final 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!