Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 26, 2012, 12:00:12 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: İnsan Kaynakları Yönetimi 2005 Bütünleme Soruları  (Okunma Sayısı 167 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 04, 2009, 12:53:36 ÖÖ »

İnsan Kaynakları Yönetimi 2005 Bütünleme Soruları

1.Aşağıdaki planlama yaklaşımlardan hangisi mantıksal ya da deneyimler sonucu problem yaratan işler ya da organizasyon içindeki kilit pozisyonların öncelikle belirlenerek planlamanın gerçekleştirilmesi esasına dayanır?
Yanıt: Temel Roller

2.Bir işin başarıyla yerine getirilmesi için gerekli özel bazı davranış ve becerileri ortaya koyan iş analizi tekniği aşağıdakilerden hangisidir?
Yanıt: Kritik olay

3.Aşağıdakilerin hangisi yetişkin eğitimini zorunlu yapan nedenlerden birisi değildir?
Yanıt: İşçi işveren ilişkilerinin iyileştirilmesi

4.Aşağıdakilerden hangisinde gözlem yöntemi diğer yöntemlerden daha üstündür?
Yanıt: İşin fiziksel çevre koşullarının anlaşılmasında

5.Aşağıdakilerden hangisi Oryantasyonda yararlanılan başlıca yöntemlerden biri değildir?
Yanıt: Kariyer Planlama

6.Üst yönetim dışındaki tüm personele ilişkin planlamada kullanılan yaklaşım hangisidir?
Yanıt: Bütüncül düzey

7.Bireyin örgütte kendisine bir kariyer yolu çizerek bu yolda ilerlemeye başlama sürecinde; kariyer amaçlarını ve bu amaçlarını gerçekleştireceği araçları belirleme sürecine ne denir?
Yanıt: Kariyer Planlama Süreci

8.Göreve başlayan personeli firma, diğer çalışanlar, yapılacak görev ve kendisinden beklenenler konusunda bilgilendirmeyi ve olumlu yönde etkilemeyi hedefleyen eğitime ne ad verilir?
Yanıt: Oryantasyon eğitimi

9.Aşağıdakilerden hangisi iş kazalarında rol oynayan örgütsel faktörlerden biridir?
Yanıt: Gürültü

10.İşletmenin insan kaynaklarıyla ilgili bireysel ve tüm insan kaynakları faaliyetleriyle ilgili örgütsel verilerin toplanması, saklanması, güncelleştirilmesi, stratejik ve yönetsel kararlar verilmesine yardımcı olacak biçimde bilgi haline dönüştürülmesini sağlayan bilgi sistemine ne denir?
Yanıt: İnsan kaynakları bilgi sistemi

11. Aşağıdakilerden hangisi İşgören sağlığı ve güvenliğinin direkt maliyetlerinden biridir?
Yanıt: İş kazası ve meslek hastalıkları primleri

12.Endüstriyel ilişkiler modülünün temel amacı aşağıdakilerden hangisidir?
Yanıt: Çalışanlara destekleyici bir iş ortamı yaratmak

13. İşçilerin ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarını korumak, çalışma koşullarını iyileştirmek için kurulan mesleki örgütlere ne ad verilir?
Yanıt: Sendika

14.Lokavt Kararı ne zaman alınır?
Yanıt: Resmi arabulucunun uyuşmazlıkla ilgili raporunun tebliğ edilmesinden altı gün sonra alınacak grev kararından sonra

15.Bir işçinin ne kadar geliştirileceğini bir diğer işçinin de ne kadar iyileştirileceğini gösteren yöntem aşağıdakilerden hangisidir?
Yanıt: Performans değerlemesi

16.Aşağıdakilerden hangisi ağır suç kategorisine girer?
Yanıt: Yöneticisine karşı saldırgan davranışta bulunma

17.Bir ücrete ilave edilen sosyal yardımlar, fazla mesai, prim vb. gibi ödemeler çıkarıldıktan sonra kalan kısmı tanımlamak için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
Yanıt: Kök ücret

18.Aşağıdakilerden hangisi işletmenin örgütsel ahlak değerlerine uyduğunun göstergesidir?
Yanıt: İşletmenin İş güvenliği ve işgören sağlığı konusunda önlem alması

19.İşletmelerde insan rolünün değişimini sağlayan temel faktör aşağıdakilerden hangisidir?
Yanıt: Üretimin makineye geçmesi

20.Personelin bireysel olarak değerlendirildiği ve potansiyelinin belirlenmesinde kullanılan kariyer planlama yöntemi hangisidir?
Yanıt: Değerleme merkezi

21.Aşağıdakilerden hangisi disiplin uygulamalarını gerektiren koşullardan biridir?
Yanıt: İşyerinde uygulanan kuralları işçinin anlamsız bulması

22.Aşağıdakilerden hangisi strese neden olan örgütsel faktörlerden biridir?
Yanıt: Fazla iş yükleme

23.Aşağıdakilerden hangisi oryantasyonun aşamalarından biri değildir?
Yanıt: Katılım

24.Personelin niteliklerini iş gerekleri seviyesine eşitleyen eğitim hangisidir?
Yanıt: Hizmet içi eğitim

25.Performans değerlendirme zincirinin ilk halkası aşağıdakilerden hangisidir?
Yanıt: Performansın gereklerinin tanımlanması ve performansını planlama

26.Performans değerlendirmesinin en çok eleştirilen yönü aşağıdakilerden hangisidir?
Yanıt: Sübjektif yargılar içermesi

27.Ücret sistemine sağlam bir dayanak oluşturması amacıyla işlerin çalışma koşullarını belirlenmesi faaliyetlerine ne denir?
Yanıt: İş değerlemesi

28.Aşağıdakilerden hangisi işletmenin gelecekte gereksinim duyduğu iş gücü ihtiyacıdır?
Yanıt: İnsan kaynakları talebi

29. İş kazalarını ortaya çıkaran insani faktörlerden biridir?
Yanıt: Güvenlik kurallarına uymama

30.Bireysel kariyer planlama sürecinin aşamalarından biri değildir?
Yanıt: Süreci kontrol etme

Aşağıdakilerden hangisi serbest mülakatın özelliklerinden biri değildir?
Yanıt:

Aşağıdakilerden hangisi örgütsel performansa örnektir?
Yanıt:

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: İnsan Kaynakları Yönetimi 2005 Bütünleme Soruları 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!