axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
|
 |
« : Aralık 27, 2007, 03:27:51 ÖS » |
|
Adam ona bir kez daha göz atti. Üstündeki pantolonun sol kismi, dizinin alt kismindan sonra bostu. Bu yüzden de saga sola ucusuyordu. Cocugun baktigi ayakkabilar, sanki onu kendinden gecirmisti. Bir müddet öyle durdu. Daldigi hülyadan cikip yola koyuldugunda, adam dükkandan disari firlayip: ? Kücükk!. diye seslendi. Ayakkabi almayi düsündün mü? Bu seneki modeller bir harika!. Cocuk, ona dönerek: ? Gercekten cok güzeller!. diye tebessüm etti. Ama benim bir bacagim dogustan eksik. ? Bence önemli degil!. diye, atildi adam. Bu dünyada her seyiyle tam insan yok ki!. Kiminin eli eksik, kiminin de bacagi. Kiminin de akli ya da imâni. Kücük cocuk, bir sey söylemiyordu. Adam ise konusmayi sürdürdü: ? Keske imanimiz eksik olacagina, ayaklarimiz eksik olsa idi. Cocugun kafasi iyice karismisti. Bu sefer adama dogru yaklasip: ? Anlayamadim!. dedi. Neden öyle olsun ki? ? Cok basit!. dedi, adam. Eger imanimiz yoksa, cennete giremeyiz. Ama ayaklar yoksa, problem degil. Zaten orda tüm eksikler tamamlanacak. Hatta sakat insanlar, saglamlara oranla, daha fazla mükafat görecekler... Kücük cocuk, bir kez daha tebessüm etti. O güne kadar cektigi acilar, hafiflemis gibiydi. Adam, vitrine isaret ederek: ? Baktigin ayakkabi, sana yakisir!. dedi. Denemek ister misin? Cocuk, basini yanlara sallayip: ? Üzerinde 30 lira yaziyor, dedi. Almam mümkün degil ki!. ? İndirim sezonunu, senin icin biraz öne alirim!. dedi adam. Bu durumda 20 liraya düser. Zaten sen bir tekini alacaksin, o da 10 lira eder. Cocuk biraz düsünüp: ? Ayakkabinin diger teki ise yaramaz!. dedi. Onu kim alacak ki? ? Amma yaptin ha!. diye güldü adam. Onu da, sag ayagi eksik olan bir cocuga satarim. Kücük cocugun akli, bu sözlere yatmisti. Adam, devam ederek: ? Üstelik de ögrencisin degil mi? diye sordu. ? İkiye gidiyorum!. diye atildi cocuk. Üce gectim sayilir. ? Tamam iste!. dedi adam. 5 Lira da ögrenci indirimi yapsak, geri kalir 5 lira. O da zaten pazarlik payi olur. Bu durumda ayakkabi senindir, sattim gitti!. Ayakkabici, cocugun saskin bakislari arasinda dükkana girdi. İcerdeki raflar, onun begendigi modelin aynisiyla doluydu. Ama adam, vitrinde olani cikartti. Bir tabure alip döndükten sonra, cocugu oturtup yeni ayakkabisini giydirdi. Ve cikarttigi eskiyi göstererek ? Benim satis islemim bitti!. dedi. Sen de bana, bunu satsan memnun olurum. ? Saka mi yapiyorsunuz? diye kekeledi cocuk. Onun tabani delinmek üzere. Eski bir ayakkabi, para eder mi? ? Sen cok câhil kalmissin be arkadas.. dedi, adam. Antika esyalardan haberin yok her halde. Bir antika ne kadar eski ise, o kadar para tutar. Bu yüzden ayakkabin, bence en az 30- 40 lira eder. Kücük cocuk, art arda yasadigi soklari, üzerinden atabilmis degildi. Mutlaka bir rüyada olmaliydi. Hem de hayatindaki en güzel rüya. Adamin, heyecandan terleyen avuclarina sikistirdigi kagit paralara göz gezdirdikten sonra, 10 liralik banknotu geri vererek: ? Bana göre 20 lira yeterli.. dedi. İndirim mevsimini baslattiniz ya!.. Adam onu kiramayip parayi aldi. Ve bu arada yanagina bir öpücük kondurdu. Her nedense ici icine sigmiyordu. Eger bütün mallarini bir günde satsa, böyle bir mutlulugu bulamazdi. Cocuk, yavasca yerinden dogruldu. Sanki koltuk degnegine ihtiyac duymuyordu. Simsicak bir tebessümle tesekkür edip: ? Babam hakliymis!. dedi. ?Sakat oldugum icin, üzülmeme hic gerek yok!.? demisti. Cüneyd Suavi Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |