İlköğretim 5. Sınıf Fen ve Teknoloji Performans Ödevi (Canlılar Dünyası)
İlköğretim Beşinci sınıf fen ve teknoloji performans ödevi ekte verilmiştir.
Ünite Canlılar Dünyasını Gezelim, Tanıyalım
Beklenen PerformansAraştırma, Problem Çözme, Öneri Geliştirme, Yaratıcılık
Her canlının ihtiyaçlarını karşıladığı bir yaşam alanı vardır. Bu yaşam alanlarında canlı ve cansız varlıklar birbiriyle etkileşim içinde bulunur. Bu etkileşim çeşitli etkenlerle –özellikle insanların faaliyetleriyle- bozulur. Sonuç olarak da birçok çevre sorunu ortaya çıkar. Bu çevre sorunları da hayvanların yaşamlarını zorlaştırdığı gibi nesillerinin tükenmesine, bitki örtüsünün ve ormanların yok olmasına sebep olur. Tüm varlıklar bu çevreyi paylaştığı için canlı ve cansız tüm varlıklar bu sorunlardan olumsuz olarak etkilenir. En çok etkilenenler de yine sorunun genelde kaynağı olan insanlardır. Dünyamız o kadar çok kirlendi ve o kadar çok zarar gördü ki, gelecek nesillerin sağlıklı yaşamları tehdit altında.
Anahtar Kelimeler : performans ödevi, performans görevi, proje ve performans ödevi, ilköğretim 5. sınıf , fen ve teknoloji, ilköğretim 5. sınıf fen ve teknoloji dersi performans ödevi, içerik düzeyi, sınıf düzeyi, tema adı, beklenen performans, puanlama yöntemi, dereceli puanlama anahtarı,projenin amacı, projenin konuları, projenin uygulanması, projenin değerlendirilmesi, projenin sunumu,dereceli puanlama ölçeği, rubrik,rubric, beşinci sınıf