Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 09:54:15 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: İktisada Giriş 2007 Bütünleme  (Okunma Sayısı 302 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 03, 2009, 02:45:26 ÖÖ »

İktisada Giriş 2007 Bütünleme

1.Belirli bir ekonomik sorunla ilgili tüm gerçeklerin araştırılıp toplanmasına ne ad verilir?

C: Betimleyici İktisat

2. Çalışanların egitim ve yetiştirilme sonucu elde ettikleri bilgi birikimi ve yeteneklerine ne ad verilir?

C :Beşeri Sermaye

3. Dikkate alınan her bir seçenek ya da alternatife ilişkin maliyetlerin karşılaştırılmasıdır?
C:Rasyonel Seçim

4.Bir kavramı belirleyen cok sayıda degişkenden bir tanesini degişebilecegi diger değişkenlerin ise sabit kalacagı varsayıma ne ad verilir?
C: Ceteris Paribus

5.Çapraz talep esnekligi pozitif olan mallara ne ad verilir?
C: İkame Mal

6.Dogrusal talep fonksiyonunun orta noktasını ifade eden fiyat esnekliginin degeri nedir?
C: E=1

7.Bir tabloda 2004 – 2005 yılları verileri vardır.Yukarıdaki verilere göre 25.26.27. soruları yanıtlarınız.

C:25 sorunu cevabı 0,50

8. .Bir tabloda 2004 – 2005 yılları verileri vardır.Yukarıdaki verilere göre 25.26.27. soruları yanıtlarınız.

C:26. sorunu cevabı 0.66

9.Devletin üretim miktarına sınırlama getirerek, üretilecek mal ve hizmet piyasa koşullarında oluşacak denge miktarının belirlenmesi aşağıdakilerden hangisine neden olur?

C:Mal ve hizmetlerin fiyatlarının artmasına.

10.Emek miktarındaki bir birimlik değişmenin toplam ürün miktarında meydana getirdigi degişmeye ne ad verilir?

C: Emegin Marjinal Fiziki Ürünü

11.Yabancı vatandaşların para birimini saklama diye şeklinde bir soru vardı,

C: Yastık altında saklanan döviz.

12.Şehiriçi yolcu taşımacılıgında tekel konumunda olan bir kasaba belediyesinin yaşlı vatandaşlara daha düşük ücret uygulaması aşagıdaki fiyat farklılaştırması türlerinden hangisine bir örnektir?

C:Alıcılar arası fiyat farklılaştırması

13.Aşagıdakilerden hangisi marjinal tüketim eğilimi (MPC) ile marjinal tasarruf eğilimi (MPS) ile ilgili hatırladıgım kadarı ile bir soru vardı.

C: MPC+MPS=1

14.Denk bütçe çarpanının sayısal degeri?

C: 1

15 . P fiyatlar genel düzeyini, Y üretim hacmini gösterdigine göre stagflasyon ortamında aşagıdaki değişikliklerden hangisi gerçekleşir?

C: P Y

17 . 1947 yılında imzalanın ve ülkeler arasında tarife ayrımcılıgına son vermeyi amaçlayan anlaşma aşagıdakilerden hangisidir?

C: GATT

18 .Toplam faydadaki degişme ile tüketim miktarındaki degişme ile ilgili sorunun cevabı

C: ΔT/ΔY

19. İthal ve ihraç edilecek mal miktarına veya degerine konan kısıtlama nedir?

C: Kota

20. M2'yi elde edebilmek için M1'e ne denir?

C:Vadeli Mevduatlar

21. Ekonomik kar aşağıdakilerden hangisidir?

C: Toplam Hasılat – (Açık – Örtük Maliyet)

22.Bir ülkede net gsmh nasıl hesaplanır şeklinde bir soru vardı ?

C : Gsmh=c+i+g(ex-im)

23.faktörle ilgili bir soru vardı.

C: I Arz faktörü
III Talep faktörü 1 VE 2 yani faktör arzı ve faktör talebi

24.Say yasası ile ilgili bir soru vardı ?

C: Her arz kendi talebini yaratır.

25. Dikkate alınan her bir seçenek ya da alternatife ilişkin maliyetlerin karşılaştırılmasıdır?

C :Rasyonel Seçim

26. Negatif eğimli doğru şeklinde olan bir talep eğrisi üzerinde esneklik kaçtır?

C: ed=1

27. İktisadın yöntemi ile ilgili, iktisatta kullanılan yöntemlerden aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

C: Gerçekleri toplama- Teori oluşturma ve test etme – İktisat politikası

28. İktisadın yöntemi ile ilgili, iktisatta kullanılan yöntemlerden aşağıdakilerden hangisi doğrudur?

Cevap: Gerçekleri toplama- Teori oluşturma ve test etme – İktisat politikası

29. MPC=0,85 ve MPI=0,05 ise vergi çarpanı aşagıdakilerden hangisidir?

C: Huh?

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: İktisada Giriş 2007 Bütünleme 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!