Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 09:49:30 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: İdare Hukuku 2006 Bütünleme  (Okunma Sayısı 239 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 03, 2009, 04:25:46 ÖÖ »

İdare Hukuku 2006 Bütünleme

1- kamu görevlilerinin hizmetlerle ilgili olmayan kusuru asagıdakılerden hangisidir?
kişisel kusur

2-bir kimsenin asıl borçlunun yerine alacaklısına ödediği şeyi asıl borçludan istemesine ne ad verilir?
rucu

3-asagıdakılerden hangısı merkezi idarenin merkez teşkilatında yer alan birimlerinden biridir?
bakan

4-il özel idaresinin organı asagıdakilerden hangisidir?
il genel meclisi

5-asagıdaki ölçülerden hangisi anayasaya göre yeni bir il kurulmasında göz önünde bulundurulması gerekenlerden biridir?
kamu hizmet gerekleri

6-özürsüz olarak 20 işgünü devam etmeyen memur için verilen disiplin cezası nedir?
memurluktan çıkarma

7-belediye idaresinde imtiya karaını kim verir?
belediye encümeni

8-yasa koruyucu tarafından düşünülmüş merkezi idare ile yerinden yönetim kuruluşları arasında hukuki bağı sağlayacak araç asagıdakılerden hangisidir?
idari vesayet

9-hangisi emeklilere saglanan mali hak değildir?
prim hakkı

10-imtiyaz sözleşmesinin süresi bitmeden bedelin idrece ödenerek peşin alınmasına ne ad verilir?
rachat

11-abonman sözleşmesinden çıkacak uyuşmazlıklar hangi yargıda çözülür?
adli yargı

12-idarenin belli kurallara uyarak işlem yapmasına ne ad verilir?
bağlı yetki

13-il özel idaresi,belediye idaresi,köy idaresi gibi müşterek hizmetleri karşılamak için kurulmuş tüzel kişilere ne ad verilir?
mahalli idareler

14-1982 anyasasına göre asagıdakılerden hangısı yargı denetimi dısında tutulmustur?
memurluga son verme

15-çevre kirliliği ve gürültü kanun hizmetlerinin yürütülmesinde hangi unsura aykırılık teşkil eder?
dirlik ve esenlik

16-hizmettwn yararlananların hizmet üzerinde kaçınılmış hak iddiasında bulunamamalarına ne ad verilir?
değişkenlik

17-devlet memuru olabilmek için kanunen kazai rüşt yaşı asagıdakılerden hangısıdır?
15 yaş

18-idareye ödenen fazla paranın geri alımı için açılan dava asagıdakılerden hangisidir?
istirdat davası

19-bölge idare mahkemesinin kaldırılması kararını veren mercii asagıdakılerden hangisidir?
hakim ve savcılar yüksek kurulu

20-kamu hzimetlerinin gerektirdiği asli ve sürekli görevelri yürüten kişilere ne ad verilir?
memur

21-memur alımında uygulanan temel ilke asagıdakılerden hangisidir?
serbestlik ve eşitlik

22-bakanlar kurulu ve bakalıkların almış oldugu idari kararların hukuka aykırılı iddiası hangi mahlemede görülür?
danıştay

23-kamulaştırma bedelinin nakden ödenmesinin istisnası asagıdakılerden hangisidir?
trampa

24-idarenin kuruluş ve örgütleri ile bütünlük arz etmesi hangi ilke ile isimlendirilir?
idarenin bütünlüğü

25-bir fiilin kamu hzimeti olup olmadıgının tespitinde en önemli ölçüt asagıdakilerden hangisidir?
kamu tüzel kişiliğince görülme

26-birden fazla ili kapsayan kamu yararı hangi mercii tarafından alınır?
bakanlar kurulu

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: İdare Hukuku 2006 Bütünleme  
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!