HOŞGÖR AİLESİ
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.HOŞGÖR AİLESİ
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
TEMEL BECERİLER : Etik davranma, hoşgörü, sevgi.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : -
KAZANIMLAR : B.2.40. Ailesinde ve akrabaları arasında olumlu değerlere ne kadar önem verildiğini gözlemler.
MATERYALLER : Çalışma kağıdı.
KAYNAK : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu
SÜREÇ
1. Sınıfınızdan farklı öğrenciler seçin ve çalışma kağıdındaki durumları öğrencilerin sırasıyla canlandırmalarını sağlayın. Diğer öğrencilerin gözlem yapmasını isteyin.
2. Canlandırmanın ardından durumları tek tek tartışın. “Sizin ailenizde veya akrabalarınız arasında bu tür durumlara rastlıyor musunuz?”sorusunu sorun.
3. Çalışma kağıdında, fikirlerini ve gözlemlerini ifade etmelerini söyleyin.
DEĞERLENDİRME
- Dereceleme ölçekleri ile değerlendirin.
Çalışma Kağıdıda ekteki dosyanın içindedir...Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: hoşgör ailesi, hosgor ailesi, hayat bilgisi dersi hoşgör ailesi konusu, hoşgör ailesi etkinlik örneği, hoşgör ailesi konusunun işlenişi, hoşgör ailesi etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam