MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2009, 05:06:34 ÖS » |
|
1. Mağara resimlerinin ilk örnekleri günümüzden yaklaşık olarak kaç yıl önce yapılmıştır?
100 17 000 7 000 5 000 700
2. Aşağıdakilerden hangisi metin düzenlemesine ilişkin bir hata değildir?
Vurgulanmak istenen kelimenin altı çizili kullanılması Başlıkta kalın yazı karakterinin kullanılması Aynı paragrafta farklı satır aralıklarının kullanılması Başlığın tirelenmesi Tüm metnin büyük harf ile yazılması
3. Aşağıdakilerden hangisi, görsel malzemenin sayfa üzerindeki görsel hiyerarşisinin oluşturulmasında etken olan faktörlerden biri değildir?
Renk değerleri Yoğunluğu, koyu açık değerleri Boyu-kapladığı alan İmajın kendi doğal dinamiği Kullanılan çizim tekrarı
4. Toplamsal renk metodunda hangi üç rengin birleşmesi beyazı oluşturur?
Kırmızı, yeşil, mavi Sarı, lacivert, pembe Kırmızı, turuncu, beyaz Mor, eflatun, gümüş Gri, siyah, beyaz
5. Halkla ilişkiler faaliyetlerinde kullanılmak üzere hazır fotoğraf sağlayıcılardan (stok fotoğraf ajanslarından) fotoğraf alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur aşağıdakilerden hangisidir?
Dijital makine ile çekilmiş olması Maliyetlerin düşük olması Fotoğrafların amaca uygun olması Çekimlerin flaş kullanılarak yapılması Kullanılan filmin 200 ASA olması
6. Aşağıdakilerden hangisi senaryo yazarının senaryo yazımı sırasında dikkat etmesi gereken temel öğelerden biri değildir?
Programın süresi Programın amacı Programın bütçesi Programın hedef kitlesi Programın oyuncularının kim olduğu
7. Aşağıdakilerden hangisi yapımcıya ilişkin işlev ya da tanımlamalardan biri değildir?
Görsel malzemeyi programın amacına göre düzenler. Diğer ekip elemanlarını saptar. Ekip elemanlarına görev verir. Yapımcı hazırlanacak programın patronudur. Yapımcı parayı denetler.
8. Aşağıdakilerden hangisi günümüzde kullanılan kayıt cihazı formatlarından biridir?
Diyafram Hi-8 Asa Diopter Kelvin
9. Kullanılan filmin ASA'sına ve pozlama süresinin ne olduğuna göre, mercek üzerinde bulunan diyafram değerleri cinsinden ışık şiddetini ölçen araç aşağıdakilerden hangisidir?
Objektif Mercek Pozometre Diyafram Deklanşör
10. Aşağıdakilerden hangisi ön hazırlık aşamasında yer alan harcamalardan biri değildir?
Yemek giderleri Ulaşım giderleri Storyboard gideri Film banyo giderleri Yapımcı ve yönetmenin hazırlıkla ilgili yolculuk giderleri
11. Aşağıdakilerden hangisi çekim ekibinde yer almaz?
Makyaj sorumlusu Devamlılık sorumlusu Senaryo yazarı Mekan amiri 2. Yönetmen
12. Kullanıcının ilgisini çeken animasyon, video ve ses ögelerine ne ad verilir ?
Çokluortam öğeleri Grafik öğeler Metin bölümü Arabirim Navigasyon
13. Kullanıcının sayfalar arasında geçiş yapmasını sağlayan bağlantılara ne ad verilir?
Navigasyon World Wide Web Erişim Browser HTML Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2009, 05:07:39 ÖS » |
|
1-Nesnelerin ve olayların zihinde beliren hali,bir çeşit düşsel imaj...tanımı nedir? İMGE
2-Uluslararası anlam taşıyan gorsel iletişim sistemlerine ne ad verilir? PİKTOGRAM
3-ABD’li antropolog Edward Hall tarafından ‘’Proxemics’’olarak adlandırılan karşılıklı ilişkileri kapsayan kavrama ne denir? SESSİZ DİL
4-Gestalt kuramı ile ilgili bir örnek veriniz. GÖRSEL BİR İMAJIN PARÇALARI FARKLI BİLEŞKENLER ŞEKLİNDE ÇÖZÜMLENEBİLİR.
5-‘’İmajların yapısal karakterlerinin simgeledikleri biçimlerle olan ilişkileri ve anlamlarının ugunlugu ilkesidir’’bu ilke tanımı nedir? EŞBİLİMCİ UYGUNLUK
6-1313 tarihinde hareketli harflerin bulundugu yazı makinesi hangi ülkede icad edilmiştir? ÇİNLİLER
7-Temel metin düzenleme biçimlerine örnek veriniz. -SOLDAN BLOK,SAGDAN BLOK
8-Biçimsel özelliklerine gore yazılar kaç gruba ayrılır? 4 GRUBA AYRILIR.
9-Tırnaksız yazı tiplerinden Helvetica hangi tarihte nerede kullanılmıştır? 1957 İSVİÇRE
10-Sayfa tasarım yazılımlarına örnek veriniz. QUARK EXPRESS,RAG TIME
11-Çıkarımsal renk metoduna göre kırmızı-mavi-sarı renkler birleşince hangi renkler oluşur? SİYAH
12-Renkler hangi etkiyi bunyesinde bulundurmaz? DÜŞÜNSEL
13-Gökyüzü ve denizin rengi nedir? MAVİ
14-Kagıdı ilk üreten hangi ülkedir? ÇİN
15-Taşbaskıya dayanan teknik hangi baskı teknigidir? OFSET
16-Profosyonel tanıtım fotografcıları derneginin kısa adı nedir? PTFD
17-Filmlerin,ışıgın,şiddetine duyarlılıkları degeri neyle belirlenir? ASA
18-Bilgisayar teknolojisi ile donatılmış yeni fotograf makinelerinde otomatik netleme ile birlikte hangi otomatik mod vardır? POZLAMA
19-Bir alan içinde bulunan pozitif elemanlara ne ad verilir? FİGÜR
20-Tipografik hatanın adı nedir? YETİM SÖZCÜK Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| |