MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2009, 05:10:35 ÖS » |
|
e-öğrenmedeki sorular
1. Aşağıdakilerden hangisi tutum kavramını tanımlamaktadır?
Tutumlar toplumsal özellikleri nitelerler ve toplum içinde zamanla oluşurlar. Tutumlar sadece insanların fizyolojik ihtiyaçlarından kaynaklanırlar. Tutumlar sürekli değişken özelliklerdir. Tutum bir bireye atfedilen, psikolojik bir obje ile ilgili duygu, düşünce ve davranışları düzenli bir biçimde oluşturan bir eğilimdir. Tutumlar davranışlardan gözlemlenemezler.
2. Gazete ve TV gibi kitle iletişim araçlarınca bizlere sık sık hatırlatılan, kanunlara saygı ve kişilerin sahip oldukları hakları kapsayan fazilet ögesi aşağıdakilerden hangisidir?
Güzellik Adalet Çekicilik Kibarlık Yalancılık
3. İknaya karşı direnme büyük ölçüde aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir?
Ortamla Güdülerle Kaynağın inanırlılığıyla Araçlarla Olumlu duygularla
4. Konuşmanın yapıldığı toplumsal ve fiziki çevreye ne ad verilir?
Durum Markez Alan Ortam Statü
5. Sınava hazırlanmak için bir araya gelen öğrencilerin oluşturduğu grup, aşağıdakilerden hangisine örnektir?
Bilgi toplama grubu Deneysel grup Öğrenme grubu Problem çözme grubu Yönetsel grup
6. Aşağıdakilerden hangisi X şarkıcısının konserine giden B şahsının demografik özelliklerinden biridir?
Kısa boylu olması Sarı saçlı olması Mavi gözlü olması Kot pantolon giymesi Türk olması
7. Aşağıdakilerden hangisi, özel amaç belirlerken konuşmacının kendisine sorması gereken sorular arasında yer almaz?
Amaç izleyicilerim için uygun mu? Verilen zamanda amacıma ulaşabilir miyim? İzleyicileri nasıl oyalayabilirim? Amacım görevle örtüşüyor mu? Amaç izleyicilerim için çok teknik mi?
8. Bir olaya, kanıta, düşünceye ve deneye dayanan bir gerçeğin kabul edilmesine ne ad verilir?
Değer Algı Düşünce Davranış İnanç
9. Belli bir takım sözel tartışmalar oluşturma, oluşturulan bu sözel tartışmaları özel ve belli izleyicileri harekete geçirmek amacıyla düzenleme sanatına ne ad verilir?
Objeler hakkında konuşma Savunucu konuşma İkna edici konuşma Süreçler hakkında konuşma Kavramlar hakkında konuşma
10. Konuşmacının hep doğru söylemesi, izleyici algısını etkileme stratejilerinden hangisinin kapsamındadır?
Güvenilirlik oluşturma Ortak taban yaratma Uzmanlık gösterme İhtiyaçları uyarlama Değerleri uyarlama
11. Bir konuşmayı sonuçlandırmanın en kolay yolu aşağıdakilerden hangisidir?
Ürkütücü ifadeler kullanmak Hikaye anlatmak Soru sormak Kişisel atıfta bulunmak Özet yapmak
12. Pazarlama merdiveninin son basamağı aşağıdakilerden hangisidir?
Kabul ve tercih etmenin sağlanması Satın almanın kışkırtılması Ürünün farkına vardırılması Müşterinin satın almaya zorlanması Satın alma ediminin güçlendirilmesi
13. Pazarlama merdiveninin üçüncü aşaması aşağıdakilerden hangisidir?
Kabul ve tercih etmenin sağlanması Ürünün farkına vardırılması Ürüne yönelik özelliklerin tarif edilmesi Satın alma ediminin güçlendirilmesi Satın almanın kışkırtılması
14. Gövdeden itibaren 35 cm'lik bir çapı olan kişisel mekan grubu aşağıdakileren hangisidir?
Yabancılar için mesafe Saygı mesafesi İçli-dışlı mesafe Toplumsal mesafe Samimi mesafe
15. Edward T. Hall tarafından yapılan, “İçli dışlı mesafe”, “samimi mesafe”, “toplumsal mesafe” ve “yabancılar için mesafe” gruplamaları aşağıdaki kavramlardan hangisini tanımlar?
Sosyolojik mekan Toplumsal mekan Psikolojik mekan Popüler mekan Kişisel mekan Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 151014
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2011, 05:21:18 ÖS » |