Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2010, 10:04:38 ÖS » |
|
GÜNÜN ÂYETİ
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
"Ey îman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı." (BAKARA SURESİ, 183)
GÜNÜN HADİSİ Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur.(Müslim, Sıyam 2, (1079)) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 13, 2010, 10:07:07 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 13, 2010, 10:10:29 ÖS » |
|
GÜNÜN ÂYETİ
"(Oruç) sayılı günlerdir. Artık sizden kim hasta ya da yolculukta olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde (tutsun)." (BAKARA SURESİ, 184)
GÜNÜN HADİSİ Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
"Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder." (Taberani) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 13, 2010, 10:20:24 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 15, 2010, 01:36:53 ÖÖ » |
|
GÜNÜN ÂYETİ
"O Ramazan ayı ki, insanlara doğru yolu gösteren, apaçık hidayet delillerini taşıyan ve hak ile bâtılın arasını ayıran Kur'an o ayda inmiştir." (BAKARA SURESİ, 185)
"Kur’an okuyun! Çünkü kıyamette şefaat eder." (Müslim) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2010, 07:31:54 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2010, 01:41:37 ÖÖ » |
|
GÜNÜN ÂYETİ
"Sabahın beyaz ipliği (aydınlığı), siyah ipliğinden (karanlığından) ayırt edilinceye kadar yiyin, için, sonra akşama kadar orucu tamamlayın." (BAKARA SURESİ, 187)
"Kim faziletine inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır." (Buhârî) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2010, 07:32:03 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2010, 07:30:28 ÖS » |
|
GÜNÜN ÂYETİ
"Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa, onu oruçla geçirsin." (BAKARA SURESİ, 185
Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz. (Tirmîzî) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 17, 2010, 07:36:45 ÖS » |
|
GÜNÜN ÂYETİ
“Mallarını Allah yolunda harcayıp da arkasından başa kakmayan ve gönül kırmayanlar için Allah katında mükâfatlar vardır.”
* Bakara sûresi (2), 262
"Oruçlunun ağız kokusu, Allah (c.c) katında misk kokusundan daha güzeldir." (Buharî) (Tirmîzî) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 17, 2010, 07:39:29 ÖS » |
|
GÜNÜN ÂYETİ
"Tövbe edenler, ibadet edenler, hamd edenler, seyahat ederken oruç tutanlar, rükû edenler, secdeye kapananlar, iyiliğe özendirip kötülükten sakındıranlar, Allah'ın (c.c) sınırlarını koruyanlar... Müjdele o müminleri!" (TEVBE SURESİ, 12)
"Oruçlunun susması tesbih, uykusu ibadet, duası makbul, ameli de çok sevaptır." (Deylemi) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2010, 06:27:52 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2010, 01:44:52 ÖÖ » |
|
GÜNÜN ÂYETİ بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
- (O sayılı günler) Ramazan ayıdır ki, Kur'ân; insanlara hidâyet (doğru yol) rehberi, doğru yolun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak onda(ki Kadir gecesinde) indirildi. Sizden kim (mâzereti olmaksızın) bu ay(ın ilk hilâlin)e erişirse/görürse hemen orucunu tutsun, kim de hasta veya seferde (olup da yer) ise, tutmadığı günler sayısınca (câiz olan) başka günlerde (orucunu kazâ etsin). Allah sizin hakkınızda kolaylık ister, zorluk istemez. Bu da, o sayıyı (kazâ ile) tamamlamanız ve size yol göstermesine karşılık Allah'ın yüceliğini tanımanız içindir. Olur ki (düşünür de) şükredersiniz.
""Gökyüzünün kapıları Ramazan ayının ilk gecesi açılır ve son gününün gecesine kadar kapanmaz." Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2010, 06:28:00 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #9 : Ağustos 24, 2010, 01:45:51 ÖÖ » |
|
(Farz kılınan oruç) sayılı günlerdir. Sizden kim, (o günlerde) hasta veya seferde ise, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde (oruç) tutar. (İhtiyarlığından veya tedâvisi mümkün olmayan bir hastalıktan dolayı) oruç tutmaya gücü yetmeyenlere, (her güne karşılık) bir yoksulu (sabah-akşam) doyuracak bir fidye vermesi (gerekli)dir. Kim de gönülden gelerek (daha fazla) bir ihsanda bulunursa, bu, onun için daha hayırlıdır. Bununla beraber (zor da olsa), (işin önemini) bilirseniz, oruç tutmanız, sizin için daha hayırlıdır. Bakara - 184
Resulullah (s.a.a): "Cennet dört kişinin özlemini çeker, ....biri de ramazan ayında oruç tutandır." Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2010, 06:28:07 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 24, 2010, 01:48:37 ÖÖ » |
|
Ey îman edenler! Sizden önceki (ümmet)lere yazıldığı gibi, sizin üzerinize de oruç tutmak yazıldı (farz kılındı). Olur ki bu sâyede takvâya erersiniz. Bakara - 183
"Kim ramazan ayında (ALLAH'ın kitabından) Kur'an'dan bir ayet okursa, diğer aylarda Kur'an hatmeden kimse gibidir ... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2010, 06:28:18 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 24, 2010, 01:51:18 ÖÖ » |
|
Oruç (günlerinin) gecesinde eşlerinizle cinsî ilişki kurmanız size helâl kılındı. (Haramdan korunmak ve sükûnete kavuşmanız için) onlar sizin için bir elbise, siz de onlar için bir elbisesiniz. Allah (onlara yaklaşmamakla) nefislerinizin arzularına karşı zâfiyet göstereceğinizi bildi de tövbelerinizi kabul edip, sizi bağışladı. Artık bundan böyle onlara yaklaşın ve Allah'ın sizin için yazdığı (takdir ettiği) şey (nesl)i isteyin. Beyaz iplik siyah iplikten (fecrin aydınlığı, gecenin karanlığından) seçilinceye (tanyeri ağarıncaya) kadar yiyin, için, sonra da orucu akşam oluncaya (iftar vaktine) kadar tamamlayın. Fakat, mescidlerde i'tikâfa (ibâdete) çekilmiş iken kadınlarınıza yaklaşmayın. Bu (hükümler) Allah'ın sınırlarıdır; sakın sınırlara yaklaşmayın! Allah, sakınıp korunsunlar diye âyetlerini insanlara böyle açıklar. Bakara - 187
""Her kim ramazan ayını susarak oruç tutar da, kulağını, gözünü, dilini, şehvetini ve vücudunun organlarını yalandan, haramdan ve gıybetten ALLAH'ın rızası için korursa, yüce ALLAH onu kendine yakın kılar, öyle ki o adam Hz İbrahim Halilullah'a (onun makamına) erişir ve onunla birlikte olur." Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2010, 06:28:25 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #12 : Ağustos 24, 2010, 01:52:47 ÖÖ » |
|
Haccı da, umreyi de Allah (rızâsı) için yapın. Eğer (bir engelle hac ve umreden) alıkonulsanız, o zaman kolayınıza gelen bir kurban (gönderin). Kurban, yerine (Minâ'ya) varıncaya kadar başlarınızı traş etmeyin. Aranızda hasta olan veya başından bir rahatsızlığı bulunan (traş olan) varsa ona fidye gerekir ki, o (fidye) de ya (üç gün) oruç tutmak, ya sadaka (altı fakire fitre) vermek, ya da bir kurban kesmektir. Güven içinde olduğunuz vakit hac zamanına kadar, umre ile faydalanmak isteyen kimseye (Hacc-ı Temettü yapana), kolayına gelen kurbanı kesmesi; kurban bulamayana da hac günlerinde (ihramlı olarak) üç gün, döndüğünüz zaman da yedi (gün) oruç tutması gerekir; bunlar tam on (gün) dür. Bu, ailesi Mescid-i Haram (civârın)da oturmayanlar içindir. Allah'ın emirlerine uygun olmayan davranışlardan sakının ve bilin ki, Allah'ın cezâsı çok şiddetlidir. Bakara - 196
"ALLAH-u Teala melekleri oruç tutanlara dua etmekle görevlendirmiştir." Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2010, 06:28:33 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #13 : Ağustos 24, 2010, 01:54:30 ÖÖ » |
|
Şüphesiz ki, müslüman olan (Allah'ın emirlerine teslim olan) erkeklerle, müslüman kadınlar; îman eden erkeklerle, îman eden kadınlar itaat (ve ibâdet)e devam eden erkeklerle; itaat (ve ibâdet)e devâm eden kadınlar; doğru erkeklerle, doğru kadınlar; sabreden erkeklerle, sabreden kadınlar; alçak gönüllü (ve saygılı) erkeklerle, alçak gönüllü (ve saygılı) kadınlar; sadaka veren erkeklerle, sadaka veren kadınlar; oruç tutan erkeklerle, oruç tutan kadınlar; mahrem yerlerini (haramdan) koruyan/hayâlı erkeklerle, mahrem yerlerini (ve görünümlerini haramdan) koruyan/iffetli kadınlar; Allah'ı çok anan erkeklerle (Allah'ı çok) anan kadınlar (var ya, işte) Allah, onlar için mağfiret ve büyük bir mükâfât hazırlamıştır. Ahzab - 35
"Nefsimi elinde tutan ALLAH'a and olsun ki oruç tutan kimsenin ağzının kokusu ALLAH'ın yanında misk kokusundan daha iyidir." Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2010, 06:28:41 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #14 : Ağustos 26, 2010, 12:19:13 ÖS » |
|
Ramazan ayı... İnsanlar için hidayet olan ve doğru yolu ve (hak ile batılı birbirinden) ayıran, apaçık belgeleri (kapsayan) Kur´an onda indirilmiştir. Öyleyse sizden kim bu aya şahid olursa artık onu tutsun. Kim hasta ya da yolculukta olursa, tutmadığı günler sayısınca diğer günlerde (tutsun). Allah size kolaylık diler zorluk dilemez. (Bu kolaylık) sayıyı tamamlamanız ve sizi doğru yola (hidayete) ulaştırmasına karşılık Allah´ı büyük tanımanız içindir. Umulur ki şükredersiniz. (2/185)
“Sahur yapınız, zira sahurda bolluk-bereket vardır.” ( Buhârî, Savm 20; Müslim Siyam 45) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2010, 06:28:48 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #15 : Ağustos 26, 2010, 12:21:37 ÖS » |
|
Size farz kılınan oruç), sayılı günlerdedir. İçinizden hasta olan veya yolculukta bulunan ise, diğer günlerde, tutamadığı günler sayısınca tutar. Ona dayanıp kalacaklar üzerine de bir yoksulu doyuracak kadar fidye gerekir. Her kim de hayrına fidyeyi artırırsa, hakkında daha hayırlıdır. Bununla beraber, eğer bilirseniz, oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.
“Rasûlullah insanların en cömerdi idi. Onun en cömert olduğu anlar da Ramazanda Cebrâil’in, kendisi ile buluştuğu zamanlardı. Cebrâil (a.s.), Ramazanın her gecesinde Hz. Peygamber ile buluşur, (karşılıklı) Kur’an okurlardı. Bundan dolayı Rasûlullah Cebrâil ile buluştuğunda, esmek için engel tanımayan bereketli rüzgardan daha cömert davranırdı.”
( Buhârî, Savm 7; Müslim Fezail 48, 50 ) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2010, 06:28:58 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #16 : Ağustos 27, 2010, 11:53:58 ÖS » |
|
O gün insanlar, amellerinin kendilerine gösterilmesi için bölük bölük kabirlerinden çıkacaklardır." (ZİLZAL SURESİ, 6)
"Kim Allah Teala (c.c) yolunda bir gün oruç tutsa, Allah (c.c) onunla ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar." (Müslim) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2010, 06:29:06 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #17 : Ağustos 28, 2010, 12:02:26 ÖÖ » |
|
"O, çok bağışlayandır, çok sevendir."
(BURÛC SURESİ, 14)
Aziz ve celîl olan Allah: 'Oruçlu kişi yemesini, içmesini, cinsi arzusunu benim rızâm için terkeder. Oruç, doğrudan doğruya benim rızâm için yapılan bir ibadettir. Her iyiliğin karşılığı on misli sevap olduğu halde, orucun mükâfatını ben vereceğim.' buyurmuştur." (Buharî) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 30, 2010, 06:29:15 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #18 : Eylül 01, 2010, 06:09:09 ÖS » |
|
GÜNÜN ÂYETİ
Şayet kullarım, sana benden sordularsa, gerçekten ben çok yakınımdır. Bana dua edince, duacının duasını kabul ederim. O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola gidebilsinler. ( bakara - 186 )
“Allah rızası için bir gün oruç tutan kimseyi Allah Teâlâ, bu bir günlük oruç sebebiyle cehennem ateşinden yetmiş yıl uzak tutar.” Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
« Son Düzenleme: Eylül 02, 2010, 01:45:27 ÖS Gönderen: _-CEYDA-_ »
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #19 : Eylül 02, 2010, 01:45:04 ÖS » |
|
GÜNÜN ÂYETİ
(Bunlar), O tevbekâr olanlar, o ibadet edenler, o hamd edenler, o oruçlular, o rükua varanlar, o secdeye kapananlar, iyiligi emredip, kötülükten vazgeçirenler, Allah'in hududunu koruyanlar (emirleriyle yasaklarinin ölçülerine riayet edenler)dir. Müjde ver o müminlere, müjde!
“Cennette Reyyân denilen bir kapı vardır ki, kıyamet günü oradan ancak oruçlular girecek, onlardan başka kimse giremeyecektir. ‘Oruçlular nerede?’ diye çağrılır. Onlar da kalkıp girerler ve o kapıdan onlardan başkası asla giremez. Oruçlular girince o kapı kapanır ve bir daha oradan kimse girmez.”
Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| | | | | | | | | | | | | | | | | | |