Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 09:35:01 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1] 2  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Hergüne Bir Ayet-Bir Hadis (2009 Ramazan Ayı Özel)  (Okunma Sayısı 2534 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Ağustos 21, 2009, 01:41:50 ÖÖ »

Hergüne Bir Ayet-Bir Hadis (2009 Ramazan Ayı Özel)

<a href="http://www.edubilim.com/ana/dosyalar/ramazan.swf" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">http://www.edubilim.com/ana/dosyalar/ramazan.swf</a>

Bir senenin ardından bir Ramazan Ayına daha kavuştuk.(Elhamdulillah)  Bu senede geçen sene yaptığımız uygulamayı devam ettirelim istedik. Ramazan Ayı boyunca hergün bir ayet ve hadisi sizle paylaşacağız. İsterseniz sizde paylaşabilirsiniz... Bu ayet ve hadisleri ezberleyip , birde hayatımızda uygulamayı başarırsak çok faydalı olur...

Ramazan Ayının bereketini , huzurunu , mutluluğunu beraberce yaşamamız dileğiyle....

Edubilim Yönetim Ekibi

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

« Son Düzenleme: Ağustos 23, 2009, 04:56:31 ÖS Gönderen: edubilim » Logged

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #1 : Ağustos 21, 2009, 04:50:42 ÖS »

GÜNÜN ÂYETİ:
       بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
" O hanginizin daha güzel amel yapacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratandır. O mutlak güç sahibidir çok bağışlayandır."
(Mülk67/2)

GÜNÜN HADİSİ:

Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)

Enes'in (r.a.) naklettiğine göre: Hz. Peygamber (a.s.) büyük günahlar olarak şunları saydı: "Allah'a ortak koşmak ebeveyne eziyet etmek cana kıymak ve yalan söylemektir."

Müslim İman 144 (l 91)

« Son Düzenleme: Ağustos 21, 2009, 04:52:38 ÖS Gönderen: =_CEYDA_ = » Logged

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #2 : Ağustos 22, 2009, 01:25:11 ÖS »

GÜNÜN ÂYETİ:

"Kadınlar oğullar yük yük altın ve gümüş salma atlar davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah’ın katındadır.
(Âl-i İmrân 14)

GÜNÜN HADİSİ:

Bizi aldatan bizden değildir.

Müslim Îmân 164

]
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ağustos 22, 2009, 06:50:37 ÖS »

Bakara Sûresinin 184 . Ayeti

Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #4 : Ağustos 23, 2009, 01:40:52 ÖS »

GÜNÜN ÂYETİ

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم " .
İnkar edenlere dünya hayatı süslü gösterildi. Onlar iman edenlerle alay etmektedirler. Allah’a karşı gelmekten sakınanlar ise kıyamet günü bunların üstündedir. Allah dilediğine hesapsız rızık verir.
(Bakara 212)

GÜNÜN HADİSİ

"İşçiye ücretini (alnının) teri kurumadan veriniz. "

İbn Mâce Ruhûn 4

]
Yeni Üye
*
Üye No: 9299

« Yanıtla #5 : Ağustos 31, 2009, 04:13:53 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
O Ramazan ayı ki, insanları irşad için, hak ile batılı ayıracak olan, hidayet rehberi ve deliller halinde bulunan Kur'ân onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya şahit olursa onda oruç tutsun. Kim de hasta, yahut yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diler zorluk dilemez. Sayıyı tamamlamanızı, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allah'ı tekbir etmenizi ister. Umulur ki şükredersiniz. (Bakara -185)

GÜNÜN HADİSİ

"Ramazan ayında verilen bir sadaka, başka aylarda verilen bin sadakadan daha hayırlıdır. "

Ekteki Dosyalar Burada

« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2009, 04:34:19 ÖÖ Gönderen: gonuldostu » Logged
Yeni Üye
*

« Yanıtla #6 : Ağustos 31, 2009, 04:19:50 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
Şayet kullarım, sana benden sordularsa, gerçekten ben çok yakınımdır. Bana dua edince, duacının duasını kabul ederim. O halde onlar da benim davetime koşsunlar ve bana hakkıyla iman etsinler ki, doğru yola gidebilsinler. (Bakara -186)

GÜNÜN HADİSİ

"Kim bir oruçluya iftar ettirirse, onun sevabı kadar sevap kazanır. "

« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2009, 04:33:50 ÖÖ Gönderen: gonuldostu » Logged
Yeni Üye
*

« Yanıtla #7 : Ağustos 31, 2009, 04:21:17 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
Oruç gecesi kadınlarınıza yaklaşmanız, size helâl kılındı. Onlar,sizin için bir örtü, siz de onlar için bir örtü durumundasınız. Allah, nefsinize güvenemeyeceğinizi bildiği için müracaatınızı kabul buyurdu ve sizi bağışladı. Şimdi onlara yaklaşın ve Allah'ın sizler için yazdığını isteyin. Ta fecrin beyaz ipliği siyah iplikden size seçilinceye kadar yiyin, için. Sonra da ertesi geceye kadar orucu tam tutun. Bununla beraber siz mescitlerde îtikaf halinde iken onlara yaklaşmayın. Bunlar, Allah'ın sınırlarıdır, sakın onlara yaklaşmayın. Allah, âyetlerini insanlara böyle açıklıyor ki sakınıp korunsunlar. (Bakara -187)

GÜNÜN HADİSİ

"Kim inanarak ve sevabını yalnızca Allah'tan bekleyerek Ramazan Orucunu tutarsa, geçmiş günahları bağışlanır."

« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2009, 04:33:27 ÖÖ Gönderen: gonuldostu » Logged
Yeni Üye
*

« Yanıtla #8 : Ağustos 31, 2009, 04:22:36 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
Allah, boş bulunarak ettiğiniz yeminlerle sizi sorumlu tutmaz. Ama bile bile yaptığınız yeminlerle sizi sorumlu tutar. Bu durumda yeminin keffareti, ailenize yedirdiğinizin orta hallisinden on yoksulu doyurmak, yahut onları giydirmek ya da bir köle azat etmektir. Kim (bu imkanı) bulamazsa onun keffareti üç gün oruç tutmaktır. İşte yemin ettiğiniz vakit yeminlerinizin keffareti budur. Yeminlerinizi tutun. Allah size âyetlerini işte böyle açıklıyor ki şükredesiniz. (Mâide -89)

GÜNÜN HADİSİ

"Oruç maddi ve manevi bir perhizdir. Oruç hakiki ve halis, azametli ve umumi bir şükrün anahtarıdır."

« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2009, 04:32:44 ÖÖ Gönderen: gonuldostu » Logged
Yeni Üye
*

« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2009, 04:24:21 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
Şüphesiz müslüman erkeklerle müslüman kadınlar, mü'min erkeklerle mü'min kadınlar, itaatkar erkeklerle itaatkar kadınlar, doğru erkeklerle doğru kadınlar, sabreden erkeklerle sabreden kadınlar, Allah'a derinden saygı duyan erkekler, Allah'a derinden saygı duyan kadınlar, sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar, oruç tutan erkeklerle oruç tutan kadınlar, namuslarını koruyan erkeklerle namuslarını koruyan kadınlar, Allah'ı çokça anan erkeklerle çokça anan kadınlar var ya, işte onlar için Allah bağışlanma ve büyük bir mükafat hazırlamıştır.   (AHZÂB - 35)

GÜNÜN HADİSİ

"Sahur yemeği yiyin, çünkü sahurda bereket vardır."

Yeni Üye
*

« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2009, 04:26:10 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
Hata dışında bir mümin, diğer bir mümini öldüremez. Ve kim bir mümini yanlışlıkla öldürürse, mümin bir köle azad etmesi ve ölenin ailesine (varislerine) teslim edilecek bir diyet vermesi gerekir. Ancak ölünün ailesinin bağışlamasi müstesnadır. Eğer öldürülen, mümin olmakla beraber size düşman bir kavimden ise, o zaman, öldürenin bir köle azad etmesi gerekir. Eğer öldürülen sizinle aralarinda antlaşma olan bir kavimden ise, öldürenin, ölenin ailesine diyet vermesi ve mümin bir köle azad etmesi gerekir. Bunlara gücü yetmeyenin de Allah tarafindan tevbesinin kabulü için arka arkaya iki ay oruç tutmasi gerekir Allah, Alimdir (her şeyi bilendir), Hakimdir (hüküm ve hikmet sahibidir) (Nisa -92)

GÜNÜN HADİSİ

"Şurası muhakkak ki, oruçlunun iftarını açtığı zaman reddedilmeyen makbul bir duası vardır."

« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2009, 04:32:17 ÖÖ Gönderen: gonuldostu » Logged
Yeni Üye
*

« Yanıtla #11 : Ağustos 31, 2009, 04:28:14 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
Hiç şüphesiz Allah, mü'minlerden -karşılığında onlara mutlaka cenneti vermek üzere- canlarını ve mallarını satın almıştır. Onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler; (bu,) Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da O'nun üzerine gerçek olan bir vaaddir. Allah'tan daha çok ahdine vefa gösterecek olan kimdir? Şu halde yaptığınız bu alış-verişten dolayı sevinip-müjdeleşiniz. İşte 'büyük kurtuluş ve mutluluk' budur.(Bunlar), O tevbekâr olanlar, o ibadet edenler, o hamd edenler, o oruçlular, o rükua varanlar, o secdeye kapananlar, iyiligi emredip, kötülükten vazgeçirenler, Allah'in hududunu koruyanlar (emirleriyle yasaklarinin ölçülerine riayet edenler)dir .Müjde ver o müminlere, müjde! (Tevbe - 111,112)

GÜNÜN HADİSİ

"Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da zincire vurulur."

« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2009, 04:31:45 ÖÖ Gönderen: gonuldostu » Logged
Yeni Üye
*

« Yanıtla #12 : Ağustos 31, 2009, 04:31:10 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
İnanan kullarıma söyle, namazı dosdoğru kılsınlar, hiçbir alışveriş ve dostluğun bulunmadığı bir gün gelmeden önce kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda gizlice ve açıktan harcasınlar. (İbrahim -31)

GÜNÜN HADİSİ

"Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yıl orucu tutmuş olur.
(Tirmizi, Savm 53, (759); Ebu Davud, Savm 58, (2432))  "

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #13 : Ağustos 31, 2009, 09:50:14 ÖÖ »

GÜNÜN AYETİ          

Şüphesiz ki takva sahipleri Rablerinin kendilerine verdiği sevabı almış olarak cennet bahçelerinde ve pınar başlarında bulunacaklardır. Çünkü onlar bundan önce iyilik yapıyorlardı. Onlar geceleyin pek az uyurlardı. Onlar seher vakitlerinde Allah'tan bağışlanma dilerlerdi. Onların mallarında isteyen ve istemeyen yoksullar için bir hak vardı. Kesin olarak inananlar için, yeryüzünde ve kendi nefislerinde nice ibretler vardır. Hiç görmüyor musunuz?  (Zariyat Suresi - 15,16,17,18,19,20,21)

GÜNÜN HADİSİ

Oruçlu için iki sevinç vardır: Biri,orucu açtığı zamanki sevincidir; diğeri de Rabbine kavuştuğu zamanki sevincidir. Oruçlunun ağzından çıkan koku (halüf), Allah indinde misk kokusundan daha hoştur.

« Son Düzenleme: Eylül 02, 2009, 04:58:10 ÖÖ Gönderen: KILIC » Logged

]
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #14 : Eylül 02, 2009, 04:53:40 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
İçlerinden sadakalar konusunda sana dil uzatanlar da var. Kendilerine ondan bir pay verilirse, hoşnut olurlar; eğer kendilerine ondan bir pay verilmezse, hemen kızarlar.Eğer onlar Allah ve Resûlünün kendilerine verdiğine razı olup, "Bize Allah yeter. Lütuf ve ihsanıyla Allah ve Resûlü ileride bize yine verir. Biz yalnız Allah'a rağbet eder (onun ihsanını ister)iz" deselerdi, kendileri için daha hayırlı olurdu. Sadakalar (zekatlar), Allah'tan bir farz olarak ancak fakirler, düşkünler, zekât toplayan memurlar, kalpleri İslam'a ısındırılacak olanlarla (özgürlüğüne kavuşturulacak) köleler, borçlular, Allah yolunda cihad edenler ve yolda kalmış yolcular içindir. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Tevbe -58,59,60)

GÜNÜN HADİSİ

"Kişinin fitnesi ehlinde, malında, çocuğunda, nefsinde ve komşusundadır. Oruç, namaz, sadaka, emr-i bi'l-maruf ve nehy-i ani'l-münker bu fitneye kefaret olur! (Müslim, Fiten 17, (144), Tirmizi, Fiten 71, (2259)) "

« Son Düzenleme: Eylül 04, 2009, 04:21:05 ÖÖ Gönderen: KILIC » Logged

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #15 : Eylül 04, 2009, 04:16:46 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
Allah'ın âyetlerini az bir karşılığa değiştiler de insanları onun yolundan alıkoydular. Bunların yapmakta oldukları şeyler gerçekten ne kötüdür! Bir mü'min hakkında ne akrabalık (bağlarını), ne de antlaşma (yükümlülüğünü) gözetirler. İşte onlar taşkınlık yapanların ta kendileridir. Fakat tövbe edip, namazı kılar ve zekâtı verirlerse, artık onlar sizin din kardeşlerinizdir. Bilen bir kavme âyetleri işte böyle ayrı ayrı açıklarız.  (Tevbe -9,10,11)

GÜNÜN HADİSİ

"Nice oruçlular vardır ki, tuttuğu oruçtan yanına sadece çektiği açlık kâr kalır. Nice gece namazı kılanlar vardır ki, onların da kârı gece uykusuz kalmaktan ibarettir."

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #16 : Eylül 04, 2009, 04:19:50 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
Sadakalar hususunda gönüllü bağışta bulunan mü'minlerle, güçlerinin yettiğinden başkasını bulamayanları çekiştirip onlarla alay edenler var ya; işte Allah asıl onları maskaraya çevirmiştir. Onlar için elem dolu bir azap vardır.Onlar için ister bağışlanma dile ister dileme (farketmez.) Onlar için yetmiş kez bağışlanma dilesen de, Allah onları asla affetmeyecektir. Bu, onların Allah ve Resûlünü inkâr etmiş olmaları sebebiyledir. Allah fasık topluluğu doğru yola iletmez.  (Tevbe- 79,80)

GÜNÜN HADİSİ

"Ramazan girip çıktığı halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün. Anne ve babasına veya bunlardan birine yetişip de onlar sayesinde cennete girmeyen kimsenin de burnu sürtülsün. Ben yanında zikredildigim zaman bana salat okumayan kimsesinin de burnu sürtülsün!
(Tirmizi, Daavat 110, (3539)) "

Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #17 : Eylül 05, 2009, 02:34:08 ÖS »

GÜNÜN ÂYETİ
Mallarını Allah yolunda harcayanların durumu, yedi başak bitiren ve her başakta yüz tane bulunan bir tohum gibidir. Allah dilediğine kat kat verir. Allah lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.   (Bakara- 261)

GÜNÜN HADİSİ

" İbn Ömer'in (r.a.) bildirdiğine göre:
Hz. Peygamber (a.s.); fıtır sadakasının, insanlar Bayram namazına gitmeden önce verilmesini emretmiştir.
Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 1645 "

Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #18 : Eylül 10, 2009, 05:16:59 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
Sizden birinize ölüm gelip de: "Rabbim, beni yakın bir süreye (ecele) kadar geciktirsen ben de böylece sadaka versem ve salihlerden olsam" demezden önce, size rızık olarak verdiklerimizden infak edin.   (MÜNAFİKUN SURESİ - 10 )

GÜNÜN HADİSİ

"Ensar'dan Eşhelî kabilesine mensup Muaz'ın oğlu Amr'dan rivayet edildiğine göre ninesi şöyle demiştir:

Resûlullah (s.a.v.) «Ey mü'min kadınlar! Sizden biri üte-lenmiş bir koç paçası da olsa, komşusuna hediye vermeyi küçük görmesin» buyurdu."

« Son Düzenleme: Eylül 10, 2009, 05:30:54 ÖÖ Gönderen: KILIC » Logged

Administrator
Uzman Üye

« Yanıtla #19 : Eylül 10, 2009, 05:20:02 ÖÖ »

GÜNÜN ÂYETİ
Ey iman edenler, Allah'a ve ahiret gününe inanmayıp, insanlara karşı gösteriş olsun diye malını infak eden gibi minnet ve eziyet ederek sadakalarınızı geçersiz kılmayın. Böylesinin durumu, üzerinde toprak bulunan bir kayanın durumuna benzer; üzerine sağnak bir yağmur düştü mü, onu çırılçıplak bırakıverir. Onlar kazandıklarından hiç bir şeye güç yetiremez (elde edemez)ler. Allah, kâfirler topluluğuna hidayet vermez.   (BAKARA SURESİ - 264)

GÜNÜN HADİSİ

"Ebu Hubab Saîd b. Yesar'dan: Resûlullah (s.a.v.) şöyle bu yurdu:

«Kim helal kazancından bir sadaka verirse —zaten Allah ancak helali kabul eder—, onu Allah'ın kudret eline koyar. Allah da onu dağ gibi oluncaya kadar, sizden birinin tayını veya deve yavrusunu büyüttüğü gibi büyütür,»"

« Son Düzenleme: Eylül 10, 2009, 05:31:18 ÖÖ Gönderen: KILIC » Logged

Etiket: hergüne bir ayet   hergüne bir hadis  hadi  ayet  2009 ramazan 
  Sayfa: [1] 2  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!