Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 09:34:07 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: her işte vardır bir hayır...  (Okunma Sayısı 628 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« : Ekim 29, 2008, 07:36:49 ÖS »

Padişanın çok sevdiği bir veziri varmış ve bu veziri hiç bir zaman yanından ayırmazmış. Nereye gitse onuda yanında götürürmüş. Vezir her işin ve olayın sonunda her işte bir hayır var lafını ağzından düşürmezmiş.

Bir gün padişah ava gidecek olmuş ve hep beraber ava çıkmışlar. Padişah tüfeğini doldururken vezir yanlışlıkla tetiğe basar ve patlayan tüfek padişahın baş parmağını koparır. padişah can havli ile bağırmaya başlar ama vezir padişaha:

- Padişahım her işte bir hayır var der. Padişah çok sinirlenir ve :

- Ne hayrı be adam parmağımı koparttın. atın bunu zindana der. Vezir yine :

- Her işte bir hayır var der.

Derken aradan belli bir süre geçer ve padişah yine ava çıkar ama bir süre sonra ormanda kaybolur ve yamyamlar padişah ve adamlarını yakalar hemsini ayrı ayrı kazanlara koyup pişirmeye karar verirler. Ama oda ne padişahın bir parmağının olmadığını görürler. Onların adetlerinde ise bir insanı yemek için bütün uzuvlarının tam olması gerekmektedir. bu yüzden padişahı salıverirler. Padişah hemen vezirin yanına gider ve :

- Kusura bakma senin sayende canım kurtuldu ama ben seni zindana attım der. Bunun üzerine vezir:

- Önemli değil padişahım senin beni zindana attırmandada bir hayır vardı der. Padişah:

- Hayır bunun neresinde der. Vezir:

- Eğer siz beni zindana atmamış olsaydınız o av merasimine bende gelmiş olacaktım. Benim bütün uzuvlarım tam olduğu için şu an muhtemelen bende o kazanların içinde pişmiş ve yamyamlar tarafından afiyetle yenmiş olurdum der..

Verdiğimiz her kararda, yapılan her işimizde, kısacası herşey de muhakkak vardır bir hayırlı olay, güzel bir hikmet..
RABBİM hepimiz için aldığı verdiği kararlardan pşmanlık duydurmasın...AMİN.

görüş ve yorumlarınızı paylaşırsanız memnun olurum arkadaşlar.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Administrator
Uzman Üye
Üye No: 1

« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2008, 08:46:44 ÖS »

Evet her işte bir hayır vardır. Bence her işte bir hayır olmasının sebebi de Hakkın şerleri hayr eylemesinden gelmektedir. Ne güzel demiş Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri

"Hak şerleri hayr eyler
Zannetme ki gayr eyler
Ârif anı seyreyler
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler"

Ama dikkat edilmesi gereken bir nokta da var! Her şerde bir hayır olabildiği gibi , her hayırda da bir şer olabilir! O şerri Allah Teala, başka hayra vesile olması için vermiş olabilir. Yani bir işte hayırmı , şermi olduğuna karar vermekte aceleci davranmamalıyız...Bununla ilgili hatta bir kıssa da anlatılır...

Her Şer'de Bir Hayır Vardır

Yıllardır tek işi tarlasında çalışmak olan yaşlı bir çiftçi varmış.Tek sermayesi tarlasında çalıştırdığı atı imiş. .Bir gün atı kaçmış. Bu kötü haberi işiten komşuları kendisini ziyarete gelmişler.

-"Ne kötü şans" dediler..

"Olabilir" demiş yaşlı çifçi.. "Allahın dediği olur. Her şerde hayırda vardır."O neylerse güzel eyler demiş"gülerek..

Komşuları "bu aklını yemiş tek sermayesi atı idi.Aç kaldı hala seviniyor" demişler

Aradan birkaç gün geçmiş..Kaçan at dağda ne kadar güzel ve güçlü vahşi at varsa beraberinde getirmiş..

Komşuları hadiseyi duymuşlar ve kendisine gelmişler..

-"Ne mükemmel şans harika Haklıymışsın " demişler.

Çiftçi istifini bozmamış.

-"Olabilir" demiş.."Her hayırda bir şerde vardır.Sadece Allah'ın dediği olur.."

Şuna bak demiş komşuları atları satıp zenginleşti yüzünde tebessüm yok.Bu tamamen kaçık demişler.

Aradan birkaç gün geçmiş..Çiftçinin oğlu atlardan birine binerken yere düşmüş .. Bacakları kırılarak ağır derecede sakatlanmış.

Komşuları acı haberi duymuşlar gelmişler.

-"Haklıymışsın" demişler."Ne şerli bir olay.Yazık demişler ne büyük şansızlık.."

Çiftçi gülümseyerek

Olabilir" demiş "Allah'ın dediği olur. Her şerde hayırda vardır.O neylerse güzel eyler."

Komşuları gene bu kaçık demişler ve evlerine dönmüşler.

Aradan birkaç gün geçmiş.Kral köyün tüm delikanlılarını askere çağırmış.Dönmemek üzere çoğunun öleceği harbe gitmişler. Bir tek çiftçinin ayakları kırılan oğlu kalmış..

Komşuları tekrar gelmişler..

-"Haklıymışsın" demişler

Çiftçi istifini bozmadan .. Gülümsemeden büyük bir ciddiyet içinde.

-"Olabilir demiş" o neylerse güzel eyler.

2009-2010 İlköğretim Yıllık Planları(Tüm Dersler)

1. Sınıf  - 2. Sınıf - 3.Sınıf - 4.Sınıf - 5.Sınıf - 6.Sınıf - 7.Sınıf - 8.Sınıf
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #2 : Eylül 26, 2009, 07:16:38 ÖÖ »

çok doğru ...

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Etiket: vardır bir hikmeti 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!