HAYATIMIZ ONLARLA DAHA KOLAY!
1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.HAYATIMIZ ONLARLA DAHA KOLAY!
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 1
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
KAZANIMLAR : B.1.33.Evde belli bir iş yaparken kullanılan alet ve makineleri tanır ve işlevlerini açıklar.
B.1.34.Evde her eşyanın hayatımızı kolaylaştıran bir işlevi olduğunu fark eder.
B.1.35.Evdeki eşyaları, yapıldıkları maddelere göre sınıflandırır.
B.1.36.Evdeki alet ve makineleri, çıkardıkları seslere ayırt eder.
TEMEL BECERİLER : Zaman, para ve materyal kullanma, değişkenlik/benzerlik,
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME :
MATERYALLER : Kasetçalar, resimler, çalışma kağıtları.
KAYNAK : Hayat bilgisi özel ihtisas komisyonu
SÜREÇ
Not : Evde kullanılan alet ve makinelerin çıkardıkları sesleri bir kasete kaydedin. Eklerde verilen ve elinizde bulunan diğer alet ve makine resimlerini sınıfa getirerek merak uyandırın. Ses kasetini dinleterek ilgi çekin.
1. Herhangi bir alet veya makinenin sesini dinletin ve dinlediğiniz bu sesin neyin sesi olabileceğini sorun. Sesi doğru olarak tahmin eden öğrencilerin bu alet veya makinenin işlevini “mim” tekniği ile arkadaşlarına anlatmasını sağlayın. Bu işlemi sesini kaydettiğiniz her alet ve makine için ayrı ayrı yaparak o alet ve makinenin adını ve işlevini buldurun. ( Sesleri kaydedemediyseniz çocuklar sesleri taklit etsinler.)
2. “Evdeki eşyaların hangi maddelerden yapılmış olabileceği sorusunu yöneltin. Öğrencilerin çalışama kağıdındaki resimleri, yapıldıkları maddelere göre eşleştirmelerini sağlayın.
3. Öğrencilerin birer eşya seçmeleri isteyin. Seçtikleri eşyanın hayatımızı nasıl kolaylaştırdıkları hakkında düşünmelerini, ve seçtikleri eşyanın hayatımızı nasıl kolaylaştırdığını açıklamalarını sağların. Örneğin;”Ben elektrik süpürgesiyim. Ben olmasaydım evin temizliği çok zor olurdu. Sahibim zaman zaman beni çalıştırır. Her yeri tertemiz yaparım. Eskiden benim yerime el süpürgeleri kullanılırmış ve temizlik yapılırken her yer toz içinde kalırmış. “
( Not : Yukarıdaki soruları her bir alet ve makine için sorun.)
4. “Alet” ve “makine” kavramlarını “mim” tekniği ile kavranmasını sağlayın.
DEĞERLENDİRME
Kontrol listeleri ve resimli eşleştirme testleriyle değerlendirin.
Çalışma Kağıdı 1-2
Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: hayatımız onlarla daha kolay, hayatimiz onlarla daha kolay, hayat bilgisi dersi hayatımız onlarla daha kolay konusu, hayatımız onlarla daha kolay etkinlik örneği, hayatımız onlarla daha kolay konusunun işlenişi, hayatımız onlarla daha kolay etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam , hayatımız onlarla daha kolay çalışma kağıdı, çalışma yaprağı, çalışma sayfası