Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 09:27:57 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Hayatımız Onlarla Daha Kolay! - Hayat Bilgisi Brinci Sınıf Etkinlik Örneği  (Okunma Sayısı 1467 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Ocak 13, 2009, 05:59:06 ÖS »

HAYATIMIZ ONLARLA DAHA KOLAY!

1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması .  Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili dosya ekte verilmiştir.

HAYATIMIZ ONLARLA DAHA KOLAY!

DERS               : Hayat Bilgisi
SINIF            : 1                  
YAKLAŞIK SÜRE         : 40’+40’
TEMA               : Benim Eşsiz Yuvam
KAZANIMLAR            : B.1.33.Evde belli bir iş yaparken kullanılan alet ve  makineleri tanır ve işlevlerini açıklar.
 B.1.34.Evde her eşyanın hayatımızı kolaylaştıran bir işlevi olduğunu fark eder.
 B.1.35.Evdeki eşyaları, yapıldıkları maddelere göre   sınıflandırır.
 B.1.36.Evdeki alet ve makineleri, çıkardıkları seslere ayırt eder.
TEMEL BECERİLER    : Zaman, para ve materyal kullanma, değişkenlik/benzerlik,
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME      :
MATERYALLER   
      : Kasetçalar, resimler, çalışma kağıtları.
KAYNAK            : Hayat bilgisi özel ihtisas komisyonu

SÜREÇ

Not : Evde kullanılan alet ve makinelerin  çıkardıkları sesleri bir kasete kaydedin. Eklerde verilen  ve elinizde bulunan diğer alet ve makine resimlerini sınıfa getirerek merak uyandırın. Ses kasetini dinleterek ilgi çekin.

1.   Herhangi bir alet veya makinenin sesini dinletin ve  dinlediğiniz bu sesin neyin sesi olabileceğini sorun. Sesi doğru olarak tahmin eden öğrencilerin bu alet veya makinenin işlevini “mim” tekniği ile arkadaşlarına anlatmasını sağlayın. Bu işlemi sesini kaydettiğiniz her alet ve makine için ayrı ayrı yaparak o alet ve makinenin adını ve işlevini buldurun. ( Sesleri  kaydedemediyseniz çocuklar sesleri taklit etsinler.)
2.   “Evdeki eşyaların hangi maddelerden yapılmış olabileceği sorusunu yöneltin. Öğrencilerin çalışama kağıdındaki resimleri, yapıldıkları maddelere göre eşleştirmelerini sağlayın.
3.   Öğrencilerin birer eşya seçmeleri isteyin. Seçtikleri eşyanın hayatımızı nasıl kolaylaştırdıkları hakkında düşünmelerini, ve seçtikleri eşyanın hayatımızı nasıl kolaylaştırdığını açıklamalarını sağların. Örneğin;”Ben elektrik süpürgesiyim. Ben olmasaydım evin temizliği çok zor olurdu. Sahibim zaman zaman beni çalıştırır. Her yeri tertemiz yaparım. Eskiden benim yerime el süpürgeleri kullanılırmış ve temizlik yapılırken her yer toz içinde kalırmış. “
           ( Not : Yukarıdaki soruları her bir alet ve makine için sorun.)
      4. “Alet” ve “makine” kavramlarını “mim” tekniği ile kavranmasını  sağlayın.

DEĞERLENDİRME

Kontrol listeleri ve resimli eşleştirme testleriyle değerlendirin.

Çalışma Kağıdı 1-2

Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle  görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için www.edubilim.com veya www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: hayatımız onlarla daha kolay, hayatimiz onlarla daha kolay, hayat bilgisi dersi hayatımız onlarla daha kolay konusu, hayatımız onlarla daha kolay etkinlik örneği, hayatımız onlarla daha kolay konusunun işlenişi, hayatımız onlarla daha kolay etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam , hayatımız onlarla daha kolay çalışma kağıdı, çalışma yaprağı, çalışma sayfası

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ekteki Dosyalar Burada

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Yeni Üye
*
Üye No: 157851
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2011, 01:01:28 ÖS »

ARKADAŞLAR BENIM KAZANIMIM EVDEKI EŞYALARI YAPILDIKLARI MADDEYE GÖRE SINIFLANDIRIR ETKINLIK FIKRI OLAN ARKAQDAŞLARIM VARSA YAZARLARSA SEVINIRIM

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: hayatımız onlarla daha kolay  hayat bilgisi  birinci sınıf  etkinlik örneği 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!