Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 09:26:18 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Havuç muyuz, yumurta mı, yoksa kahve mi?‏  (Okunma Sayısı 255 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ziyaretçi
« : Ağustos 31, 2009, 12:28:46 ÖS »

Bir baba ile kızı dertleşiyormuş. Kız babasına, çok sıkıntı çektiğinden, sorunlarla baş edemediğinden bahsetmiş. Babası kızını dinlemiş, dinlemiş ve “Gel, sana bir şey göstereceğim!” diye kızını mutfağa götürmüş. Ünlü bir aşçı olan baba, ocağa üç tane eşit büyüklükte kap koymuş, üçüne de eşit su koymuş ve üçünün de altını aynı miktarda yakmış. Ve birinci kaba bir havuç, diğerine bir adet yumurta, diğerine ise bir avuç çekilmemiş kahve çekirdeği koymuş. Ve her üçünü de tam 20 dakika pişirmiş. Daha sonra ateşi kesmiş. Sonra masaya 2 tane tabak bir tane de boş bardak koymuş. İlk önce haşlanmış havucu alıp bir tabağa koymuş. Sonra pişmiş yumurtayı diğer tabağa koymuş. Sonra da suya iyice sinmiş ve tam kıvamında kahve görüntüsü olan kahveyi de alıp bir bardağa boşalttıktan sonra kızına dönerek, – Kızım ne görüyorsun? Kızı “Havuç, yumurta ve kahve.” Kızını masaya iyice yaklaştıran baba bunlara daha yakından bakmasını istemiş. Kızının şaşkınlığını gören baba, anlatmasına devam etmiş: – Havuç haşlandığı için yumuşak bir hal aldı. Yumurta, artık pişmekten içi katılaşmış sert bir hale geldi. Kahve ise, (bir yudum alarak) harika olmuş. Tadı da çok hoş. Kız, iyice şaşırarak, “Baba, bunu bana niçin gösteriyorsun?” diye sormuş. “Bak” demiş babası, “Hepsi aynı şekil kapta, aynı sıcaklıkta, aynı dakika pişti. Fakat hepsi bu etkiye farklı tepki verdiler. Havuç ilk başta sertti, güçlü idi; ama kaynatılınca yumuşadı, güçsüzleşti, çözüldü. Yumurta çok kırılgandı, hafifçe dokunsan çatlayabilirdi; ama kaynatılınca içi sertleşti, hatta katılaştı. Bir avuç çekilmemiş kahve ise yine sertti, hepsi birbirine benziyordu. Fakat ısıtılınca ne oldu; bu kahve çekirdekleri, ısındılar, gevşediler ve içinde oldukları suya yayıldılar. Koku yaydılar, tad yaydılar ve suyu “eşsiz tad”da bir kahveye çevirdiler.” Ve kızına, “Kızım sen hangisisin?” diye sormuş adam. “Zorluklarla karşılaştığın zaman nasıl tepki gösteriyorsun? Havuç gibi sıkıntılara, problemlere rastgelince çözülüyor musun, benliğini koruyamıyor musun? Yoksa yumurta gibi katılaşıyor, başta kendin olmak üzere kimseye faydan dokunmuyor mu? Yoksa sen kahve misin? Kendini bitirmek uğruna, kendini ateşe atma pahasına diğer insanlara mutluluk veren, huzur veren, ağızlarına lezzet veren bir sevgi kaynağı mısın? Karar ver yavrucuğum ve bence sen bir kahve ol hayatta. Kahve bulunduğu çevreyi değiştirir, mutluluk soluklarını etrafına yayar. Başkalarının yaşaması uğruna kendini feda et ve bundan sonsuz mutluluk duy... Peki dostlar biz hangisiyiz acaba?

KAPTAN

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #1 : Ağustos 31, 2009, 12:36:31 ÖS »

en iyisi tabiki kahve ... Smiley Wink

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #2 : Ağustos 31, 2009, 01:22:59 ÖS »

Teşekkürler , güzel bir paylaşım olmuş. Buradan, bence ,herkese farklı mesafelerden yaklaşmak gerekir sonucu da çıkar. Bazı insanlara güler yüz gösterirsin sohbeti sulandırırlar, bazı insanlar güler yüzünüzü ciddiyetsizlik olarak görür katılaşırlar, bazı insanlarda gerçekten sizdeki güler yüzü paylaşmaya çalışırlarki o zamanda çok güzel bir durum ortaya çıkar... Burada anlatmak istediğim iki yüzlülük değil; yerine , zamanına ve kişiye uygun davranmak... Bir öğretmen kalkar müdürüne "hey dostum ne haber ?" derse olmaz(Müdür yumurta şeklini alır) , tanımadığı birine bunu derse karşıdaki kişi yalakalık yapmaya başlar(Havuç gibi), normal bir arkadaşına derse samimi bir cevap alır.(Bu da kahveye benzer- Kahve tadında muhabbet olur Cheesy )

Yine olaya farklı bir bakış açısından yaklaşmaya çalıştım , tekrar teşekkürler... Benim yorumuma da yorum yazarsanız memnun olurum Cheesy

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ağustos 31, 2009, 02:11:59 ÖS »

yorumun için teşekkürler kılıç...doğru tespitler yazmışsın. muhabbetlerin kahve kıvamında olur inş.

Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #4 : Ağustos 31, 2009, 05:33:47 ÖS »

bence de güzel ve çok doğru konuya değinmişsiniz

muhabbetlerin kahve kıvamında olur inş.

umarım hepimizin muhabbetleri  kahve kıvamında olur ....

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Editor
Uzman Üye
Üye No: 21730
Mesleği: İngilizce Öğretmeni

« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2009, 01:19:10 ÖS »

Her üçüyüm Smiley

Etiket: güzel yazı  düşündürücü 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!