HAVA DURUMU
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Dün, Bugün, Yarın Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.HAVA DURUMU
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40dk.+40dk.+40dk.
TEMA : Dün, Bugün, Yarın
KAZANIMLAR : C.2.17. Takvimi kullanarak hava değişikliklerini
günlük ve haftalık olarak gözlemler ve gözlem
sonuçlarını grafikle gösterir.
TEMEL BECERİLER : Araştırma becerisi
KİŞİSEL NİTELİKLER : -
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : -
MATERYALLER : Çalışma kâğıtları
KAYNAK : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu. Çoklu Zeka
Uygulamaları, Doç.Dr. Ziya Selçuk , Hüseyin Kayalı; Levent
Okut
SÜREÇ
1- Sınıfa bir takvimle girin.
2- Öğrencilerinize takvim neden gereklidir? Diye bir soru yöneltin.
3- Çalışma Kağıdı 1 i dağıtın ve takvim üzerinde öğrencilerinizle konuşun.
4- Aşağıda yer alan metni öğrencilerinize okuyun.
Alican ın Rüyası
Benim adım Alican. Dün akşam öğretmenimizin verdiği benim adım takvim adlı çalışma kağıdını okudum ve doğum günümü gösteren bir takvim hazırladım. Ödevimi bitirince pijamalarımı giydim ve yatağıma yattım. Rüyamda sınıfça bir pikniğe gittiğimizi gördüm. Her taraf günlük güneşlikti. Yemyeşil yapraklar. Sarı sarı papatyalar vardı. Güneş gözlerini kırptı ve kayboldu. O kadar üzüldüm ki… Bekledim bekledim ama güneş bir daha çıkmadı. Birden yağmur yağmaya başladı. Hava çok soğudu. Sınıf arkadaşlarım ve ben ince kıyafetler giyinmiştik. Hepimiz tir tir titriyorduk. Sonra yorgana o kadar sıkı sarılmışım ki annemin sesiyle aniden uyandım. Annem Alican hadi okul vakti geldi diye seslenmişti. Benim gördüğüm bir rüyaymış. Hemen takvime baktım. Bugünün tarihi 17 Mayıs 2005. Demek yaz mevsimi yaklaşıyor. Tahminime göre bugün hava güzel olacak.
5- Metni okuduktan sonra öğrencilerinize metinle ilgili sorular sorun. Soracağınız sorularla hava tahminleri konusuna bağlantı kurun.
6- Çalışma kağıdı 2, 3 ve 4 ü dağıtın. Uygulamaları kontrol edin.
DEĞERLENDİRME
- Çalışma kağıtları ile değerlendirin.
Çalışma Kağıtları da dosyanın içindedir...Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: hava durumu, hayat bilgisi dersi hava durumu konusu, hava durumu etkinlik örneği, hava durumu konusunun işlenişi, hava durumu etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Dün, Bugün, Yarın