Hatasız Kul Olmaz
1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.Hatasız Kul Olmaz
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 1
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
TEMEL BECERİLER : Hoşgörü, öz güven,öz saygı, girişimcilik becerisi.
KAZANIMLAR : B.1.24. Başkaları bir hata yaptığında bunu hoşgörü
İle karşılar.
B.1.25. Kendisinin de hata yapabileceğini ve bunun
doğal olduğunu kabul eder.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : İnsan hakları ve vatandaşlık, özel eğitim, rehberlik
ve psikolojik danışma.
MATERYALLER :
KAYNAK : Hayat bilgisi özel ihtisas komisyonu
SÜREÇ
Not: Bu kazanım; girişimci bireyler yetiştirmek amacıyla konulmuştur. Girişimci bireyler risk alır ve hata yapmaktan korkmazlar.
Önceden, sınıftaki durumu ve davranışları örnek olan bir öğrencinizle anlaşın. Bir hata senaryosu düzenleyerek sınıfta canlandırın. Örneğin bir matematik işlemi yaptırın ve bunu bilerek yanlış yapmasını sağlayın.
1. Aşağıdaki soruları sorarak grup etkileşimini başlatın.
• Arkadaşınız işlemi doğru yaptı mı? Neden hata yaptı ?
• Arkadaşınızın yapmış olduğu hataya benzer hataları sizler de zaman zaman yaptınız mı?
• İçinizde hiç hata yapmayan var mı? ( Sadece dersteki değil sosyal hayattaki hataları da konuşun.)
• Sizce bu sınıfın dışındaki insanlar da hata yapıyorlar mı?
• Hata yapmaktan korkarsak bunun sonucu ne olur?
2. Öğrencilerin, hata yapmanın doğal olduğu, hata yapan insanın beceriksiz, işe yaramaz biri olmadığı sonucuna varmalarını sağlayın. Hatalardan ders alıp, hatayı tekrarlamamak gerektiğini vurgulayın.
DEĞERLENDİRME
Gözlem formu ile değerlendirin.
Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: hatasiz kul olmaz, hatasız kul olmaz, hayat bilgisi dersi hatasız kul olmaz konusu, hatasız kul olmaz etkinlik örneği, hatasız kul olmaz konusunun işlenişi,hatasız kul olmaz etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam