Harddiskin Bölümlerini Gizleme
Bilgisayarımda görünen A , B, C, D , E gibi sürücüleri veya harddisk bölümlerini gizlemek isterseniz bunu regeditten çok basit bir şekilde yapabilirsiniz...
Buraya yazacaklarım sadece windows xp de test edilmiştir. Diğer işletim sistemlerinde ilgili özellikler bulunmayabilir.
Öncelikle başlat çalıştıra regedit yazıp enter e basın...
Başlat - Çalıştır - RegeditDaha sonra aşağıdaki anahtarı bulun
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\
Policies\Explorersonra bulduğunuz Explorera bir kez tıklayın eğer sağ tarafta
NoDrives diye bir anahtar varsa onu değişeceksiniz ama yoksa
Explorer a sağ tıklayın Yeni -> Dword Value ye tıklayın...
Adını
NoDrives olarak verin...
Şimdi bu NoDrives anahtarının değerini değişecez , değere göre sürücüler kaybolacak.
www.edubilim.comEsas işletim sisteminin bulunduğu sürücüyü gizlememenizi öneririz. (Örneğin c ye kuruluysa işletim sistemi c yi gizlemeyin)Bu uyarımızı yaptıktan sonra gizlemek için yapmanız gereken işleme geçelim...
NoDrives sağ tıklayın değiştir diyin... Tabanı ondalık seçin yani decimal... Ve değeri aşağıdaki listeden bularak girin...
Örneğin d yi gizlemek istiyorsanız 8 değerini girin , eğer e yi gizlemek istiyorsanız 16 yı girin.
Eğer iki sürücüyü birden gizlemek istiyorsanızda bunların toplamını girin . Örneğin d ve e yi gizlemek istiyorsanız 8+16 = 24 değerini girin....
Tabi bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın veya en azından oturumu kapatıp açınki yapılan değişiklikler aktif olsun. Yoksa hemen görünmez...Bir sorunuz veya sorununuz olursa buraya yazın...
www.edubilim.comGizlemek istediğiniz sürücünün değerini aşağıdan bulabilirsiniz...
A: 1
B: 2
C: 4
D: 8
E: 16
F: 32
G: 64
H: 128
I: 256
J: 512
K: 1024
L: 2048
M: 4096
N: 8192
O: 16384
P: 32768
Q: 65536
R: 131072
S: 262144
T: 524288
U: 1048576
V: 2097152
W: 4194304
X: 8388608
Y: 16777216
Anahtar Kelimeler : sürücü gizleme , harddisk bölümlerini gizleme , hard disk bölümlerini gizleme ,hidden partitions , sürücüleri gizleme , cyi gizleme , d yi gizleme , e yi gizleme , bilgisayarımdaki bölümleri gizleme , saklama , görünmez yapma