Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 09:06:18 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Google Chorme artık beta değil , peki ya güvenliği???  (Okunma Sayısı 399 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« : Aralık 17, 2008, 04:43:32 ÖS »

Chrome şifre yönetimi konusunda çok başarısız bulundu. Peki ama diğer tarayıcılar ne durumda?

Chrome artık beta değil. Peki güvenlik?

Chrome'un dışında diğer web tarayıcıları da CIS'in testlerinde pek başarılı olamadı
.

Web tarayıcıları arasındaki rekabet hızla sürerken, güvenlik şirketlerinin web tarayıcıları üzerindeki araştırmaları da yoğun bir şekilde devam ediyor. Özellikle güvenlik konusunda problem yaşayan web tarayıcılarının başında tahmin edebileceğiniz gibi geçtiğimiz günlerde beta aşamasından kurtulan Google'ın Chrome isimli tarayıcısı geliyor.

Chapin Information Services'in (CIS) yayınladığı son rapora göre Google Chrome, şifre yöneticisi ve şifre güvenliği konusunda diğer web tarayıcılarına nazaran oldukça kötü durumda. Web tarayıcıları kapsamlı bir şifre güvenliği testinden geçiren ve 21 farklı testle güvenlik riskini belirlemeye çalışan CIS, yayınladığı raporla aslında sadece Chrome'un değil, diğer web tarayıcıların da şifre yönetimi konusunda pek başarılı olamadıklarını ortaya koydu.

Buna göre, CIS'in gerçekleştirdiği 21 testin 7'sini geçmeyi başaran Opera, Firefox ile birlikte en başarı web tarayıcı oldu. Internet Explorer söz konusu testlerin sadece 5'ini geçebilirken, Chrome ve Safari 3.2'nin Windows sürümü testlerin sadece ikisini geçmeyi başarabildi.

CIS'in testleri hakkında ayrıntılı bilgi almak ve kendi tarayıcınızı testten geçirmek için tıklayın.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

« Son Düzenleme: Aralık 17, 2008, 04:45:26 ÖS Gönderen: KILIC » Logged

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Etiket: google chorme  chorm  chorme explorer  chorme ve guvenlik  google explorer 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!