Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 06:06:38 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: girişimcilik 2008 ara sınav cevaplar  (Okunma Sayısı 691 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 01, 2009, 04:03:23 ÖÖ »

1- Aşağıdakilerden hangisi bir girişimcide bulunması gereken özellikler arasında yer almaz ?
CVP: Risklerden kaçınması

2- Aşağıdakilerden hangisi girişimci ile ilgili olarak yapılan tanımlarda yer alan temel unsurlardan biri değildir ?
CVP: Sermaye

3- Aşağıdakilerden hangisi girişimcinin en önemli işlevleri arasında yer almaz ?
CVP: Rekabeti artırma

4- Aşağıdakilerden hangisi yaratıcılığın gerçekleşmesini etkileyen faktörlerden biri değildir ?
CVP: Kalıtım

5- Kâr elde etmek için üretim faktörlerini bir araya getiren ve bunları organize eden kişiye ne ad verilir ?
CVP: Girişimci

6- Aşağıdakilerden hangisi ABD'nin tasarım firması IDEO'nun belirlediği iyi bie beyin fırtınası
için yapılması gereken işlemler sıralamasında yer alamaz ?
CVP: Takıma sadece alanıyla ilgili uzman kişilerin katılması

7- Aşağıdakilerden hangisi örgütsel yaratıcılıkta ve yönetsel tutum ve davranışlardan biri değildir ?
CVP: Kavram oluşturma

8- Aşağıdakilerden hangisi temel ve uygulamalı bilgi üretim sistemleri ile piyasa üretim sistemlerinin bütünleşmesini ve etkileşimini sağlayan yollardan biri değildir ?
CVP: Her sistemin sadece kendi içinde örgütlenmesi

9- Aşağıdakilerden hangisi isveçli akademisyen Ake Andersson belirttiği yenilikçi kültür yaratan
faktörlerden biri değildir ?
CVP: Homojen kültürlü toplum

10- Yaratıcılığı aşamalarından doğru sıralanışı hangisidir ?
CVP: Hazırlık / Kuluçkuya yatırma / yaratıcılığın ortaya çıkması / yaratıcı sonuçlarının kabul
edilmesi.

11- Aşağıdakilerden hangisi yenilikçi ilkelerinden değildir ?
CVP: Büyük tasarımlar büyük başlangıçlar yapılması

12- Dünyada ilk Ar-Ge kuruluşu ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur ?
CVP: 1872 yılında Almanya'da Siemen tarafından kuruldu.

13- Aşağıdakilerden hangisi endüstri yörelerinin özelliklerinden biri değildir ?
CVP: Yalıtılmış olması

14- Aşağıdakilerden hangisi yetenekli çalışanların girişimci olmak üzere büyük işletmeleri terk ederek kendi işletmelerini kurmalarına neden olan faktörlerden biri değildir ?
CVP: Çalışan işletmede çalışma koşullarının esnek olması ve işletmenin teknolojide öncü
olması

15- Şirket girişimciliği kavramının büyümesi için küçük işletmelerin satın alınması anlamında
kullanan yazar aşağıdakilerden hangisidir ?
CVP: Schwarz

16- Aşağıdakilerden hangisi iç girişimcilerin özelliklerinden biridir ?
CVP: Hayalleri başarmada başkalarının ikna edebilme gücüne sahip olması.

17- İç girişimcilik stratejisinin oluşturulmasındaki ilk adım aşağıdakilerden hangisidir ?
CVP: İşletme yöneticilerinin hedeflediği yenilik vizyonun paylaşılmasıdır.

18- İş yapısının içinde var olan girişimcilik olarak tanımlanabilen kavram aşağıdakilerden
hangisidir ?
CVP: İç girişimcilik

19- Girişimci için en zor işletme gelişim aşaması aşağıdakilerden hangisidir ?
CVP: Başlangıç

20- Risk sermayesi finansman modeli aracılığı ile yapılacak yatırımlarda ilk aşama hangisidir ?
CVP: Girişimcinin şu anki durumu, ortaya çıkacak ihtiyaçlar ve yeni işletmenin olası sonuçlarını gösteren iş planın hazırlanması

21- Bir yatırım malının maliyetinin başka bir şirkette kalarak, belirli bir kira karşılığında,
kullanım hakkının kiracıya verilmesi ve yapılan sözleşmede belirlenen değer üzerinde sözleşme
süresi sonunda mülkiyetin kiracıye geçmesini sağlayan finansman yönetimine ne ad verilir ?
CVP: Leasing

22- İşletmede varlıkların nakte çevrilebilme derecesine ne ad verilir ?
CVP: Likide

23- Aşağıdakilerden hangisi işletmelerde sermaye maliyetinin ve finansal risklerin en aza indirilmesinde yönelik stratejiler arasında yer almaz ?
CVP: Kısa süreli kredilere ağrılık verilmesi

24- İşletmenin gecelek dönemde elde edeceği faaliyet ve faaliyet dışı gelirleri ile o gelirleri elde etmek için katlandığı gider maliyetlerin bütçelendiği finansal tabloya ne ad verilir ?
CVP: Proforma gelir tablosu

25- Yaratıcılığın yeni bir şeyi var etme yeteneği olarak açıklayan yönetim bilimci aşağıdakilerden hangisidir ?
CVP: Stoor

26- Aşağıdakilerden hangisi bir işletmede başarılı bir şekilde yaratılmasında önemli olaran faktörlerden biri değildir ?
CVP: İşletmede geleneksel otorite ve yapısından ayrılmadan bürokratik işlemleri gerçekleşmesi.

27- Aşağıdakilerden hangisi Carl Rogers'in yaratıcılığı artırdığı konusunda ileri sürdüğü iki yöntemden biridir ?
CVP: Psikolojik özgürlük

28- Aşağıdakilerden hangisi Peter F.Ducker tarafından belirtilen şirketin veya şirket içinde yenilik kaynaklarından biri değildir ?
CVP: Algılama değişiklikleri

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: girişimcilik 2008 ara sınav cevaplar 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!