Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 05:51:06 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Gece ve Gündüz - Hayat Bilgisi Brinci Sınıf Etkinlik Örneği  (Okunma Sayısı 1225 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Ocak 09, 2009, 06:16:26 ÖS »

Gece ve Gündüz

1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Dün, Bugün, Yarın Teması .  Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili dosya ekte verilmiştir.

Gece ve Gündüz

DERS           : Hayat Bilgisi
SINIF           : 1                  
YAKLAŞIK SÜRE     : 40’+40’+40’+40’+40’ (5 ders saati)
TEMA                  : Dün, Bugün, Yarın
KAZANIMLAR           : C.1.20.Dünya’nın kendi çevresinde dönmesini bir model üzerinde gösterir.
                                 C.1.21. Bir günlük zaman diliminde gözlenen değişim ve sürekliliği algılar.
MATERYALLER   : küre modeli, fener, sarı zarf,
KAYNAK         : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu
KAVRAMLAR              : Gün, değişim, süreklilik

SÜREÇ

ÖN HAZIRLIK
Küre, fener, güneşten gelen mektubu koyduğumuz bir zarf temin edin.
1. Öğrencilere “ Neden bazen gece, bazen gündüz oluyor?”      sorusunu yönelterek derse giriş yapın.

2.   Sınıftan altı öğrenci kaldırın. Beş öğrenci yüzleri sınıfa dönük olacak şekilde el ele tutuşarak dönmelerini isteyin. (bu öğrenciler dünyayı temsil edecekler). Bir öğrenci onlara fenerle ışık tutmasını isteyin. Belli bir süre sonra öğrencileri durdurun ve sınıfa öğrencilerin oluşturdukları dairede nereye ışık geldiğini, nerenin karanlıkta kaldığını sorun.

3.   Sonra getirdiğiniz dünya maketi üzerinde aynı işlemleri siz tekrarlayın.

4. Sınıfı üç gruba bölün. Araştırma ödevlerinin sonuçlarını, yapılan gözlemlere de dayanarak seçtikleri bir sözcü ile tahtaya yazmalarını isteyin.

5.   Sınıfa sarı bir zarfı gösterin. Bu zarfın içinde onlara gelen bir mektup olduğunu söyleyin ve kimden gelmiş olabileceğini tahmin etmelerini isteyin.

6.   Öğrencilere çalışma kâğıdı-1’i dağıtın. Zarfı açın ve güneşten gelen         mektubu okuyun. Her paragraftan sonra öğrencilere; güneşin hangi zamanlardan bahsettiğini, sözü geçen bu zamanlarda onların ne yaptığını sorun ve çizelgeyi bu doğrultuda doldurmalarını isteyin.
Sevgili Arkadaşlar;
   Benim adım Güneş. Beni tanıyorsunuz değil mi? Her gün dağların, tepelerin, ardından görünür, sizlere sabahı armağan ederim.
   Sonra yavaş yavaş yükselir, sizin oynadığınız oyunları seyrederim. Gün boyu gökyüzünden dünyayı izlerim.
Birden aklıma dünyanın diğer yerlerindeki çocukların da beni beklediği gelir. Onlara sabahı müjdelemek için yola çıkarım. Ben giderken gökyüzü de kararır. Siz bu kez gökyüzünde yıldızları ve Ay’ı görürsünüz.
Ben gidiyorum diye sakın üzülmeyin. Yarın sabah yine   sizinle birlikte olacağım.
 Hoşça kalın
GÜNEŞ
7.   *Bir günde güneşin durumu değişiyor mu?
     *Güneşin durumuna göre yaptıklarınız değişiyor mu, nasıl?
     *Bir günlük zaman diliminde sürekli olarak aynı olaylar tekrarlanıyor mu?
     *Bu sırada siz neler yapıyorsunuz? sorularını yöneltin ve cevaplarını kazanımlar doğrultusunda yönlendirerek bir günlük zaman dilimindeki değişim ve sürekliliği algılamalarına yardımca olun.
8.   Dersin sonunda öğrencilerinize “gece- gündüz” oyununu oynatabilirsiniz.
Bu oyun sınıftaki tüm oyuncuların katılımı ile oynanabilen bir oyundur. Oyunun yöneticisi herkesin duyabileceği şekilde “gece” diye bağırır. Tüm öğrenciler sıra üstünde uyku pozisyonu alır. Sonra gündüz diye bağırır, tüm öğrenciler uyanık konumda olur.  Oyun yöneticisi üst üste gece gündüz diyerek öğrencileri yanıltmaya çalışır. Şaşıran öğrenci oyuna izleyici olarak katılır. Bir öğrenci kalana kadar oyuna devam edilir.   

DEĞERLENDİRME

Sözlü sunum ve yazılı anlatım ile değerlendirilecektir. (çalışma kağıdı-1)

Çalışma Kağıdı - 2

Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle  görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için www.edubilim.com veya www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: gece ve gündüz, gece ve gunduz, hayat bilgisi dersi gece ve gündüz konusu, gece ve gündüz etkinlik örneği, gece ve gündüz konusunun işlenişi,gece ve gündüz etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Dün, Bugün, Yarın , gece ve gündüz çalışma yaprağı

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ekteki Dosyalar Burada

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Etiket: gece ve gündüz  hayat bilgisi  birinci sınıf  etkinlik örneği 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!