Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 05:45:59 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Fotoğrafçının Azmi  (Okunma Sayısı 348 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ziyaretçi
« : Mart 01, 2010, 10:35:00 ÖÖ »

Vahşi doğa fotoğrafçısı Greg Du Toit, Kenya'daki vahşi aslanları mükemmel bir şekilde fotoğraflamak konusunda kesin kararlıydı.

Aslanların su içtiği yerin  yakınına saklanmak için yerler yaptı, hendekler kazdı. Ama olmadı. Son bir şey denemeye daha karar verdi.

32 yaşındaki fotoğrafçı cesaretini toplayıp fotoğraf makinesiyle boynuna kadar bulanık suyun içine girip oturarak her gün üç saat boyunca bu halde bekledi ve muhteşem fotoğrafları çekmek için uğraştı.
Her ne kadar Bilharzia gibi tropikal  hastalıklara ve sivrisinekler yüzünden iki kez ölümcül sıtmaya yakalansa ve türlü parazitler kapsa da ortaya çıkan fotoğraflar verilen bütün emeğe değdiğini gösteriyor.

Kan testi sonuçları doktorları şoke eden fotoğrafçı yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Doktorlar, test sonuçlarını görünce paniğe kapıldı. Test sonuçlarım çok sayıda parazit kaptığımı gösteriyordu. Bunların arasında dahili parazit ve Hook Kurdu olarak bilinen bilhassa iğrenç harici bir parazit de vardı. Bu parazit ayak derimin altında görülebiliyordu ve geceleri hareket ediyordu. Her sabah onun nerede olduğunu bulmak oyun haline gelmişti."

Uzun süre hasta olarak yatakta kalan ve güçlü antibiyotikler ile deri altından görülen parazitler için sıvı nitrojen püskürtülmesi ve çok sayıda başka ilaçla tedavi edilerek nihayet iyileşen fotoğrafçı, şimdi emeğinin karşılığını almanın keyfini yaşıyor.

Kenya'nın Nguruman Tepeleri'nde çekilen bu harika fotoğraflar, BBC Wildlife Magazine'nin mart sayısında yayınlanacak ve çok geçmeden ödüle layık görülecekleri muhakkak!

İşte O fotoğraflar...

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

"Paşa"
Yeni Üye
*
Üye No: 12461
Mesleği: Beden Eğitimi Öğretmeni

« Yanıtla #1 : Mart 01, 2010, 12:10:22 ÖS »

Sağlığı tehlikeye girecek kadar gözünü karartmış. hırsına, azmine gıpta ettim. tebrikler. paylaşım için de teşekkürler.

Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #2 : Ağustos 24, 2010, 03:45:30 ÖÖ »

Hakkaten adamdaki cesarete bak ya Cheesy

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Etiket: Fotoğrafçının Azmi fotoğraf vahşidoğa foto foto fotomak doğafoto 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!