MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2009, 03:01:03 ÖÖ » |
|
Finansal Yönetim 2006 Final
1) İşletmelerde hazırlanan bütçelerin bir ana bütçede birleştirilmesi hangi ilkeyi ifade eder?
Y: Birlik ilkesi
2)Projelerle ilgili risk hesaplamalarının yapılabilmesi için her şeyden önce hangisinin belirlenmesi gerekir?
Y: Olasılık dağılımı
3)Beklenen Getiri Gerçek Olasılıklar(%)
1.000 50
2.000 25
3.000 25
Bu bilgilere göre projenin beklenen getirisi ne kadardır?
Y: 1.750
4)Kiralamayla ilgili hangisi yanlıştır?
Y: Kiracı dönem sonunda hurda değerden yararlanır
5)Vergi oranı % 50 olduğunda % 70 faizli banka kredisinin gerçek maliyeti % kaçtır?
Y: 35
6)Kişi yada kurumların yararlanacağı para, fon yada sermayenin tanımı aşağıdakilerden hangisidir?
Y: Finans
7)Bileşik faizle ilgili soru tam hatırlamıyorum ama beş yıllığına şeklindeydi değil mi?
Y: 1526
8)Kendiliğinden oluşan kredi hangisidir?
Y: Ticari kredi
9)Hazine garantili fon aşağıdakilerden hangisidir?
Y: E Tipi Fon
10) Aşağıdakilerden hangisi sabit gider arasında yer almaz?
Y: hammadde
11)Birleşik kaldıraç derecesi 3, faaliyet kaldıraç derecesi 2 olan işletmenin finansal kaldıraç derecesi kaçtır?
Y: 6
12)Sürekli çalışma sermayesi
13)Nakitle ilgili bir soru vardı
14)Yarı mamul bulundurmanın faydası
15)3/10 net 30 şeklinde satış koşulunun ifadesi hangisidir? Y: 30 gün vadeli alacak 10 gün içinde ödenirse yüzde 3 peşin iskontosu yapılacaktır 16)Yatırımın faydalı üretimde bulunabileceği süreye ne denir?
Y: Ekonomik ömür
17)Kendiliğinden oluşan kredi aşağıdakilerden hangisidir?
Y: Ticari Kredi
1Güvenceli tahvil sorusu
19)İşletmenin toplam öz kaynaklarının hisse senedi sayısına bölünmesiyle bulunan değere ne denir?
Y: Defter değeri
20) Hatır senetleri
21) Standart sapmayla ilgili bir soru Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2009, 03:02:14 ÖÖ » |
|
Finansal Yönetim 2007 Final Soruları
1. Aşağıdakilerden hangisi riski en iyi tanımlar? • Gelecekte beklenen ile gerçekleşen arasındaki sapma
2. Aşağıdakilerden hangisi işletmenin sosyal amaçlarındandır? • İstihdamı artırmak
3. Aşağıdakilerden hangisi uzun vadeli yatırım için söylenemez?
4. Aşağıdakilerden hangisi kredi politikasının esnekleştirilmesinin sonucu değildir?
5. İşletmelere kredi kullandıran kuruluşların finansal analiz yapmalarının nedeni nedir? • İşletmenin borç ödeme yeteneğini ölçmek
6. Döviz kurlarındaki artışın YTL’nin faiz oranlarının altında kalmasıyla aşağıdakilerden hangisi seçilir? • Dövize endeksli krediler
7. Üretim yapan işletmeler hangi bütçeyi kullanır? • İşgücü bütçesi
8. Nominal faiz oranı 0,25 Enflasyon oranı 0,20 ise reel faiz oranı yüzde kaçtır? • 4,17
9. Aşağıdakilerden hangisi leasingin unsurlarından değildir? • Mülkiyetin kiracıya geçmesi
10. Aşağıdakilerden hangisi factoringin unsurlarından değildir?
11. Aşağıdakilerden hangisi forfaiting unsurlarından değildir? • Factoring sözleşmesi
12. Aşağıdakilerden hangisi defter değerini tanımlar? • Öz sermaye / Hisse senedi sayısı
13. Vergi oranı % 40, % 18 gerçek maliyeti ise faiz oranı nedir? • % 30
14. Finansal kaldıraç oranı 3, faaliyet kaldıraç derecesi 2 ise bileşik kaldıraç derecesi nedir? • 6
15. Bir tesisin faaliyete başlayabilmesi için ve işletme faaliyetlerini sürdürebilmesi için kullanılan kısa sürede paraya dönüşme özelliğine sahip varlıklar ve bu amaçla yapılan harcamalara ne denir? • Çalışma sermayesi
16. Aşağıdakilerden hangisi finansman bonosunun özelliklerinden değildir? • Uzun vadelidir
17. Kimler tahvil çıkarır? • A.Ş.
18. 2 yıl vadeli % 40 faizli 1.000 YTL’nin 2 yıl sonraki değeri ne olur? • 1.800
19. Aşağıdakilerden hangisi alacak düzeyini etkileyen faktörlerden biri değildir? • Ortaklık yapısı
20. Aşağıdakilerden hangisi alacak yönetiminin temel amacıdır? • Alacak yönetimin karlarda yapacağı katkıyı maksimum yapmak
21. Aşağıdakilerden hangisinde dağıtılmayan kar sermayeye aktarılır? • Kendi hisse senetlerini satın alma
22. Ortakların kendi hisse senetlerini alması sonucunda hangisi söylenemez?
23. Yarı mamul stoğunu etkileyen faktörlerden biri değildir? • Üretim satış miktarı
I – Almaşık II – Tamamlayıcı III – İkame IV – Stratejik 24. Hangisi bağımlı yatırımlar arasında yer alır ? • I-II-III
25. Temettü oranı % 15, Büyüme oranı % 10 hisse senedi satış fiyatı 100.000 YTL ise …
26. Riskin düşürülmesi için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır? • Değişim katsayısı düşürülmeli
27. Net bugünkü değerin negatif çıkması durumunda aşağıdakilerden hangisi söylenebilir? • Proje karlı değildir
28. Aşağıdakilerden hangisi kısa vadelidir? • Factoring
29. Aşağıdakilerden hangisi yatırım kararı verilebilmesi için gerekli verilerden değildir? • Amortisman
Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| |