MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Sen Beni Sevmin
|
 |
« : Ekim 04, 2009, 07:41:03 ÖS » |
|
FİNANSAL YÖNETİM (FİNAL DENEME SORULARI)
1) Günümüzde işletmelerin nihai amacı aşağıdakilerden hangisidir ? A) Kârın en yükseğe çıkarılması B) Piyasa değerinin en yükseğe çıkartılması C) Hisse senedi başına karın en yükseğe çıkartılması D) Kâr payı ödemelerini en yükseğe çıkartmak E) Riski minimuma indirmek
2) Kişi ya da kurumların faydalanabileceği para, fon ya da sermayeye ne ad verilir? A) Finansal yönetim B) Finansman C) Finans D) Sermaye bütçelemesi E) Çalışma sermayesi
3) 600 milyon TL lik 6 ay vadeli % 40 faiz oranına sahip bir bononun dış iskonto yöntemiyle peşin değeri nedir? A) 480 milyon TL B) 495 milyon TL C) 500 milyon TL D) 527 milyon TL E) 550 milyon TL
4) Bir yatırımcının % 52 faizli devlet tahvillerine yatırım yapmış ve o yıl enflasyon % 35 olarak gerçekleşmiş ise yatırımcının reel getirisi yüzde kaç olarak gerçekleşmiştir? A) 12.59 B) 11.18 C) 17 D) 48.57 E) 14.85
5) Bir işletmenin likidite gücünü ölçmek ve kısa vadeli borç ödeme yeteneğini hesaplamak için kredi veren kuruluşlar tarafından yapılan analize ne ad verilir? A) Dinamik analiz B) İç analiz C) Yönetim analizi D) Kredi analizi E) Yatırım analizi
6) Bir işletmenin birim başına değişir giderleri 1.5 milyon TL.,sabit giderleri toplamı 30 milyon TL. ve başabaş noktasındaki üretim hacmi 20 000 birim ise birim satış fiyatı aşağıdakilerden hangisidir? A) 1 500 000 TL B) 2 000 000 TL C) 2 500 000 TL D) 3 000 000 TL E) 3 500 000 TL
7) Aşağıdakilerden hangisi üretim fonksiyonu ile ilgili bütçelerdendir? A) Genel yönetim giderleri bütçesi B) Yatırımlar bütçesi C) Satış giderleri bütçesi D) Satınalma bütçesi E) Genel imalat giderleri bütçesi
Çalışma sermayesinin değişken kısmının tamamının kısa vadeli borçlarla, sürekli kısmının ise uzun vadeli borçlarla finanse edildiği yaklaşım aşağıdakilerden hangisidir? A) Atılgan yaklaşım B) İhtiyatlı yaklaşım C) Dengeli yaklaşım D) Riskli yaklaşım E) Sürekli yaklaşım
9) Aşağıdakilerden hangisi menkul kıymetler arasında yer almaz? A) Hisse senedi B) Tahvil C) Finansman bonosu D) Hazine bonosu E) Bankalar
10) Müşterilerin kredi değerliliği belirlenirken borçlarını zamanında ödeyip ödemediğinin araştırılması, adil ve dürüst olup olmadığının incelenmesi hangi kredi koşulunda değerlendirilir? A) Kapasite B) Karakter C) Teminat D) Kredi puanlaması E) Tahsilat çabası
11) İşletmenin planladığı dönem içerisinde 2000 birim stoğa ihtiyacı olduğunu, sipariş maliyetlerinin 3 milyon TL, bulundurma maliyetlerinin 1 milyon TL, olduğu varsayıldığında ekonomik sipariş miktarı ne olur? A) 75 birim B) 82 birim C) 109 birim D) 150 birim E) 205 birim
12) Yatırım tutarı 30 milyar TL olan bir projenin net nakit girişleri aşağıdaki gibidir:
YIL NAKİT AKIMLARI (milyar TL) 1 8 2 10 3 12 4 20 Bu projenin geri ödeme süresi kaç yıldır? A) 2 B) 3 C) 4 D) 1 E) 1.5
13) Aşağıdakilerden hangisi yatırım projelerinin değerlendirilmesinde kullanılan statik yöntemlerden biridir? A) İç karlılık oranı yöntemi B) Net bugünkü değer yöntemi C) Karlılık endeksi yöntemi D) Geri ödeme süresi yöntemi E) Fayda maliyet oranı yöntemi
14) Yatırım tutarı 400 milyon, nakit girişlerinin bugünkü değeri 500 milyon, olan bir projenin karlılık endeksi aşağıdakilerden hangisidir. A) 1,75 B) 1,5 C) 1,25 D) 0,75 E) 0,50
15) Aşağıdakilerden hangisi risk faktörünü gözönüne alan yaklaşımlardan biri değildir? A) Karar ağacı yöntemi B) Simülasyon C) Olasılık dağılımı D) İç kârlılık oranı E) Belirlilik eşiti 16) A projesi ile ilgili bilgiler şu şekildedir.
Olasılık Net Nakit Akışı ------------------------------------------------- %30 250 %50 300 %20 100
Bu bilgilere göre projenin beklenen getirisi kaç TL’dir? A) 650 B) 330 C) 245 D) 180 E) 145
17) Bir yatırımın ekonomik ömrü boyunca sağlayacağı nakit girişlerinin. Risk derecesine göre düzeltilmesini içeren proje değerleme yaklaşımına ne ad verilir? A) İskonto oranını farklılaştırma yaklaşımı B) Belirlilik eşitliği yaklaşımı C) Karar ağacı yaklaşımı D) Regresyon yaklaşımı E) Olasılık dağılımı yaklaşımı
18 Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin kısa vadeli finansman kaynakları arasında sayılmaz? A) Ticari krediler B) Finansman bonosu C) Factoring D) Banka kredileri E) Tahviller
19) Hazine garantisi taşıyan finansman bonoları aşağıdakilerden hangisidir? A) A tipi B) B tipi C) C tipi D) D tipi E) E tipi
20) Sermaye piyasası araçlarının belli bir vadede geri alma taahhütüyle satılmasına ne ad verilir? A) Repo B) Ters Repo C) Hazine Bonosu D) Devlet tahvili E) Mevduat
21) Hisse senedinin üzerinde yazılı olan ve toplam sermayenin miktarını belirleyebilmek için hisse senedinin ilk çıkarılışı sırasında belirlenen değer aşağıdakilerden hangisidir? A) Nominal değer B) Gerçek değer C) Piyasa değeri D) Defter değeri E) Tasfiye değeri
22) Aşağıdakilerden hangisi kiralama yoluyla elde edilemez? A) Taşıt araçları B) Makinalar C) Ofis ekipmanları D) Binalar E) Hammaddeler
23) Aşağıdakilerden hangisi forfaiting işleminde ithalatcı açısından bir maliyet unsurudur? A) Garanti ücreti B) Opsiyon komisyonu C) Taahhüt ücreti D) İskonto tutarı E) Sigorta ücreti
24) ÇINAR A.Ş’nin hisse senetlerinin piyasa fiyatı 6.000.000 TL dir. Şirketin bugün için dağıtacağı kar paylarının 1.500.000 TL ve karlardaki büyüme oranının yıllık %20 artacağı varsayılırsa hisse senedinin maliyeti ne olur? A) %25 B) %30 C) %45 D) %50 E) %55
25) X bankasının kredi faiz oranı %40 tır. Vergi oranı %25 olursa bu kredinin vergi sonrası maliyeti ne olur? A) %20 B) %30 C) %40 D) %50 E) %65
26) Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin sermaye maliyetini oluşturan unsurlardan biri değildir? A) Kısa vadeli borçlar B) Uzun vadeli borçlar C) Hatır senetleri D) İşletmenin çıkarmış olduğu hisse senetleri E) Dağıtılmayan karlar
27) İşletmenin faaliyetlerinin finansmanında kullanılan borç ve özsermayenin bileşimine ne ad verilir? A) Sermaye Maliyeti B) Sermaye Yapısı C) Varlık Yapısı D) Likidite E) Risk düzeyi
28 Arbitraj nedeniyle sermaye maliyetinin değişmeyeceğini savunan sermaye yapısı yaklaşımı hangisidir? A) Net Gelir Yaklaşımı B) Faaliyet Geliri C) Geleneksel D) Modigliani - Miller E) Modern
29) Anonim şirketlerde kar dağıtımına yetkili organ aşağıdakilerden hangisidir? A) Genel kurul B) Yönetim kurulu C) Denetim kurulu D) Disiplin kurulu E) Yürütme kurulu
30) Kâr payı dağıtım politikasının işletmenin piyasa değerini etkilediğini ileri süren görüşe ne ad verilir? A) Gordon - Linter B) Baumol C) Altman D) Modigliani - Miller E) Miller Orr Soru Cevapı 1. B 2. C 3. A 4. A 5. D 6. D 7. E 8. C 9. E 10. B 11. C 12. B 13. D 14. C 15. D 16. C 17. B 18. E 19. E 20. A 21. A 22. E 23. A 24. C 25. B 26. C 27. B 28. D 29. A 30. A Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #1 : Ekim 04, 2009, 07:41:57 ÖS » |
|
finansal yönetim(konular+test)İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #2 : Ekim 04, 2009, 07:43:24 ÖS » |
|
Finansal Yönetim(157 soru ve cevap anahtarı)murat ilkumut açık öğrt. kursunun 157 sorusu ve cevap anahtarı.. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #3 : Ekim 04, 2009, 07:43:51 ÖS » |
|
FİNANSAL YÖNETİM (ARA DENEME SINAVI)
1 ) Aşağıdakilerden hangisi işletmelerin gelecekte beklenen gelirlerinin şimdiki değerinin maksimum edilerek sağladığı en birincil amaçtır? A) Kâr maksimizasyonunu sağlamak B) İşletmenin pazar payını arttırmak C) İşletmenin piyasa değerini maksimum yapmak D) İşletmenin büyümesini sağlamak E) İşletmenin üretim ve satışlarını arttırmak
2 ) Aşağıdakilerden hangisi haznedarın görevlerinden biri değildir? A) Nakit yönetimi B) Kredi yönetimi C) Finansman D) Emeklilik fonları yönetimi E) Bütçelerin hazırlanması
3 ) Kişi ya da kurumların faydalanabileceği para, fon ya da sermaye anlamına gelen kavram aşağıdakilerden hangisidir? A) Finans B) Finansman C) Finansman Kararları D) Finansal Yönetim E) Yatırım
4 ) Aşağıdaki finansman kararlarından hangisi diğerlerine göre daha risklidir? A) Uzun vadeli banka kredileri B) Uzun vadeli satıcı kredileri C) Tahvil ihracı D) Finansman bonosu ihracı E) Orta vadeli banka krediler
5 ) Aşağıdakilerden hangisi 1980'li yıllardan sonra finans fonksiyonu açısından meydana gelen gelişmelerden biri değildir? A) Sermaye dolaşım hızı olağanüstü artmıştır. B) İşletmeler büyük ölçekde faaliyet göstermeyi tercih etmişlerdir. C) Çeşitli ürün bileşenleri üretilmiş ve piyasaya sunulmuştur. D) Faiz ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar artmıştır. E) Piyasalarda rekabetin artmasıyla, kâr marjları da artmıştır.
6 ) Aşağıdakilerden hangisi faiz için doğru bir ifade değildir? A) Enflasyon paranın zaman değerini arttırır. B) Enflasyon sıfırken faiz oranları da sıfırdır. C) Kısa süreli finansal işlemlerde basit faiz kullanılır. D) Uzun süreli finansal işlemlerde bileşik faiz kullanılır. E) Enflasyon dışında likidite, ödenmeme, vade riskleri de faiz oranlarını etkiler.
7 ) Bir işletmenin 5 ay sonra ödemesi gereken 1 milyar TL borcu vardır. Bu borç bugün ödenmek istenirse, piyasa faiz oranının % 38 olması halinde ne kadar ödeme yapılmalıdır? A) 863.334.196 B) 1.089.642.365 C) 608.909.155 D) 724.637.681 E) 564.643.980
8 ) 90 gün vadeli 500 milyon TL nominal değerli hazine bonosunun alındıktan 32 gün sonra satılmak istenilirse satış fiyatı ne olur (iskonto oranı % 50)? A) 455.124.704 B) 483.091.787 C) 462.727.315 D) 500.000.000 E) 568.443.570
9 ) Her devre kazanılan faiz anaparaya ilave edilerek her devre değişen sermayeler üzerinden hesaplanan faize ne ad verilir? A) Basit faiz B) Basit iç iskonto C) Basit dış iskonto D) Bileşik faiz E) Devre faizi
10 ) Bir tasarruf sahibi bir bankaya 1 milyar TL'yi %35 bileşik faizle 2 yıllığına yatırırsa ikinci yılın sonunda ne kadar parası olur? A) 1.822.500.000 B) 1.350.000.000 C) 350.000.000 D) 2.350.000.000 E) 3.352.500.000
11 ) İşletmelerin birbirini takip eden dönemlere ait finansal tablolarında yer alan kalemler arası ilişkinin ve bu kalemlerin zaman içinde göstermiş olduğu eğilimlerin belirlenmesi ve yorumlanması şeklindeki analize ne ad verilir? A) İç Analiz B) Dış analiz C) Yatırım analizi D) Yönetim analizi E) Dinamik analiz
12 ) İşletmenin kısa vadeli borçlarını ödeme gücünü ölçmek için hesaplanan, net işletme sermayesinin yeterli olup olmadığını tespit etmeye çalışan oran grubu aşağıdakilerden hangisidir? A) Faaliyet oranları B) Likidite oranları C) Finansal oranlar D) Kârlılık oranları E) Piyasa performansı oranları
13 ) İşletmenin dönen varlık toplamı 45 milyar, stokları 10 milyar, alacakları 5 milyar ve kısa vadeli borçlar 17.500.000.000 TL'dir. Bu bilgilere göre asit- test oranı kaçtır? A) 2,57 B) 2 C) 2,28 D) 3 E) 3,38
14 ) İşletmenin kredili satışları 35 milyar TL, ticari alacakları 7 milyar TL'dir. Bu bilgilere göre işletmenin alacakları ortalama kaç gün vadelidir? A) 90 B) 86 C) 72 D) 81 E) 92
15 ) İşletmenin hazır değerleri ile menkul değerleri toplamının kısa vadeli borçlara oranlanması yoluyla bulunan ve işletmenin acil para durumunu gösteren orana ne ad verilir? A) Likitide oranı B) Cari oran C) Borçlanma oranı D) Nakit oran E) Faaliyet oranı
16 ) Aşağıdakilerden hangisi değişir giderler kapsamındadır? A) Sabit varlıkların sigorta giderleri B) Kiralar C) Yöneticilerin maaşları D) Amortismanlar E) Direkt işçilik
17 ) Aşağıdakilerden hangisi başabaş analizinin yararlarından değildir? A) Kâr hedeflerine ulaşmada gerekli iş hacminin belirlenmesi B) İşletmenin kâra geçiş noktasının belirlenmesi C) Sabit varlıkların çeşitli üretim düzeylerinde sabit kalması D) Değişken ve sabit giderlerin ve birim satış fiyatlarındaki değişikliklerin işletme kârına etkisi E) En kârlı mamul türlerinin seçilmesi
18 ) Bir işletmenin, 20.000 birimlik üretim hacminde toplam sabit giderleri 6 milyar TL ve toplam değişir giderleri 4 milyar TL'dir. Birim satış fiyatının 800.000 TL olması durumunda, bu işletme kaç milyar TL'lık satış hacminde başabaş noktasına ulaşır? A) 2 B) 4 C) 6 D) 8 E) 10
19 ) Bir işletmenin sabit giderleri 450 milyar TL, birim değişken giderleri 25 milyon TL birim satış fiyatı 45 milyon TL'dir. Böyle bir üretimden işletmenin 100 milyar TL. kâr elde edebilmesi için üretim düzeyi ne olmalıdır? A) 22.500 B) 17.500 C) 27.500 D) 12.500 E) 27.000
20 ) A işletmesinin satışları 500 milyar, değişir giderleri 200 milyar, faiz ve vergi öncesi kâr 150 milyar, kâr payı ödemeleri 15 milyar, faiz ödemeleri 30 milyar TL'dir. Vergi ornının %50 olması halinde işletmenin birleşik kaldıraç derecesi kaçtır? A) 2 B) 1,6 C) 3,2 D) 4,6 E) 2,6
21 ) İşletmelerin ihtiyaç duyacakları fon miktarıyla, bu fonların nereden ve ne zaman sağlanacağına ilişkin faaliyetlere ne ad verilir? A) Finansman kararları B) Finansal yönetim C) Finansman D) Finansal planlama E) Yatırım kararları
22 ) Bütçeleme işleminin ilk aşaması aşağıdakilerden hangisidir? A) Temel amaçların belirlenmesi B) Mal karması oluşturulması C) Uzun vadeli planlar yapılması D) Kısa vadeli satış tahmini yapılması E) Uzun vadeli satış tahminleri yapılması
23 ) Bütünlük, kesinlik ve uzmanlaşma ilkesinin sınırsız uygulanması, bütçelerin kesinlik ve güvenilirliğini arttırırken maliyetler de artar. Bu nedenle maliyet ve yararların bütünlük ve kesinlik ilkelerine uygun bir biçimde dengelenmesi gerekir. Bu açıklama aşağıdaki bütçeleme ilkelerinden hangisidir? A) Şeffaflık ilkesi B) Dönemsellik ilkesi C) Uzmanlaşma ilkesi D) Birlik ilkesi E) İktisadilik ilkesi
24 ) Bilanço kalemlerinin bağımlı değişken, satışların bağımsız değişken kabul edilerek satışlarla bağlantılı olan bilanço kalemlerinin tahmininin yapıldığı ve söz konusu bilanço kalemleri ile satışlar arasındaki ilişkinin saptandığı finansal tahmin yöntemi aşağıdakilerden hangisidir? A) Bilanço kalemlerinin günlük satış tutarına oranı B) Satışların yüzdesi yöntemi C) Korelasyon yöntemi D) Finansal kaldıraç analizi E) Regresyon yöntemi
25 ) Bir tesisin faaliyete başlayabilmesi ve işletme faaliyetlerini sürdürebilmesi için kullanılan, kısa sürede paraya dönüşme özelliğine sahip varlıklar ve bu amaçlar için yapılan harcamalara ne ad verilir? A) Finansman B) Çalışma sermayesi C) Net çalışma sermayesi D) Likidite E) Yatırım
26 ) Aşağıdakilerden hangisi çalışma sermayesinin yetersiz olmasına yol açan faktörlerden değildir? A) Yanlış kâr dağıtım politikaları B) Maddi duran varlık alınması C) İş hacminin genişlemesi D) Sermayenin azaltılması E) Net işletme sermayesinin negatif olması
27 ) Dönen varlıklara daha fazla yatırım yapılarak, likiditenin yüksek tutulması ve risk düzeyinin düşürülerek varlıkların oluşturulması aşağıdaki çalışma sermayesi politikasından hangisini ifade eder? A) İhtiyatlı çalışma sermayesi politikası B) Atılgan çalışma sermayesi politikası C) Atak çalışma sermayesi politikası D) Düşük çalışma sermayesi politikası E) Normal çalışma sermayesi politikası
28 ) Aşağıdakilerden hangisi nakit bulundurmayı etkileyen faktörlerle ilgili doğru bir ifade değildir? A) İşletmenin borçlarının çoğunluğunun kısa vadeli olması tutulacak nakit miktarını etkiler B) Alacak devir hızı yüksekse daha düşük tutarlarda nakit bulundurulabilir C) Üretim girdilerinin çeşitleri fazlaysa daha az nakit bulundurulabilir. D) Stok devir hızı yüksekse daha düşük tutarlarda nakit bulundurulabilir. E) Para ve sermaye piyasalarının gelişmiş olduğu ülkelerde daha az nakit bulundurulabilir.
29 ) Aşağıdakilerden hangisi bir tahvilin geri satım taahhüdü ile alımını içermektedir? A) Ters repo B) Reeskont C) Arbitraj D) Repo E) Doğrudan satım
30 ) B işletmesinin 4 gün kullanmayacağı 6 milyar TL'sini repo yaptırması durumunda, 4 günlük net repo getirisi ne olur? (Faiz oranı %32'dir.) A) 21.120.000 B) 4.224.000 C) 4.646.400 D) 16.473.600 E) 192.000.000
1. soru Boş - C 2. soru Boş - E 3. soru Boş - A 4. soru Boş - D 5. soru Boş - E 6. soru Boş - B 7. soru Boş - A 8. soru Boş - C 9. soru Boş - D 10. soru Boş - A 11. soru Boş - E 12. soru Boş - B 13. soru Boş - B 14. soru Boş - C 15. soru Boş - D 16. soru Boş - E 17. soru Boş - C 18. soru Boş - D 19. soru Boş - C 20. soru Boş - C 21. soru Boş - D 22. soru Boş - A 23. soru Boş - E 24. soru Boş - E 25. soru Boş - B 26. soru Boş - E 27. soru Boş - A 28. soru Boş - C 29. soru Boş - A 30. soru Boş - D Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 04, 2009, 07:44:08 ÖS » |
|
Finansal yön. BÜT. e-öğrenme soru ve cevap
17)Projelerle ilgili risk hesaplamalarının yapılabilmesi için her şeyden önce hangisinin belirlenmesi gerekir?
Y: Olasılık dağılımı
18)Beklenen Getiri Gerçek Olasılıklar(%)
1.000 50
2.000 25
3.000 25
Bu bilgilere göre projenin beklenen getirisi ne kadardır?
Y: 1.750
19)Kredi değerliliği yüksek olan işletmelerin ihraç ettiği menkul kıymet hangisidir?
Y: Finansman bonosu
20)İşletmelerde yarı mamul stoklarının bulundurulmasının temel amacı nedir?
Y: Üretim sürecindeki faaliyetteki aksamanın diğer bir faaliyeti etkilemesini önlemek
21)Kiralamayla ilgili hangisi yanlıştır?
Y: Kiracı dönem sonunda hurda değerden yararlanır
22)Yatırım malları ihracatından doğan orta vadeli alacakların bir banka ya da finans kurumuna satılmasıyla oluşan finansman tekniği nedir?
Y: Forfaiting
23)Vergi oranı % 50 olduğunda % 70 faizli banka kredisinin gerçek maliyeti % kaçtır?
Y: 35
24)Hangisi kâr dağıtım politikasının belirlenmesinde doğrudan etkili değildir?
Y: Faaliyet kaldıracı derecesi
21. Aşağıdaki sermaye yapısı ile ilgili yaklaşımların hangisinde, finansal kaldıraç derecesi ne olursa olsun sermaye maliyetinin değişmeyeceği savunulmaktadır?
Net gelir yaklaşımı Geleneksel yaklaşım Linter yaklaşımı Gordon yaklaşımı Modigliani-Miller yaklaşımı ( Doğru )
23. Aşağıdakilerden hangisi, kâr dağıtımında benimsenen ilkelerden biri olan net kâr ilkesinin gereğidir?
Kâr elde edilmedikçe kâr payı dağıtılamayacağı
21. Aşağıdakilerden hangisi sermaye yapısı kararları ile ilgili olarak geliştirilen Modigliani-Miller yaklaşımının koşullarından biridir?
Tüm yatırımcının aynı maliyet oranı üzerinden borçlanabilmesi
23. Kâr payı dağıtım politikasının işletmenin piyasa değerini etkilediğini ileri süren görüşe ne ad verilir?
Modigliani-Miller yaklaşımı Baumol yaklaşımı Miller-Orr yaklaşımı Gordon-Linter yaklaşımı ( DOĞRU ) Beranek yaklaşımı
5. Bir işletmede, bütçelerin periyodik olarak düzenlenmesi gerektiğini açıklayan bütçeleme ilkesi aşağıdakilerden hangisidir?
Dönemsellik ilkesi
23. Kâr dağıtımında benimsenen ilkelerden hangisi, sermaye azaltımını önlemek amacıyla, işletmenin ancak elde ettiği kârdan kâr payı dağıtabileceğini savunur?
Esas sermayenin korunması ilkesi
12. Yatırım projelerinin değerlendirilmesinde, farklı kararları ve sözkonusu kararların sonuçlarını bir arada gösteren yöntem aşağıdakilerden hangisidir?
Karar ağacı yöntemi
10. Aşağıdaki yatırım projesi değerleme yöntemlerinden hangisi paranın zaman değerini dikkate alır?
Net bugünkü değer yöntemi
11. İşletmelere hammadde sağlayan diğer işletmelere iştirak amacıyla yapılan yatırımlar, aşağıdaki yatırım türlerinden hangisine örnektir?
Stratejik yatırımlar
10. Aşağıdaki yatırım projelerini değerlemede kullanılan yöntemlerden hangisi dinamiktir?
Net bugünkü değer
13. Belirsizlik koşulları altında yatırım projelerinin değerlendirilmesinde kullanılan yöntemlerden hangisi, hem risk hem de olasılık dağılımlarını dikkate alır?
Simülasyon yöntemi
20. Tüm sermaye bileşimlerinde, her bir kaynağın maliyetinin değişmediğini ve borçlanma maliyetinin özsermaye maliyetinden düşük olduğunu savunan sermaye yapısı yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?
Net gelir yaklaşımı
22. Aşağıdakilerden hangisi kâr dağıtım politikasını etkileyen faktörlerden biri değildir?
Stok düzeyi
12. Belirli bir döneme ait getiriler ile, sözkonusu getirilerin gerçekleşme olasılıklarının çarpımlarının toplamı aşağıdakilerden hangisini verir?
Beklenen getiriyi D*
15. İç ve dış piyasada satış kabiliyeti olan ticari ve zirai mamul veya malların bankaya rehin edilmesi karşılığında verilen kısa vadeli kredilere ne ad verilir?
Emtia karşılığı kredi
15. Maddi teminata gerek duyulmaksızın, kredi alanın imzasına dayanılarak açılan kredilere ne ad verilir?
Açık kredi
14. Aşağıdakilerden hangisi kısa vadeli finansmanda kullanılır?
Finansman bonosu
14. Faktoring işleminde, aşağıdakilerden hangisi alacakları devralarak karşılığını peşin olarak öder?
Faktoring şirketi
23. Aşağıdakilerden hangisi, işletmelerin kâr dağıtım politikasını etkileyen faktörlerden biridir?
İşletmenin kapasite kullanım oranı İşletmenin finansman imkânları doğru ** İşletmede çalışan personel sayısı İşletmenin üretim teknolojisi İşletmenin kuruluş yeri
15. Senet borçlusunun ikametgâhının, senedin kabul edildiği bankanın bulunduğu şehrin dışında bulunması halinde kullandırılan kredilere ne ad verilir?
İştira kredisi
16. Uygulamada en sık kullanılan tahvil türü aşağıdakilerden hangisidir?
Sabit faizli tahvil
1. Fonların, gelecekte ekonomik yararlar sağlamak amacıyla tahsis edilmesine ne ad verilir?
Yatırım
7. Aşağıdakilerin hangisi bir işletmenin gereğinden fazla nakit bulundurmasının sonuçlarından biridir?
Kârlılığın düşmesi
21. Aşağıdakilerden hangisi sermaye yapısı kararlarını etkileyen temel faktörlerinden biri değildir?
İşletmenin üretim konusu
16. Aşağıdakilerden hangisi, forfaiting işleminin maliyeti ve iskonto oranı hesaplanırken gözönünde bulundurulan faktörlerden biri değildir?
Senedin vade sonundaki değeri
17. Aşağıdaki kiralama türlerinin hangisinde, kiracının dönem sonunda malı satın alma zorunluluğu yoktur?
Operasyonel kiralama
13. Riskli yatırım projelerinin değerlendirilmesinde kullanılan yöntemlerden hangisi, yatırımın sağlayacağı nakit girişlerinin belirli bir risk katsayısıyla düzeltilerek, yatırımın bugünkü değerinin bulunması esasına dayanır?
Belirlilik eşiti yaklaşımı Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| | | |