Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 05:23:01 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Facebook sayfaları taciz tuzağı ile dolu  (Okunma Sayısı 647 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« : Ekim 29, 2009, 01:48:11 ÖS »

Facebook sayfaları taciz tuzağı ile dolu

Türkiye’de kullanıcı sayısı 3 milyonu geçen “Facebook”ta çok sayıda kişi mağdur edildi:

Ekim 2009: İstanbul’da oturan Sinem Yazgan, Facebook üzerinden yıllar sonra karşılaştığı ilkokul arkadaşları tarafından dolandırıldığını öne sürerek mahkemeye başvurdu.

Eylül 2009: Kırşehir’de yaşayan liseli B.K. Facebook aracılığıyla tanıştığı 26 yaşındaki Ö.Y.’nin tecavüzüne uğradı. Evlenme vaadinde bulunan erkek arkadaşı ile İstanbul’a gelen ve tecavüze uğrayan B.K. polise sığındı.

Eylül 2009: İstanbul’da F.E. kendisine kadın süsü verip Facebook’ta “Deniz Olpak” adıyla açtığı sayfayla yaşı küçük kızları “Sizi manken yapacağım” vaadiyle kandırdı. F.E. gözaltına alındı.

Ağustos 2009: Kendisini işten çıkaran eski patronuna Facebook’tan küfürlü mesaj atan S.T. hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle kamu davası açıldı.

Mayıs 2009: Facebook’ta profiline yakışıklı bir kişiye ait resim koyarak arkadaşlık kurduğu kızların, çıplak görüntülerini kaydedip şantaj yapan Cemil E. (23) gözaltına alındı.

Nisan 2009: Malatya’da eski nişanlısı adına Facebook’ta sayfa açarak hakaret eden 30 yaşındaki M.H.V. gözaltına alındı.

Eylül 2009: İngiliz Daily Mail Gazetesi, Facebook’ta tanıştığı 32 yaşındaki bir

erkekle buluşmaya giden 17 yaşındaki bir genç kızın cesedinin bulunduğunu yazdı. Kimliği açıklanmayan genç kızın geçen pazar günü, bir arkadaşında yatıya kalacağını söyleyerek evden ayrıldığı belirtildi.

‘Çocuğunuzun sanal dünyasını takip edin’

Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri, ailelere “Çocuklarınızın sanal dünyalarını takip edin” uyarısında bulundu. Çocuk Şube Müdürlüğü dedektifleri, son 3 ayda çocukların mağdur olduğu ve suça karıştığı 60 ayrı cinsel taciz, 13 evden hırsızlık, 4 cinayet, 2 gasp ve 9 uyuşturucu vakasını aydınlattı. 391 internet kafede inceleme yaptı.

facebook ta dostluklar arkadaşlıklar aşklar yalan....bizden söylemesi gerisi sizin bileceğiniz durum...

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 16
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
crpe diem.

« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2009, 01:51:27 ÖS »

olacağı buydu..
belliydi zaten..

Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2009, 02:44:08 ÖS »

kendini bilmeyene bakkalın çırağıda tuzak kurar daha öncede parklarda tuzak kuruluyordu iletişim duşmanlığı Cheesy

Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2009, 02:48:30 ÖS »

buraya ilk girdiğimde birisi beni hem uyardı hemde face mı istedi öyle değil mi kılıç bey Smiley

axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2009, 03:03:23 ÖS »

Forum da sizlere özel mesaj gönderen bazı dengesiz insanlar olabiliyor bize bildirmeniz halinde hemen üyeliklerine son veriliyor bu kişilerin. Siz siz olun herzman için temkinli ve sağlam adımlar atın.

Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #5 : Ekim 29, 2009, 03:46:31 ÖS »

Alıntı
buraya ilk girdiğimde birisi beni hem uyardı hemde face mı istedi öyle değil mi kılıç bey

Bu uyarıyı her aklı yerinde olan vatandaş yapardı... Wink

Kullandığınız bir ifade yanlış olmuş. Sanki sizi facebookta tuzağa düşürmeye çalışmışım gibi...  Cheesy Sizle zaten özel mesajla görüştük , doğal olarak facebooka ihtiyacım yoktu... (Ama sizin bize yardım etme isteğiniz üzere , üyelerimizi yanlış yönlendirmenizi önlemek amacıyla gerçek kişiliğinizi merak ettim... Yoksa banane sanemden , banane özgürden , banane aliden , banane aydan)

Alıntı
Forum da sizlere özel mesaj gönderen bazı dengesiz insanlar olabiliyor bize bildirmeniz halinde hemen üyeliklerine son veriliyor bu kişilerin. Siz siz olun herzman için temkinli ve sağlam adımlar atın.

Bu konuda bende uyardım üyeleri , Axeleonun uyarmasıda iyi olmuş. Özel mesaj özelliğini kötüye kullanan üyelerimiz çıkabiliyor... Siz bunlara aldırış etmeyin, cevap bile vermeyin ve rahatsız edenleri bize bildirin.... Gerekenler yapılacaktır...

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ekim 29, 2009, 05:37:46 ÖS »

axeleon bey ilginize Kiss ve kılıç bey alakanıza teşekkür ederim Kiss Embarrassed Embarrassed

« Son Düzenleme: Ekim 29, 2009, 05:39:37 ÖS Gönderen: sanemaltun » Logged
Editor
Uzman Üye
Üye No: 21730
Mesleği: İngilizce Öğretmeni

« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2009, 06:45:37 ÖS »

Shocked  Huh?

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2010, 05:21:03 ÖS »

amarant sende gidip hangi konuyu bulmuşsun bula bula  Wink

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #9 : Ocak 03, 2010, 05:28:00 ÖS »

Grin

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #10 : Ocak 03, 2010, 06:05:38 ÖS »

Ağlım mi  Grin  Kiss

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2010, 03:36:54 ÖS »

tşkr cnmcım..

Etiket: facebook  facebook  focebook  facebook zararları  facebookta aşklar yalan 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!