Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 05:22:53 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Facebook Hırsızların Yeni Gözdesi  (Okunma Sayısı 229 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ziyaretçi
« : Eylül 14, 2010, 10:25:27 ÖÖ »

Hırsızların yeni mekanı Facebook!

ABD'nin New Hampshire eyaletinde, kurbanlarını sosyalleşme sitesi Facebook'taki durum güncellemelerine göre seçen bir hırsızlık şebekesi çökertildi.

Yerel medyanın haberine göre, polis ve savcılar, zanlıların, Facebook gibi sosyalleşme sitelerinde durumlarını online güncelleyerek, belirli bir süre evde olmadıkları zamanları belirten kişileri hedeflediklerini belirttiler.

Bu tip sosyal ağ sitelerinde durumlarını güncelleyenlerin dikkatli olması gerektiğini belirten polis, artık bazı "kriminallerin", sosyalleşme sitelerinden hedeflerini belirlediklerinin gerçek olduğu uyarısında bulundu.

Bu yöntemle 50'den fazla soygun yapan çetenin üç elemanını tutuklayan polisin evlerden çalınan 200 bin dolar tutarında nakit para ve eşya ele geçirdiği belirtildi.

Facebook'un geçen ay başlattığı "Places" (Yerler) adlı yer paylaşım uygulamasının, sosyal ağ kullanıcılarının nerede olduklarını diğerleriyle paylaşmalarını kolayca sağlayan bir hizmet olmasına karşın, "özellik bu uygulamayı çok fazla paylaşmanın tehlikeli olabileceği" belirtiliyor.

Şu anda çalışmayan "Please Rob Me" (Lütfen beni soy) web sitesi, sosyal medya kullanıcılarına online bilgi paylaşımının tehlikeleri konusunda uyarıda bulunmayı amaçlarken, benzer bir internet sitesi olan "I can stalk U" (Seni İzleyebilirim) da, Twitter kullanıcılarının son güncellemelerine göre yerlerini açıklıyor.

AA

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

« Son Düzenleme: Eylül 14, 2010, 01:34:53 ÖS Gönderen: "DUMAN AHSEN" » Logged
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #1 : Eylül 14, 2010, 10:34:31 ÖS »

Alıntı
Facebook'un geçen ay başlattığı "Places" (Yerler) adlı yer paylaşım uygulamasının, sosyal ağ kullanıcılarının nerede olduklarını diğerleriyle paylaşmalarını kolayca sağlayan bir hizmet olmasına karşın, "özellik bu uygulamayı çok fazla paylaşmanın tehlikeli olabileceği" belirtiliyor.

İlginç ya her şeyi paylşmak tehlikeli gerçekten ...

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Düşünen deiL, düşünDüren oL ..
Süper Üye
Üye No: 89275
Mesleği: Diğer Meslek Dalları
Yokluğun yakın, varlığın uzak...

« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2010, 03:22:40 ÖS »

Facebook'ta alarm durumu!

25 Nisan 2010 Pazar
tam 1.5 milyon hesap bir Rus korsanın eline geçti...

Rus olduğu belirtilen ve kendisine Kirllos adını takan bir kişi, sosyal arkadaşlık sitesi Facebook'u hackledi. Rus internet korsanı 1.5 milyon Facebook hesabına girerek, merak edenlere gerekli bilgileri 25 dolardan satmayı teklif ettiğini yazdı. Kirllos'un dünyadaki her 300 Facebook kullanıcısından birinin hesabına girdiği tespit edildi.

Kirllos'un Facebook hesaplarını ilk kez hack'lemediği, daha önce den 100 bin kişinin Facebook hesaplarına girerek arzu edenlere internet üzerinden sattığı ortaya çıktı. Yapılan incelemeye göre Rusya'da doğan internet korsanının Yeni Zelanda'da yaşadığı, 24 yaşında olduğu ve Rusça dışında İngilizce ile Fransızca'yı çok iyi derecede konuştuğu tespit edildi. Polis incelemenin ardından korsanı yakalamak üzere harekete geçti.

Alınyazıma tam da yazılacağın esnada bitmiş mürekkep,
Bir kader bu kadar mı sensiz olur,
Bir nasip bu kadar mı senden habersiz...
Süper Üye

« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2010, 03:25:50 ÖS »

Kıdemli güvenlik danışmanından Facebook kullanıcılarına önemli uyarı...

Trend Micro Kıdemli Güvenlik Danışmanı Rik Ferguson, Facebook Gold Hesabı diye bir şey olmadığını ancak, internet sahtekarlarının böyle bir şeyin olduğuna inandırabileceğini kaydetti.

CounterMeasures isimli blogda, internet kullanıcılarını internet sahtekarlarına karşı uyaran Ferguson, şunları kaydetti: "Gold Üyelik Oltası birkaç yıldır aramızda geziniyor, Bedavayken yükseltim yapın gibi adlar taşıyan, reklamdan arındırılmış alan, zengin işlevsellik gibi birçok vaatte bulunan Facebook sayfaları oluşturuldu.

Facebook Gold Hesabı diye bir şey yok ama internet sahtekarları sizi böyle bir şeyin olduğuna inandırabilir. Bu türde oltalardan kaçınmak için arkadaşlarınıza ya da adres defterinizdeki kişilere herhangi bir şeyi iletmeden önce, araştırın. Online bir anketin sonuçlarını almak için kesinlikle telefon numaranızı vermeyin; eğer size sonuçları web sitesinde gösteremiyorlarsa, görmeye değecek bir şey yoktur.

Facebook'un kendisinden duymadınızsa, hiçbir Facebook işlev eklemesi/çıkarması/ödemesi masalına inanmayın. Suçlular hiç şüphesiz Facebook'un popülaritesinin farkındadır ve bunu kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmak isterler."

Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #4 : Eylül 17, 2010, 11:01:21 ÖS »

hmm bi bu kaldıydı ztn dokunmadıkları gerçekteki eşkiyalar sanala doğru geçiiş yapıyolar Cheesy ...

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Süper Üye

« Yanıtla #5 : Eylül 18, 2010, 10:20:49 ÖÖ »

Cheesy  Cheesy

Etiket: Facebook Hızrsızların Yeni Gözdesi face facebook internet internetehaber Hırsız 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!