Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 08:01:25 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Elektrik Olmasaydı Buzdolabı Çalışırmıydı - Hayat Bilgisi Brinci Sınıf Etkinlik  (Okunma Sayısı 1321 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Ocak 18, 2009, 03:08:11 ÖÖ »

ELEKTİRİK OLMASAYDI BUZDOLABI ÇALIŞIR MIYDI?

1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması .  Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili dosya ekte verilmiştir.

ELEKTİRİK OLMASAYDI BUZDOLABI ÇALIŞIR MIYDI?

DERS               : Hayat Bilgisi
SINIF            : 1
YAKLAŞIK SÜRE         : 40’+40’
TEMA               : BENİM EŞSİZ YUVAM
KAZANIMLAR            : B.1.38. Evlerde kullanılan kaynakların hayatımızdaki yerini ve önemini fark eder.
                 B.1.39. Evde, günlük hayatta kullanılan teknolojik
                 ürünler hakkında sorular sorar.
TEMEL BECERİLER    : Zaman, para ve materyal kullanma, bilgi
       teknolojilerini kullanma becerisi.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME
      : Girişimcilik
MATERYALLER          :
KAYNAK            : Hayat bilgisi özel ihtisas komisyonu
YENİ KAVRAMLAR     : Teknolojik ürün

SÜREÇ

Not: Bir gün önce öğrencilerin büyüklerinden yardım alarak evlerindeki kaynakları ( elektrik, su, doğal gaz, güneş enerjisi.....) kesmelerini ve ( yine büyüklerinden yardım alarak) bunun sonucunda hangi ev eşyalarını kullanamadıklarını gözlemlemelerini isteyin.

“ Ali ders çalışmak için masasının başına geçti. Tam o sırada elektrikler kesildi. Ali bu duruma çok üzüldü. Matematik ödevini yapamayacaktı. Bir mum yakarak mutfağa gitti. Çevresini tam olarak göremiyordu. Güçlükle musluğun başına geldi. Su içmek için musluğu açtı. Bir de ne görsün; musluktan su akmıyordu.

Yukarıdaki hikayeyi sesli olarak okuyarak derse merak uyandırın ve aşağıdaki soruları sorun.

1.   Evde sularınız kesildiğinde neleri yapamazsınız? ( Bu soruyu elektrik, doğal gaz, odun, kömür, tezek güneş enerjisi ... için de sorun.)
2.   Elektrik kesildiğinde hangi ev eşyalarını çalıştıramayız? (Soruyu diğer kaynaklar için de sorun.) (Bir gün önce evlerinde gözlem yapmışlardı.)
3.   Ali’nin yerinde olsaydınız neler hissederdiniz?
4.   Evlerde kullanılan teknolojik ürünlerin resimlerini göstererek bunlarla ilgili sorular  sormalarını sağlayın. ( Bu nedir, ne işe yarar, nasıl çalışır, ne ile çalışır, olmadığında ne yaparız... gibi.)
5.   Etkinlik sonucu öğrencilerin vardığı sonucu özetleyin.
6.   Çalışma kağıdını dağıtarak verilen cevapları tartışın.

ÇALIŞMA KAĞIDI

Çalışma kağıdı ekteki dosyanın içindedir...

DEĞERLENDİRME

Kontrol listeleri, çoktan seçmeli resimli testler ve tartışma ile değerlendirin.

Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle  görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için www.edubilim.com veya www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: elektirik olmasaydi buzdolabi calisirmiydi,elektrik olmasaydı buzdolabı çalışırmıydı, hayat bilgisi dersi elektrik olmasaydı buzdolabı çalışırmıydı konusu, elektrik olmasaydı buzdolabı çalışırmıydı etkinlik örneği,elektrik olmasaydı buzdolabı çalışırmıydı konusunun işlenişi, elektrik olmasaydı buzdolabı çalışırmıydı etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ekteki Dosyalar Burada

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Etiket: elektirik olmasaydi buzdolabi calisirmiydi  hayat bilgisi  birinci sinif  
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!