Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:57:24 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Eğitimde Başarısızlığı Önlemede Öğretmen'in İzleyeceği Bazı Yollar !  (Okunma Sayısı 665 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 1

« : Ekim 30, 2007, 01:09:00 ÖS »

İşte Bazı Yollar ;

1- Öğretmen; öğrencinin kendi dersiyle ilgili merakını uyanmasını sağlamalı ve öğrencinin merakını giderecek öğrenme ortamı oluşturmalıdır.
2- Öğrenme ;öğretmen tarafından öğrenci için anlamlı ve ihtiyacına uygun hale getirmelidir.
3- Öğrencinin kaygı ve başarısızlığa neden olan sıkıntılarına duyarlı olunmalıdır. Kaygı ve sıkıntıların azaltılma yoluna gidilmelidir.
4- Öğrencilerin bireysel farklılıkları her zaman göz önünde bulundurulmalıdır.
5- Öğrencinin başara bilme duygusu kazandırılmalıdır. Öğrenciye başarabileceği sorumluluklar verilerek bu sağlanabilir.
6- Her yaklaşım şeklinin ve kuramlarının her öğrenci için aynı sonuç vermeyebilir.
7- Sınıfta hekesin ulaşabileceği ödüllendirme sistemi oluşturulmalıdır.
8- Öğrenci olumlu davranış sergilediğinde hiç bekletilmeden geribildirim yapılmalıdır.
9- Sınıfta öğrencinin kendine saygısı ve onur duygusu geliştirilmeli ve onu koruması sağlanmalıdır.
10- Öğrenciyi rencide edcek, güvenini sarsacak, gururunu kıracak söz ve davranışlardan uzak durulmalıdır
11- Öğrencilerin guırup çalışmaları yapmaları sağlanmalı ve başkaları ile iş birliği öğretilmeye çalışılmalıdır.
12- Öğrencinin belirli bir gayesinin olması sağlanmalıdır. Ve bunu sınıf içi etkileşim ile başarıya ulaşmış insanlarının biyografileri ile ve diğer yaklaşım şekilleri ile kazandırılmaya çalışılmalıdır.
13- Öğrencinin zamanı kullanması ve faaliyetlerini planlamasını öğretilmelidir
14- Öğrencilerin aileleri ile dialoğa geçilmeli ve ortak çalışma stratejileri geliştirmelidir

Tabiki bu on dört madde dışında daha çok başarısızlığı önlemede yollar vardır. Ancak her bir madde bir öğretmen tarafından uygulanacağı unutulmamalıdır. Hangi reçete olursa olsun uygulayıcılar eğer eğitimde ortak tutum geliştirmedikce başarısızlığın önlenmesine olanak yoktur.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

2009-2010 İlköğretim Yıllık Planları(Tüm Dersler)

1. Sınıf  - 2. Sınıf - 3.Sınıf - 4.Sınıf - 5.Sınıf - 6.Sınıf - 7.Sınıf - 8.Sınıf
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 1

« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2007, 01:09:46 ÖS »

* Konusunu iyi bilmesi
* Ses ve beden dilini iyi kullanabilmesi
* Eğitim araç-gereçlerini iyi kullanabilmesi
* Tüm öğrencilerin katılımını sağlaması
* Eğitimde yeni gelişmelerden haberdar olması
* Sürekli kendisini mesleki olarak geliştirmesi
* Deneyim sahibi ve yetkili
* Öğrencilerin konuyu kavrayıp kavramadığını kontrol etmesi ve tekrar yapması
* Öğrencileri, meslektaşları, veliler ve üstleriyle iyi iletişim kurabilmesi
* Derslerini mantık sırasına göre işlemesi
* Dersini öğrencilerinin düzeyine inerek işlemesi
* Müfredatı yetiştirmesi
* Ölçme değerlendirme yapması
* Verdiği derslerin başarısını ölçmek için öğrencilerinden dönüt alması
* Yenilikçi olması

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

2009-2010 İlköğretim Yıllık Planları(Tüm Dersler)

1. Sınıf  - 2. Sınıf - 3.Sınıf - 4.Sınıf - 5.Sınıf - 6.Sınıf - 7.Sınıf - 8.Sınıf
Etiket:
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!