DÜN, BUGÜN, YARIN
1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi DÜN, BUGÜN, YARIN Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.DÜN, BUGÜN, YARIN
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 1
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’+40’
TEMA : DÜN, BUGÜN, YARIN
KAZANIMLAR : C.1.1. Geçmiş, şimdi, gelecek zaman dilimlerini ayırt eder ve uygun yerde kullanır.
TEMEL BECERİLER : Zamanı ve mekanı algılama.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : -
MATERYALLER : Çalışma kağıtları
KAYNAK : Hayat bilgisi özel ihtisas komisyonu
YENİ KAVRAMLAR : Geçmiş, şimdi, gelecek, anı
SÜREÇ
Ön hazırlık :
• Öğrenciler bir gün önceden iki gruba ayırın. Birinci gruba “Bir anını bizimle paylaşır mısın?” , diğer gruba “ Gelecekte hangi mesleği niçin seçmek istiyorsun?” konulu ödevleri verin. Anısını anlatacak öğrenciler küçüklük fotoğraflarını, meslek seçimi yapacak olanlar da seçecekleri mesleğe ait resimler getirsinler.
• Sınıf panosunu boşaltın ve ortadan ikiye bölün.
• Kendi öğrencilik yıllarınıza ait ( ilköğretim) bir fotoğrafı sınıfa getirin.
1. “Daha dün annemizin kollarında yaşarken” isimli şarkıyı söyleyerek sınıfa girin ve öğrencilerin tempo tutarak size eşlik etmelerini sağlayın.
2. Çocukluk fotoğrafınızı öğrencilere göstererek bir anınızı anlatın.(anınızın içinde geçmiş, şimdi ve gelecek zaman ifadeleri bulunsun.)
“ Dün albümü karıştırırken bu fotoğrafı buldum. Geçmişteki günlerim aklıma geldi. Anılarımı düşünmeye başladım. Özellikle okula başladığım ilk günü hiç unutamıyorum. Okulumu, arkadaşlarımı ve öğretmenimi çok sevmiştim. Öğretmenim saçımı okşayıp “ Gelecekte ne olmak istiyorsun?” diye sormuştu. Bana bakan sevgi dolu gözlerinden etkilenip, onun gibi öğretmen olmak istediğimi söylemiştim. Şimdi bir öğretmenim. Okula gelirken düşündüm ve yarın ilkokul öğretmenimi ziyaret etmeye karar verdim.”
3. Öğrencilere aşağıdaki soruları sorarak onların geçmiş, şimdi ve gelecek zaman kavramlarını ayırt ederek uygun yerlerde kullanmalarını sağlayın.
• Dün annen hangi yemeği pişirmişti? ( Dün televizyonda hangi filmi izledin, dün ne giymiştin? gibi)
• Şu anda ne yapıyorsun? ( Şu anda üzerinde hangi giysiler var?, Ben şimdi ne söyledim, gibi)
• Yarın için bir planın var mı? ( Yarın hangi derslerimiz var? gibi)
4. Öğrencilere verilen ödevlerin sınıfta sunulmasını sağlayın..
5. Çalışma kâğıtlarını dağıtarak yapılmasını sağlayın.
DEĞERLENDİRME
Çalışma kâğıtları ve kısa cevaplı sorularla değerlendirin.
Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: dün bugün yarın, dun bugun yarin, hayat bilgisi dersi dün bugün yarın konusu, dün bugün yarın etkinlik örneği, dün bugün yarın konusunun işlenişi, dün bugün yarın etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, DÜN, BUGÜN, YARIN, çalışma kağıdı, çalışma sayfası, çalışma yaprağı