Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 06:31:52 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Davranış Bilimleri - Genel işletme -2006 final  (Okunma Sayısı 488 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 12233
Mesleği: Öğretim Görevlisi
Sen Beni Sevmin

« : Ekim 02, 2009, 12:47:08 ÖÖ »

Davranış Bilimleri

1. İnsanları etkileyen gerçek kişiler bütününe ne ad verilir?
CEVAP: Toplum

2. Aşağıdakilerden hangisi psikolojinin alt dallarından biri değildir?
CEVAP: Nüfus psikolojisi

3. Aşağıdakilerden hangisi birincil bir güdü değildir?
CEVAP: Anne – Çocuk ilişkisi

4. Aşağıdakilerden hangisi birincil bir güdü değildir?
CEVAP: Başarı

5. Toplumsallaşma sonucu bireyin en temel kazanımı ?
CEVAP: Kişilik

6. Dürtü ne tür bir güdüleyicidir?
CEVAP: İçsel

7. Bilimsel bir araştırmada enket sorularının hazırlanmasından sonra soruların örnekleme çok benzeyen bir grupta sınanmasına ne ad verilir?
CEVAP: Pilot araştırma

8. Türkiye’de sosyoloji alanındaki çalışmalarda Ziya Gökalp’in etkilendiği sosyoloji akımı hangisidir?
CEVAP: Durkheim sosyolojisi

9. Başka bir toplumda yaşayan insanların giyim kuşamlarının evlilik biçimlerini, güzellik ve ahlak anlayışını o kültürün kendi yapısı içinde değer yargılarını kullanmadan anlamaya ne ad verilir?
CEVAP: Kültürel Relativizm

10. Toplumsal yapı kavramına ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
CEVAP: Toplumsal yapı birbirinden bağımsız parçalardan oluşur

11. Grup büyüklüğü ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
CEVAP: Grup büyüdükçe üyeler arasındaki sosyal etkileşim oranı artar

12. Aynı sosyal grup içinde yapılan evlenmelere ne ad verilir?
CEVAP: Endogami

13. Aşağıdakilerden hangisi boşanmaların artmasında etkili olan toplumsal nedenlerden biri değildir?
CEVAP: Erken yaşta evlenmeler

14. Aşağıdakilerden hangisi derinlik algısına yol açan binoküler bir ipucudur?
CEVAP: Konverjans

15. Aşağıdaki psikoloji alanlarından hangisi zooloji ile yakından ilişkili olup, en basit canlılardan en karmaşıklara doğru gidildikçe davranışlarda görülen evrimsel farklılıkları inceler?
CEVAP: Karşılaştırmalı psikoloji

16. Freud, çocuğun temel haz kaynağının cinsel organı olduğu ve kendi cinsindeki ebeveynler ile özdeşim kurarak cinsiyet rollerini kazanmaya başladığı döneme ne ad verilir?
CEVAP: Fallik dönem

17. Endüstrileşmiş toplumlara ilişkin hangisi yanlış bir ifadedir?
CEVAP: Edinilmiş statüler yaygındır

18. “Rorschech Testi” ne tür bir kişilik testidir?
CEVAP: Projektif

19. Tam karşıdan bakıldığında bir yemek tabağının yüzün ağ tabakasına düşen imgesi daire şeklindeyken, tabağa başka açılardan bakıldığında, bu imgenin giderek oval şekle dönüşmesine karşın tabağın hep daire biçiminde algılanmasına ne ad verilir?
CEVAP: Algıda değişmezlik

20. Bireyin tutum nesnesine ilişkin düşünce, bilgi ve inançlarından oluşan tutum bileşenine ne ad verilir?
CEVAP: Bilişsel bileşen

21. Freud’a göre psişik enerjinin kaynağını oluşturan haz ilkesine göre çalışan, mantıksız, bencil, bireysel olan en ilkel kişilik sistemi yapısı hangisidir?
CEVAP: ID

22. Normal ve sapmış davranışların oluşumunu çevresel etkenlere bağlayan gelişim kuramı aşağıdakilerden hangisidir?
CEVAP: Sosyal öğrenme kuramı

23. Organizmanın sinir uçlarına etki eden enerji değişikliklerine ne ad verilir?
CEVAP: Uyarıcı

24. Kültüre ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
CEVAP: Kültür nesilden nesile kalıtımla geçer

25. Aşağıdakilerden hangisi bir tutum değişiminin başarıyla gerçekleşmesinde etkili olan hedefin özelliklerinden biri değildir?
CEVAP: Ekonomik yeterlilik

26. Bireysel sporlarla uğraşan kişilerin seyirci önündeyken ya da diğer sporcularla yarışırken çoğu kez tek başlarına olduklarına oranla daha farklı sonuçlar almaları aşağıdakilerden hangisine örnektir?
CEVAP: Sosyal hızlandırma

27. Toplumsallaşma ile ilgili hangisi yanlıştır?
CEVAP: Bu süreç yetişkinlikle beraber sona erer

28. Çevrede meydana gelen bir olayı görmüş olan başka insanların bulunmasının bireyin acil yardım, gerektiren bir duruma müdahale etme olasılığını azaltmasına ne ad verilir?
CEVAP: Tanık etkisi

29. Kütüphaneden ödünç aldığı kitabı gününde teslim etmeyen bir kişinin geciktiği gün sayısı kadar kitap almaması nedeniyle gelecekte kitaplarını zamanında iade etmesi aşağıdakilerden hangisine bir örnektir?
CEVAP: Ceza

30. Tepkisel koşullanmanın gerçekleşmesi için aşağıdakilerden hangisi gereklidir?
CEVAP: Koşullu ve koşulsuz uyarıcı arasında bir bağ kurulması

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin

« Yanıtla #1 : Ekim 02, 2009, 12:47:48 ÖÖ »

2006 Genel İşletme

GENEL İŞLETME:

1)MAL VE HİZMET ÜRETİMİ İCİN KULLANILAN YÖNTEMLERE NE NEDİR?
CVP:TEKNOLOJİ
2)Aşağıdaki hesaplardan hangisi bilançoda dönen varlıklar grubu altında gösterilmez?
CVP:Makineler
3) İki veya daha çok ortağın kendi faaliyetlerini sürdürürken, belli bir işi görmek üzere sürekli veya geçici olarak bir şirket kurup, bu şirketin faaliyetleri için kendi işletmelerinden teknik, mali ve ticari destek sağlamak üzere anlaşmaları yoluyla yabancı ülkelerde ticari faaliyet yapmalarına ne ad verilir?
CVP:Joint Venture
4)Aşağıdakilerden hangisi sıfır stoklu üretim sistemini kullanan işletmelerin özelliklerinden biri değildir?
CVP:
Aynı kapasitedeki başka sistemlerle çalışan işletmelere göre çalışılan fiziki alanın daha geniş olması
5)Bir baraj inşa edilirken kullanılan üretim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?
CVP:Tek üretim sistemi
6)Mal benimseme sürecinin ilk aşaması aşağıdakilerden hangisidir?
CVP:Haberdar olma
7)Tüketici tercihlerini etkileyen en önemli faktör aşağıdakilerden hangisidir?
CVP:Fiyat
8)Hazırlanmış bir çizelge üzerinde değerleyen tarafından her faktör için personele belli bir puanın verildiği ve sonuçta toplam puanın personelin performans notunu oluşturduğu değerleme yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?
CVP: Boylandırma çizelgesi yöntemi
9)Aşağıdakilerden hangisi insan kaynakları planlanmasında kullanılan yöntemlerden biri değildir?
CVP: Durum analizi
10)Personel yönetiminden, insan kaynakları yönetimine geçiş sürecinde 1960 ve 1980’li yıllar arasında çalışma yaşamında görülen değişimler personel yöneticilerini hangi konularda uzman olmak zorunda bırakmıştır?
CVP: Davranış bilimleri ve çalışma yasaları
11: ) Lideri fiziki özelliği, zekâsı ve konuşma etkinliği olarak üç başlık altında inceleyen liderlik yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?
CVP:Ayırdedici yaklaşım
12)Zaman etüdü çalışmalarıyla bir işçinin bir işi en kısa zamanda nasıl yapabileceğinin belirlendiği ve eldeki mevcut araçlarla ne kadar işçiye ihtiyaç duyulacağının ilk kez araştırıldığı yönetim yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?
CVP:Bilimsel yönetim teorisi
13)Giysi üreten bir işletmenin ürettiği ürünleri bayiler ve mağazalar yoluyla satmak yerine satış mağazaları açması aşağıdaki büyüme türlerinden hangisine örnektir?
CVP:İleriye doğru dikey büyüme
14 “Varlıklar = Kaynaklar” denklemine muhasebede ne ad verilir?
CVP:Muhasebe eşitliği
15)Kurulacak işletmenin değişmez değer yatırım maliyetleri ile döner sermaye gereksinmesinin saptanması, gelir ve gider kestirimlerinin yapılması, finansman kaynaklarının saptanması, işletme kârlılığının saptanması ve bununla ilgili değerlendirmelerin yapılması yapılabilirlik araştırmalarının hangi aşamasında gerçekleştirilir?
CVP:Finansal araştırmalar
16)Bir ekonomide fonları talep edenlerle fonları arz edenler, fon akımını düzenleyen kurumlar, akımı sağlayan araç ve gereçlerle bunları düzenleyen hukuki ve idari kuralların oluşturduğu yapıya ne ad verilir?
CVP:Finansal sistem
17)Aşağıdakilerden hangisi tutundurma karmasının oluşturulmasında dikkate alınan faktörler arasında yer almaz?
CVP:Ürünün üretim süreci
1Aşağıdakilerden hangisi karar sürecinin girdisidir?
CVP:Bilgi
19)Aşağıdakilerden hangisi satış geliştirme çabaları arasında yer almaz?
CVP:Konsinye ürün verme
20)Bir işletmenin faaliyetlerini sürdürebilmesi için gerekli olan teknik bilgi, marka, patent gibi varlıklara ne ad verilir?
CVP:Gayri maddi varlıklar
21)Aşağıdakilerden hangisi ürün ve üretim sistemlerinin tasarımını etkileyen etkenler arasında yer almaz?
CVP:Örgütsel yapı
22)Aşağıdakilerden hangisi bilgi işleme süreci aşamalarından biri değildir?
CVP: Deneme

MegaAdministrator
Uzman Üye
Sen Beni Sevmin

« Yanıtla #2 : Ekim 02, 2009, 12:48:30 ÖÖ »

Genel İşletme 2007 Final

Kitapçık A;

1) Gereksinim ve hizmetleri karşılamak amacıyla mal ya da hizmetleri kullanan bireyler ya da örgütlere ne ad verilir?

Cevap A Şıkkı - Tüketici

2) Aşağıdakilerden hangisi işletmeleri bölümlendirmede kullanılan ölçütlerden biri değildir?

Cevap E Şıkkı - Çalışanların Sayısı

3) İşletmelerin kullanacağı teknolojinin belirlenmesinde temel olan araştırma aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap A Şıkkı - Teknik Araştırma

4) İşletme büyüklüğü ile ilgili verilecek kararda aşağıdakilerden hangisi dikkate alınmaz?

Cevap E Şıkkı - Biçimsel olmayan yapı

5) Herhangi bir eylemin kabul edilebilir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan değişkenlere ne ad verilir?

Cevap C Şıkkı - Etik

6) Neo-Klasik yönetim teorisinin en belirgin özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap A Şıkkı - İnsan unsurunuele alması

7) Başkaları aracılığıyla iş görmek ve amaçlara ulaşmak olarak ifade edilen kavram aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap D Şıkkı - Yönetim

Cool Aşağıdakilerden hangisi denetim işlevinin ana unsurlarından biri değildir?

Cevap C Şıkkı - İşler arasında uyum sağlanması

9) aşağıdakilerden hangisi yönetim işlevlerinden birisi değildir?

Cevap A Şıkkı - Kar Elde etme

10) Yöneticilerin astlarından birşey yapmalarını istemek ve onları yönlendirmek haklarına ne ad verilir?

Cevap D Şıkkı - Yetki

11) İ. kaynakları yöneticisinin uzman olduğu toplus sözleşme konusunda genel müdüre görüş ve önerilerini aktarmasını hangi yetki türünün kapsamına girer?

Cevap E Şıkkı - Kurmay

12) Personelin bilgi, beceri ve tenek düzeyini artırarak, yaptığı işin gereklerine uydurulması çalışmasına ne ad verilir?

Cevap B Şıkkı - Personel Eğitimi

13) aşağıdakilerden hangisi tüketici davranışlarını etkileyen psikolojik faktörlerden biri değildir?

Cevap B Şıkkı - Meslek

14) Pazarlama araştırmasında problemi tanımlayıp formule edebilmek için araştırmacının ihtiyaç duyduyu ön bilgiler araştırmanın hangi aşamasında elde edilir?

Cevap D Şıkkı - Durum analizi

15) Aşağıdakilerden hangisi mal karmasında değişikliğe neden olan faktörlerden biri değildir?

Cevap E Şıkkı - Yasal nedenler

16) Aşağıdakilerden hangisi ürün yaşam eğrilsi aşamalarından biri değildir?

Cevap E Şıkkı - Piyasadan çekilme dönemi

17) Aşağıdakilerden hangisi tutundurma karmasının bileşenlerinden biri değildir?

Cevap A Şıkkı - Dağıtım

18) Aşağıdakilerden hangisi dağıtım kanalının seçimi ile ilgili kararda dikkate alınması gereken faktörlerden biri dğeildir?

Cevap C Şıkkı - Reklamın Gücü

19) Mal ve hizmetlerin gereksinimleri karşılama özelliğine ne ad verilir?

Cevap E Şıkkı - Fayda

20) Üretilecek mamülün hareket etmediği ve bütün girdilerin bu mamülün etrafında toplandığı üretim türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap A Şıkkı - Tek proje üretim sistemi

21) Aşağıdakilerden hangisi üretim sisteminin girdilerinden biri değildir?

Cevap C Şıkkı - Kalite

22) Var olan bilgi, düşünce, fikir, sistem, teknik ve yöntemlerin iyileştirilmesi sürecine ne ad verilir?

Cevap D Şıkkı - Geliştirme

23) Süreç tasarımında belirli özellikleri taşıyan, belirli bir üründen belirli bir dönemde ne kadar üretileceğinin belirlendiği çalışmaya ne ad verilir?

Cevap b Şıkkı - Ürün analizi

24) Ürünü üretmek için gerekli olan, üretim işlem ve aşamalarının yalnızca bir üretim bölümünde gruplandırıldığı tasarım türü aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap b şıkkı - Ürüne dayalı süreç tasarımı

25) Aşağıdakilerden hangisi temel işletme bilgi sistemlerinden biri değildir?

Cevap b şıkkı - rakipleri izleme ve denetleme bilgi sistemi

26) İnternet teknolojisinin işletme içi iletişimde kullanılmasına ne ad verilir?

Cevap E şıkkı - intranet

27) Bilgi işlemede kullanılan her türlü araç ve gerece ne ad verilir?

Cevap c şıkkı - donanım

28) İşletmenin gerçekleşen faaliyetlerinin para cinsinden izlenmesi ve ilgililere iletilmesi çabasına ne ad verilir?

Cevap c şıkkı - muhasebe

29) Ortakların, işletmenin varlıkları üzerindeki hak sahipliğine ne ad verilir?

cevap d şıkkı - özkaynaklar

30) Aşağıdakilerden hangisi işletmenin çalışma sermayesini düzeyini etkileyen faktörlerden biri değildir?

cevap b şıkkı - faaliyet konusu

31) İşletmelerin üretimlerine devam edebilmeleri için yıpranan ya da teknolojik gelişmeler sonucu teknik olarak eskiyen varlıkları nedeniyle yaptıkları yatırımlara ne ad verilir?

Cevap b şıkkı - yenileme yatırımları

32) Aşağıdakilerden hangisi para yaratan finansal kurumlardan biridir?

Cevap d Şıkkı - Merkez bankaları

33) Fon arz talebini etkilemesiyle birlikte, fonların para yada sermaye piyasalarına akış yönünüde etkileyen en önemli faktör aşağıdakilerden hangisidir?

Cevap a şıkkı - Faiz

34) Satılan finansal varlıkların belirli bir tarihte belirlenmiş bir fiyattan geri satın alınacağını taahhüt eden anlaşmaya ne ad verilir?

Cevap b şıkkı - Repo

35) Aşağıdakilerden hangisi cok uluslu işletmelerin ortak işletme kurma nedenleri arasında yer almaz?

Cevap E şıkkı - Daha az proje ve bölgede çalışmak

36) Aşağıdakilerden hangisi lisans anlaşmasının işletmeye sağladıuğı yararlardan biri değildir?

Cevap D şıkkı - istihdamı daraltması

Yeni Üye
*
Üye No: 101216
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #3 : Temmuz 28, 2011, 01:01:46 ÖS »

Smiley

Etiket: Davranış Bilimleri - Genel işletme -2006 final 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!