axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
|
 |
« Yanıtla #1 : Nisan 26, 2009, 12:47:51 ÖS » |
|
bende de olmuştu bu sorun temizlemek biras zaman aldı ama şimdi sorun yok hatta hiç virüs kalmadı diyebilirm. regeditten silmeyi ve diğer taşınabilir hdd ve flahs bellek gibi pc ye takılan sürücüleri temizlemeyi de unutmayın.Çünkkğ herşey başa dönebiliyor yoksa. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2009, 05:15:37 ÖÖ » |
|
Şu konuda belirtilen temizleme yöntemlerini uygularsanız bu virüste temizlenir... Regedit açılmıyor , devre dışı ( Regedit Kilidinin Açılması - Çözüm) (Sayfada yazanların hepsini okuyun) Virüsü temizlemeyi başaramayanlar buraya sorunlarını yazabilir. Elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz.... Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
|
|
Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2009, 05:04:04 ÖS » |
|
bu tür sorunlarda hiç geçmeyince tek çözüm format kalıyo galiba ... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
|
Yeni Üye
Üye No: 68878
|
 |
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2010, 03:59:01 ÖS » |
|
Selamlar arkadaşlar, bendede bu virüs ve türevi mevcut,rootkit gen ve roootkit.af .. problem şu interneti engelliyor, böyle oluncada bu virüsü temizleyecek programı güncellemeyince rootkit temizleme programı virüsü bulamıyor yada temizlenemedi, diyor...
Format attım, kurulumda mshtml.dll dosyasını kurmuyor...kurmadan devam ettiriyorum.. sonra nete giremiyor...kullanıcı hesabına giremiyor... iki hdd var d yi ve ikinci hdd yi biçimlendirdim.Bios pilini çıkardım 2 saat sonra taktım...fabrika ayarlarından bios kuruldu... Tekrar format sorun aynı mshtml.dll yi kurmadan xp kuruldu... nete giriş yok kendi istekleri doğrultusunda Administrator oturumu açtı... Nasıl kurtulurum bu rootkitten..... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...
|
 |
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2010, 05:58:20 ÖS » |
|
Format atarken harddiskkin tüm bölümlerini temizliyormusunuz? Yani fdisk mi çekiyorsunuz yoksa sadece c , d gibi bir bölümümü biçimlendiriyorsunuz...
Eğer sadece c ye format atıyorsanız , diğer bölümlerdeki bilgilerinizin yedeğini alın...(Cd , dvd vb) Sonrada harddiski tamamıyla biçimlendirin. Bunu yaparken ağ kablosunu çekin , ek harddisk , flash disk gibi bir aygıt takılıysa onuda çıkarın...( C , d , ne varsa hepsini silin , sonra yeniden oluşturun. Aksi takdirde c ye format attığınızda bilgisayar başlarken d bölümünün başlangıcındaki virüs yine aktif olacaktır...)
Ayrıca format attığınız cd de sorun olabilir , onu da değiştirin, başka bir cd bulun.
Biosu sıfırladığınıza göre biostan kaynaklananda bir sorun olmaz...
Bilgisayarı temiz bir şekilde kurduktan sonrada kaspersky 2010 internet secruty programını indirin ve kurun... Antivirüs programını kurmadan herhangi bir flash disk , cd falan takmayın... Herhangi bir programda kurmayın... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz.... Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
|
|
Yeni Üye
Üye No: 68878
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2010, 05:47:12 ÖS » |
|
Problem çözüldü; Bios pili çıkarldı,1 saat sonra yerine taktım, bilgisayar açılırken;biosun fabrıka ayarlarına dönmesi için gereken seçeneği seçtim..Format atabilmek için;Boot a girip cd sürücüsünü (first) 1.çalşması gereken sürücü olarak seçtim... formatta c ve d yi silip tek disk haline getirdim,sonra tekrar bölüp format attım,daha sonra bilgisayarm sağ klik yönetten d yi biçimlendirdim.. gerekli programlar kurdum.... sorun giderildi... Daha sonra antivirüs programım NOD32 ye veda ettim... Antivirüs programı için önerilerinizi beklıyorum... Şu an idareten avastn ücretsiz versiyonunu kurdum..
Ayrıca ;kılıç arkadaşımıza ilgisinden ötürü teşekkür ediyorum Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
| |
| | | | | |