ÇEVREMİZ - NELER ÖĞRENDİM?
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Dün, Bugün, Yarın Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.ÇEVREMİZ - NELER ÖĞRENDİM?
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’+40’+40’+40’
TEMA : Dün, Bugün, Yarın
KAZANIMLAR : C.2.25. İnsanların çevreyi hangi yollarla
değiştirdiğini ve bunun için neler yaptıklarını
araştırır ve anlatır.(40’+40)
C.2.26. İnsanın yaşadığı çevreyi temiz
tutmasının kendi sağlığı ve gelişimiyle ilişkili
olduğunu kavrar.(40’+40’)
C.2.27. “Dün, Bugün, Yarın” temasında geçen kavramları
yerinde ve doğru bir biçimde kullanır.(40’)
TEMEL BECERİLER : Farklılıklara saygı ve barış
KİŞİSEL NİTELİKLER : Saygı
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : İnsan hakları ve Vatandaşlık, Sağlık Kültürü, Spor
Kültürü
MATERYALLER : Çalışma kâğıtları
KAYNAK : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu
SÜREÇ
1- Öğrencilerin çalışma kağıdı 1 deki metni okumalarını sağlayarak derse giriş yapın.
2- Öğrencilerin C.2.25 ve C.2.26 kazanımlarla ilgili önbilgilerini hatırlatın.
3- Öğrencilerin çalışma kağıdı 2 ve 3’ü yapmalarını, çalışma kağıdı 1 deki metinle ilgili yönelteceğiniz sorulara cevap vermelerini sağlayın.
4- Öğrencilerinizi 6 gruba ayırın.( Bu gruplar beyaz, mavi, kırmızı, siyah, sarı ve yeşil şapka grupları olsun ve başlarına gruplarını temsil eden şapkalar giysinler. Beyaz şapka çevre hakkındaki net ve tarafsız bilgileri, kırmızı şapka çevre hakkındaki duyguları, siyah şapka çevreye verilen zararları, sarı şapka çevreyi temiz tutmanın yararları,yeşil şapka çevreyi güzelleştirmek için neler yapılması gerektiğini ve mavi şapka diğer grupların yaptığı konuşmanın sonuçlarını ifade edecektir. )
5- Gruplara yukarıda belirtilen görevleri verin ve tahtaya yazarak grupların görevlerini hatırlamalarını sağlayın.
6- Çalışma kağıdı 4 ü dağıtın. Öğrencilerin kavramları yerinde ve doğru kullanarak tamamlamalarını sağlayın.
DEĞERLENDİRME
Sözlü sunum ve tartışma ile değerlendirilecektir.
Ekteki dosyada ayrıca 4 Çalışma kağıdı da verilmiştir...Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: cevremiz, neler ogrendim, çevremiz, neler öğrendim, hayat bilgisi dersi cevremiz, neler ogrendim konusu, cevremiz, neler ogrendim etkinlik örneği, cevremiz, neler ogrendim konusunun işlenişi, cevremiz, neler ogrendim etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Dün, Bugün, Yarın