BÜYÜDÜKÇE DEĞİŞİYORUM
1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.BÜYÜDÜKÇE DEĞİŞİYORUM
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 1
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
KAZANIMLAR : C.1.7. Bebeklik ve çocukluk döneminde tükettiği
yiyecekleri karşılaştırarak yiyecek-içecek
türlerindeki değişikliği fark eder.
C.1.8. Küçükken oynadığı oyun ve oyuncaklarla şimdiki oyun ve oyuncaklarını karşılaştırarak bu tür değişikliklerin doğal bir olgu olduğunu kavrar.
TEMEL BECERİLER ve
KİŞİSEL NİTELİKLER : Bilimin temel kavramlarını tanıma (değişim),
öz saygı, öz güven, toplumsallık.
ARA DİSİPLİNLERLE ve DİĞER DERSLERLE
İLİŞKİLENDİRME :
MATERYALLER :
KAYNAK : Hayat bilgisi özel ihtisas komisyonu
YENİ KAVRAMLAR : Değişiklik
SÜREÇ
Not:
• Sınıfa gelirken yanınızda bir biberonun içine süt veya su-bisküvi karışımını, birkaç bebek oyuncağı (örneğin çıngırak) getirin. Çocuklara da bebekliklerinde ve şimdi oynadıkları oyuncaklarla bebekliklerinde beslenirken çekilmiş fotoğraflarını getirmelerini isteyin.
• Öğrencilerin daha küçük yaşlarda oynadıkları oyun ve oyuncaklarla şimdi oynadıkları oyun ve oyuncakları, ailelerinin yardımıyla araştırmalarını isteyin.
1. Elinizdeki çıngırağı sallayarak sınıfa girin ve biberondaki mamayı masaya bırakın. (çocuklar bunun ne olduğunu soracaklardır. Öğle yemeği olarak bununla besleneceğinizi söyleyerek şaka yapın. )
2. Öğrencilerin, büyüdükçe çıngırakla oynayamayacağımız ve biberonla beslenemeyeceğimiz sonucuna varmalarını sağlayın.
3. “Sizce neden bebekken beslendiğimiz yiyeceklerle değil de daha farklı yiyeceklerle besleniyoruz?” sorusunu yöneltin. ( burada fiziksel gelişimimizdeki farklılıklara dikkat çekilecektir.) 1. Çalışma kâğıdını dağıtın ve çalışın.
4. Sizce neden bebekken oynadığınız oyuncaklarla şimdi oynamak istemiyoruz da daha farklı oyuncakları tercih ediyoruz?” sorusunu yöneltin ve büyüdükçe bir önceki dönemimize ait oyun ve oyuncaklarla oynamanın bizi sıkarak, bize bir şey kazandırmadığı, büyüdükçe ilgi alanlarımızın da değiştiği sonucuna varılmasını sağlayın. 2. çalışma kâğıdını dağıtarak çalışın.
5. Öğrenciler yaptıkları araştırmaları sınıfla paylaşsınlar. Eskiden oynadıkları oyun ve oyuncaklarda farklılık varsa bunların nedenlerini açıklasınlar.
DEĞERLENDİRME
Sözlü sunum ile değerlendirin...
Çalışma kağıtlarıda dosyanın içindedir...Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: buyudukce degisiyorum, büyüdükçe değişiyorum, hayat bilgisi dersi büyüdükçe değişiyorum konusu, büyüdükçe değişiyorum etkinlik örneği, büyüdükçe değişiyorum konusunun işlenişi, büyüdükçe değişiyorum etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam