BÜYÜDÜKÇE DEĞİŞİYORUM-2
1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Dün, Bugün, Yarın Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.BÜYÜDÜKÇE DEĞİŞİYORUM-2
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 1
YAKLAŞIK SÜRE: 40’+40’
TEMA : Dün, Bugün, Yarın
KAZANIMLAR : C.1.23 Gerekli önlemler alındığında deprem ve sel gibi doğa olaylarının zararlı etkilerinden korunmanın mümkün olduğunu kavrar.
KAYNAK : Hayat bilgisi özel ihtisas komisyonu
YENİ KAVRAMLAR : Doğa olayı
SÜREÇ
Not: Kucağınızda bir yığın kitapla sınıfa girerek dikkat çekebilirsiniz.
1. Sınıftan bir öğrenci kaldırın. Öğrencinin kollarını kaldırmasını isteyin ve kollarına teker teker kitap koyun.
2. Siz kitap koydukça öğrenciniz zorlanacaktır. Bunun sebebini ve daha fazla kitap koyduğunuzda ne olabileceğini sorun. Öğrencinize taşıyabileceğinden daha fazla yük verdiğinizde dengesinin kaybolabileceği ve düşebileceği sonucuna varmalarını sağlayın.
3. Binaların da belli bir taşıma kapasitesinin olup olmadığını sorun. Varılan sonucu bir öğrencinin tahtaya yazmasını isteyin.
4. Sınıftan farklı iki öğrenci kaldırın ve birinin diğerini hırpalamadan itmesini isteyin.
5. İtme sonucu dengesi kaybolan öğrencinize yardın için başka bir öğrenci daha kaldırın ve ikisinin sırt sırta vererek kollarını kenetlemesini sağlayın. Diğer öğrencinin itme işini tekrarlamasını isteyin.
6. İtme işini gerçekleştiren öğrencinize hangi durumda daha çok zorlandığını sorun. Öğrenciniz ikinci durunda daha çok zorlandığını söyleyecektir. Bunun sebebini sınıfa sorun. İki kişinin birlikte, dışarıdan gelen bir etkiye karşı daha güçlü olduğu sonucuna varın.
7. Depremin de binalara bir güç uyguladığını söyleyin. Binaları da güçlü hale getirip getiremeyeceğimizi ve bunu nasıl yapabileceğimizi sorun ve sınıfça varılan sonucu bir öğrencinin tahtaya kalkarak yazmasını sağlayın.
8. Tahtaya yazılan iki sonuçtan yola çıkarak bir doğal afet olan depremden korunabileceğimiz sonucuna varın ve bunu bütün doğal afetlere genelleyin.
9. Sınıfa; selden korunup korunamayacağımızı ve bunu nasıl yapabileceğimizi sorun.
10. Çalışma kağıdı 1 i sınıfa dağıtın ve cevapları sınıfça tartışın.
NOT: Deprem için bir tahliye planı hazırlayın ve bunu öğrencilerinizle paylaşın. Deprem anında öğrenci velilerine ulaşmak için telefon numarası ve adres bilgilerini edinin.
DEĞERLENDİRME
Çoktan seçmeli resimli testler ile değerlendirilecektir.
Çalışma Kağıtları da ektedir...Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: buyudukce degisiyorum, büyüdükçe değişiyorum, hayat bilgisi dersi büyüdükçe değişiyorum konusu, büyüdükçe değişiyorum etkinlik örneği, büyüdükçe değişiyorum konusunun işlenişi, büyüdükçe değişiyorum etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Dün, Bugün, Yarın