Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 08:51:15 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Bütün Hastalıklar Bağırsaktan Başlar  (Okunma Sayısı 287 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ziyaretçi
« : Şubat 22, 2010, 04:00:36 ÖS »

Belki farkında değilsiniz ama bağırsaklarımızda 100 trilyon mikrop yaşıyor; vücudumuzdaki hücre sayısının tam 10 katı. Bu mikropların %80-90’ı yararlı mikroplar (probiyotikler). Zararlı olanlar ise %10 geçmiyor ve azınlık oldukları süre içinde seslerini çıkartamıyorlar.

Milyonlarca yıldan beri probiyotikler ile karşılıklı çıkar anlayışına dayanan bir ortaklığımız var. Probiyotikler, ürettikleri enzimler, vitaminler ve antibiyotik maddeler ile bize yardımcı oluyor, ayrıca toksik ve alerjik maddelerin kanımıza geçmesini engelliyor. Son yıllarda geleneksel beslenme tarzımızdan büyük ölçüde uzaklaşmamız nedeni ile vücudumuzdaki faydalı mikroplar azaldı ve zararlılar iktidarı ele geçirdi. Birçoğumuzun bağırsak mikrop dengesi, yani florası bozuldu. Yapılan birçok araştırma çok sayıda kronik hastalığın temelinde bağırsak flora bozukluğunun yattığını işaret ediyor.

Prof. Dr. Ahmet Aydın’ın probiyotikler ile hastalıklar arasındaki ilişkiyi irdeleyen power point sunusunu bilgisayarınıza indirmek için ekli dosyayı tıklayabilirsiniz.

Yada Linkten haberi okuyup indirebilirsiniz.

http://www.memurlar.net/haber/160666/

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ekteki Dosyalar Burada

Etiket: Bütün Hastalıklar Bağırsaktan Başlar Sağlık hastalık sağlıklıyaşam 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!