Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 08:41:05 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Bu İşaret Ne Anlatıyor - Hayat Bilgisi Üçüncü Sınıf Etkinlik Örneği  (Okunma Sayısı 635 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« : Nisan 01, 2009, 08:00:06 ÖS »

Bu İşaret Ne Anlatıyor?

3. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi OKUL HEYECANIM Teması .  Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili dosya ekte verilmiştir.

Bu İşaret Ne Anlatıyor?

DERS   : HAYAT BİLGİSİ
SINIF   : 3
YAKLAŞIK SÜRE   :  40’
TEMA   : OKUL HEYECANIM
TEMEL BECERİLER   : Güvenlik ve korunmayı sağlama
KAZANIMLAR   : A.3.24. Okula gidiş ve  gelişleri sırasında trafikle ilgili temel işaret ve levhaları okur, bunlara uygun davranır.
MATERYALLER   : Trafik işaretleri ile ilgili renkli kartlar ve anlamlarının yazılı olduğu kartlar
KAYNAK   : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu

SÜREÇ

Bu öğrenciler trafikle ilgili işaret ve levhaları okumayı öğreneceklerdir.

1-   Trafik işaret ve levhaları resimli kartlar hazırlanır.
2-   Bu kartlar öğrencilere gösterilerek trafikte kullanılan işaret ve levhalardan hangisi ya da hangilerini okula geliş ve gidişlerinde gördükleri sorulur.
3-   Bu işaret ve levhaların ne anlama geldikleri ile ilgili fikir üretmeleri istenir.
4-   Trafik işaret ve levhaları ile ilgili bilgilerin pekiştirilmesi için öğrenciler iki gruba ayrılır ve kartları karşılıklı olarak birbirlerine sormaları istenir. .
5-   Çalışma sonunda öğrenciler bu trafik işaret ve levhalarını, trafik akışını gösteren bir panoda uygun yerlere yerleştirirler.

Not: Bu çalışma okulun çevresinde trafik işaret ve levhalarının bulunduğu ancak trafik akışının çok yoğun olmadığı ve güvenli olan yerlerde trafik işaret ve levhalar tanıtılarak da yapılabilir.

DEĞERLENDİRME

Çalışma sonunda öğrenciler trafik işaret ve levhalarının anlamlarını, ne kadar bilip bilmediklerini ve nedenli bu işaretlere uyup uymadıklarını kendileri değerlendireceklerdir

Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle  görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için www.edubilim.com veya www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler: bu işaret ne anlatıyor, bu isaret ne anlatiyor, hayat bilgisi dersi bu isaret ne anlatiyor konusu, bu isaret ne anlatiyor etkinlik örneği, bu isaret ne anlatiyor konusunun işlenişi, bu isaret ne anlatiyor etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 3. sınıf, hayat bilgisi üçüncü sınıf, OKUL HEYECANIM

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Ekteki Dosyalar Burada

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
Yeni Üye
*
Üye No: 96308
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2010, 11:04:35 ÖÖ »

Shocked

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Etiket: hayat bilgisi  üçüncü sınıf  etkinlik ornegi  bu işaret ne anlatıyor 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!