Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 06, 2009, 02:58:16 ÖS » |
|
 güzel bi test pAyLaŞıM İçİn TeŞeKkÜrLeR... Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 16
crpe diem.
|
 |
« Yanıtla #2 : Eylül 20, 2009, 07:46:01 ÖS » |
|
Birkaç saniye en fazla 1dakika.. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 20, 2009, 08:23:37 ÖS » |
|
en fazla 1dakika.. 10 saniye  Ama benim Alzehimer hastalığıyla bunun ne ilgisi var . Bu tamamen dikkat ve algı meselesi. Alzehimer hafıza ile ilgili bir hastalık değilmiydi  Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz.... Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
|
|
MegaAdministrator
Uzman Üye
Üye No: 16
crpe diem.
|
 |
« Yanıtla #4 : Eylül 20, 2009, 08:26:15 ÖS » |
|
hiç boşuna heveslenme beni geçemedin şaka bi yana..birkaç saniyecik işte  Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Eylül 20, 2009, 09:02:14 ÖS » |
|
Alzheimer Hastalığı
Organik beyin hastalıkları grubunda, nöropsikiatrik sendromlarla seyreden, temel bulgusu bunama olan dejeneratif beyin hastalığıdır. Yaşlılıkla birlikte Alzheimer riski artıyor. Hastalığın bilinmeyen yönleri tek tek açıklık kazandıkça tedavi umutları da güçleniyor.
Carl Sandburg un dile getirdiği gibi, bir yavru kedinin sessiz ve yumuşak adımlarıyla çöker. Önce eşyalarınızı bulamamaya başlarsınız; sonra sık sık kullandığınız sözcükleri, daha sonra en son tanıştığınız kişilerin adlarını anımsamakta zorluk çekersiniz. Randevuları unutmak, evinizin yolunu bulamamak, telefon numaralarını karıştırmak gibi unutkanlıklar bir süre sonra rahatsızlık verici boyutlara ulaşır. Bu unutkanlık krizlerini önce gizlemeye çalışırsınız, ancak bir noktadan sonra olaylar kontrolden çıkarak yaşamınızın normal akışını bozar. Kaza yapmadan araba kullanamazsınız, yataktan kalkınca giyinmekte zorluk çekersiniz, her zaman yaptığınız işleri yapamaz hale gelirsiniz. Örneğin iyi bir piyano virtüözü iseniz eski performansınızdan eser kalmaz; notaları bile okuyamaz hale gelebilirsiniz. Bütün bu aksiliklere önce gerekçe bulmaya çalışır, sonra bunların rastlantı olmadığını anlayarak büyük bir acı duyarsınız. Size neler olduğunu anlamaya çalışırken, zihninizi kuşatan sis giderek koyulaşır. Çocuklarınız size yabancı gibi gelmeye başlar, korkunç kâbuslar rüyalarınızın dışına çıkarak uyanıklık bilincinizi bulandırır.Öyle ki zamanla kol ve bacaklarınız, bağırsaklarınız ve idrar keseniz kontrolden çıkar. Sessiz bir uyuşukluk ve teslimiyet hali içine yuvarlanırsınız; bir iki yıl içinde iyice yatağa düşersiniz; yatak yaraları ve pişikler ortaya çıkar; yutkunma zorluğu başlar. Bu aşamada ölüm yalnızca bir formalitedir.
Belirtileri kısaca şu şekilde özetlenebilir:
1. Günlük yaşam aktivitelerini etkileyen bellek kaybı
2. Günlük yaşam aktivitelerini yapmada güçlük
3. Kelime bulmada güçlük
4. Zaman ve mekan karmaşası
5. Yargı ve karara varmada güçlük
6. Sık kullanılan eşyaların yerlerini değiştirme
7. Ruh hali yada davranışlarda değişim
8. Kişilik değişimleri
9. Sorumluluktan kaçınma Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
 ] Sevgilerin en güzeli seni sevmek, Özlemlerin en güzeli seni özlemek Ve hayatın tadı sabah kalktığımda Senin varolduğunu bilmek...
|
|
Yeni Üye
Üye No: 80613
|
 |
« Yanıtla #6 : Mayıs 25, 2010, 10:14:41 ÖS » |
|
sadece bir kaç saniye  alzheimer'a hıhh! yapabilirim  Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
!MEHRA!
|
|
Editor
Uzman Üye
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 11, 2010, 06:42:02 ÖS » |
|
Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 108477
|
 |
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2010, 02:05:01 ÖS » |
|
Alzheimer adayıyım galiba .ss 1 dk.dan fazla oldu sanırım .S :-P Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
* Eğer insanlar Tanrı olsaydı, kendilerini demokratik olarak yönetebilirlerdi. İnsanlar Tanrı olmadıklarına göre, mükemmel bir devlet insanlara göre değildir.* Tanrı kötülüğü istiyor da gücü mü yetmiyor; öyleyse o güçsüzdür.Yoksa gücü yetiyor da önlemek mi istemiyor; o hâlde o kötü niyetlidir.Eğer Tanrı hem güçlü hem de kötülüğü ortadan kaldırmak niyetinde ise bunca kötülük nasıl oldu da var oldu?* Dostun evine giden yol hiç uzun gelmez.
|
|
Yeni Üye
Üye No: 112090
|
 |
« Yanıtla #9 : Aralık 24, 2010, 12:01:07 ÖS » |
|
Güzel bir test:) Sonuçta sevindirici:)) Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
tebessüm sözlere kanat takar:))
|
| |
| | | | | | | | |