Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: Hergüne Bir Ayet-Bir Hadis (2010 Ramazan Ayı Özel)

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Eylül 07, 2010, 09:38:18 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  

Gönderen Konu: Blaise Pascal Kimdir - Hayatı - Biyografisi -Pascal Üçgeni Hakkında Bilgiler  (Okunma Sayısı 4989 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Mart 18, 2009, 08:00:01 ÖS »

Aşağıda, özellikle fizik ve matematik alanlarında önemli buluşlara imza atan Blaise Pascal hakkında bilgiler Edubilim tarafından sizler için biraraya getirilmiştir...Sizde bu konu hakkında bildiklerinizi bizimle paylaşırsanız memnun oluruz...

Blaise Pascal

Fransız matematikçi, fizikçi, ve teolog.
Doğum    19 Haziran 1623
Clermont-Ferrand, Fransa
Ölüm    19 Ağustos 1662
Paris, Fransa

Blaise Pascal (1623–1662) küçük yaşta kendini gösteren bir deha örneğidir. Henüz 12 yaşında iken, hiç geometri bilgisine sahip olmadığı halde daireler ve eşkenar üçgenler çizmeye başlayarak, bir üçgenin iç açılarının toplamının iki dik açıya eşit olduğunu kendi kendisine buldu. Avukat olan ve matematik ile çok ilgilenen babası, onun Latince ve Yunanca'yı iyice öğrenmeden matematiğe yönelmesini istemediğinden, bütün matematik kitaplarını saklayarak, Pascal'ın bu konu ile ilgilenmesini yasaklamıştı. Pascal çocukluğunda "geometri neyi inceler?" sorusunu babasına sormuş, o da "doğru biçimde şekiller çizmeyi ve şekillerin kısımları arasındaki ilişkileri inceler" demişti. İşte bu cevaba dayanarak gizli gizli geometri teoremleri kurmaya ve kanıtlamaya başladı. Sonunda babası onun yeteneğini anladı ve ona Eukleides'in Elementler'ini ve Apollonius'un Konikler'ini verdi. Dil derslerinden arta kalan boş zamanını bu kitapları okuyarak değerlendiren Pascal, 16 yaşında konikler üzerine bir eser yazdı. Bu eserin mükemmelliği karşısında, Descartes bunun Pascal kadar genç bir kimsenin eseri olduğuna inanmakta çok güçlük çekmişti. 19 yaşında, aritmetik işlemlerini mekanik olarak yapan bir hesap makinesi icat etti. Pascal yalnızca teorik bilimlerde değil, pratik ve deneysel bilimlerde de yetenekli ve orijinal idi. 23 yaşında, Torriçelli'nin (1608-1647) atmosfer basıncı ile ilgili çalışmasını incelemiş ve bir dağa çıkartılan barometredeki civa sütununun düştüğünü, yani yükseklerde hava basıncının azaldığını, civa sütununu hava basıncının tuttuğunu, yoksa Aristotelesçilerin söylediği gibi, tabiatın boşluktan nefret etmesinin rolü olmadığını göstermiştir. Diş ağrısından uyuyamadığı bir gece de rulet oyunu ve sikloid ile ilgili düşünceler üzerinde durmuş ve sikloid eğrisinin özelliklerini keşfetmiştir. Pascal, Fermat ile yazışarak olasılık teorisini kurmuş ve bir binom açılımında katsayıları vermiştir. "Pascal Üçgeni"nin keşfi de ona aittir. 25 yaşında iken kendisini felsefi ve dini düşüncelere adamıştır. Din'e çok inanan biri idi. Sağlığı çok bozuk olduğundan dolayı 39 yaşında iken Paris'de öldü.

Kaynak : wikipedia.org

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #1 : Mart 18, 2009, 08:01:43 ÖS »

Blaise Pascal'in Sözleri

* Bana filozofların değil, peygamberlerin haber verdiği Allah gerek.
    * Eğer herkes dost sandığı kimselerin bir de kendi arkasından söylemiş olduklarını duysaydı, dünyada pek az dost kalırdı.
    * Kalbin kendine has nedenleri vardır ki, akıl hiç bir zaman anlayamaz.
    * Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.
    * Yasama güçsüzleşince, ahlak dejenere olur.
    * İnsanlar pek çok şeyi öğrenmişler; kuşlar gibi uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi... fakat çok basit bişeyi öğrenememişler "insan gibi yaşamayı"
    * Şairlerin, sevgiyi kör olarak göstermeye hiç hakları yoktur: sevginin gözündeki bağ çıkarılmalı ve görme gücü bundan böyle ona geri verilebilmelidir.
    * Halimiz gerçekten mutluluk verici olsaydı, kendimizi onun hakkında düşünmekten alıkoyma gereği duymazdık.
    * Şu zavallı çocuklar, "Bu köpek benim” diyorlardı. “Orası güneşteki benim yerim.” İşte tüm dünyayı kuşatan gasbedip sahiplenme davasının nasıl başladığının en canlı timsali.
    * Papağan, temiz de olsa gagasını siler.
    * Şöhret o kadar tatlıdır ki, onunla ilgili olması kaydıyla, herşeyi severiz—ölümü bile.
    * Çok büyük bir ihtimalle, bir gemiye kaptan olarak, o gemide doğmuş birini seçmeyiz.
    * İnsanin felaketi, sessizce odasında, ait olduğu yer olan odasında oturmak istememesinden gelir.
    * Düşünce gücümüz arttıkça, özgür insanların çoğaldığını görürüz. Basit insanlar, kişiler arasında bir ayrım görmezler.
    * Yararlı olmak ve bir başkasına yanıldığını göstermek istediğimizde, o kişinin söz konusu şeyi hangi açıdan ele aldığını gözlemlememiz gerekir, çünkü genelde bu şey o açıdan bakıldığında doğrudur. Bu gerçeği kabul etmeli, ancak bunun hangi açıdan yanlış olduğunu görmesini sağlamalıyız. Karşımızdaki bundan mutluluk duyacak, çünkü yanılmamış olduğunu, tek eksikliğinin bütün açılardan görememek olduğunu anlayacaktır. Çünkü her şeyi görmemesinden ve ele aldığı açıda doğal olarak yanılabilmesinden kaynaklanır.
    * Genellikle, başkalarının bulduğu nedenlerdense kendi bulduğumuz nedenlerle daha kolay ikna oluruz.
    * Bir yapıt oluştururken en son bulduğumuz şey, en başa neyin konulması gerektiğidir.
    * Bir adamı gördüğümüzde kitabını anımsıyorsak bu kötüye işarettir.
    * Bana öyle geliyor ki Sezar gidip dünyayı fethederek eğlenmek için fazla yaşlıydı. Bu tür bir eğlence Auguste ve İskender’e uygundu: durdurulması zor, genç insanlardı onlar, ama Sezar sanrım daha olgundu.
    * Kendileri hiç de hayranlık uyandırmayan şeylerin benzerlerini sunup yönetimin ilgisini çeken resim sanatı ne büyük bir kendini beğenmişlik.
    * Kendi çizdikleri yüzden korkan çocuklar...
    * Ölümü düşünmek ne kadar tehlikesiz de olsa, ölümü hiç düşünmeden ona katlanmak daha kolaydır.
    * Ölüme, yoksulluğa, bilgisizliğe çare bulamayan insanlar, mutlu olmak için bunları hiç düşünmemek gerektiğini anladılar.
    * Tanrı’yı tanımak ve O’nu sevmek arasında ne çok fark vardır.
    * Her seçim bir vazgeçiştir.

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Editor
Uzman Üye

« Yanıtla #2 : Mart 18, 2009, 08:03:31 ÖS »

BLAİSE PASCAL

Pascal (1623-1662) küçük yaşta kendini gösteren dehalardandır. Henüz 12 yaşında iken, hiç geometri bilgisine sahip olmadığı halde, daireler ve eşkenar üçgenler çizmeye başlamış, bir üçgenin içi açılarının toplamının iki dik açıya eşit olduğunu kendi kendisine bulmuştur. Avukat olan ve matematik ile çok ilgilenen babası, onun Latince ve Yunanca’yı iyice öğrenmeden matematiğe yönelmesini istemediğinden, bütün matematik kitaplarını saklayarak, Pascal’ın bu konu ile ilgilenmesini yasaklamıştır. Pascal çocukluğunda “ Geometri neyi inceler?”  sorusunu babasına sormuş, o da “ Doğru biçimde şekiller çizmeyi ve şekillerin kısımları arasındaki ilişkileri inceler” demiştir. İşte bu cevaba dayanarak gizli gizli geometri teoremleri kurmaya ve kanıtlamaya başlamıştır. Sorunda babası onun yeteneğini anlamış ve ona Eukleides’in Elementler’ini ve Apollonius’un Konikler’ini vermiştir. Dil derslerinden arta kalan boş zamanını bu kitapları okuyarak değerlendiren Paskal, 16 yaşında konikler üzerine bir eser yazdı. Bu eserin mükemmelliği karşısında, Descartes bunun Pascal kadar genç bir kimsenin eseri olduğuna inanmakta çok güçlük çekmişti. 19 yaşında, aritmetik işlemlerin mekanik olarak yapan bir hesap makinesi icat etti. Pascal yalnızca teorik bilimlerde değil, pratik ve deneysel bilimlerde de yetenekli ve özgün bir araştırmacıydı. 23 yaşında, Torriçelli’nin  (1608-1647)  atmosfer basıncı ile ilgili çalışmasını incelemiş ve bir dağa çıkartılan barometredeki civa sütununun düştüğünü, yani yükseklerde hava basıncının azaldığını, civa sütununu hava basıncının tutuğunu , yoksa Aristotelesçilerin söylediği gibi, tabiatın boşluktan nefret etmesinin rolü olmadığını göstermiştir. Diş ağrısından uyuyamadığı bir gece de rulet oyunu ve sikloid ile ilgili düşünceler  üzerinde durmuş ve sikloid eğrisinin özelliklerini keşfetmiştir. Pascal, Fermat ile yazışarak olasılık teorisini kurmuş ve bir binom açılımında katsayılar ıvermiştir. “ Pascal Üçgeni” nin keşfi de ona aittir. 25 yaşında iken kendisini felsefi ve dini düşüncelere adamıştır. Sağlığı çok bozuktu ve 39 yaşında iken Paris’de öldü.

Kaynak : history.hacettepe.edu.tr

Ekteki Dosyalar Burada

Uzman Üye
Üye No: 36

« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2009, 03:16:07 ÖÖ »

Blaise Pascal hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...Ellerinize sağlık...

Yeni Üye
*
Üye No: 10087

« Yanıtla #4 : Mayıs 31, 2009, 12:15:23 ÖÖ »

blaise pascal kimdir , blaise pascal hakkında bilgi , blaise pascal biyografisi, blaise pascal biyografi, blaise pascal neyi icat etti , blaise pascal sözleri, blaise pascal hayatı , blaise pascal hayatı hakkında, buluşları, blaise pascal buluşu , blaise pascal icadı , blaise pascal vikipedi

Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #5 : Eylül 26, 2009, 06:49:59 ÖÖ »

TeŞeKkÜrLeR pAyLaŞıM iÇiN ..

BiriLeri Bizi GöZetLiyo
Herkesin GöZü Bizde
Yeni Üye
*
Üye No: 69806
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2010, 04:50:35 ÖS »

hay allah razı olsunnnnn Tesekkurr Tesekkurr Tesekkurr Tesekkurr Tesekkurr Tesekkurr Tesekkurr Tesekkurr Tesekkurr Tesekkurr Tesekkurr Tesekkurr Tesekkurr helall2 helall2 helall2 helall2 helall2 helall2 helall2 helall2 helall2 helall2

RAP BENİM HAYATIM...
Etiket: Pascal Üçgeni  blaise pascal  hayatı  biyografisi  hakkında bilgiler 
  Sayfa: [1]  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map I Oyunpiyatforum I Edukeyf I Edubilim İçerik I Hotfile İle Para Kazan Web Stats

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!
Çok kısa bir süre sonra sitemize
yalnızca davetiye ile üye olunabilecek...
 Hem davetiye hakkı kazanmak için hem de sitemizdeki dosyaları indirebilmek için lütfen üye olun...
Üyelik tamamen ücretsizdir, üye olmak için tıklayın