BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
TEMEL BECERİLER :Sevgi,saygı,yardımseverlik,toplumsallık,sorumluluk
yaratıcı düşünme becerisi.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : Girişimcilik,Kariyer bilinci geliştirme,
Rehberlik ve psikolojik danışma.
KAZANIMLAR : B.2.17. Aile içinde kimin kime,nasıl yardım ettiğini
gözlemler.
B.2.18. El-göz koordinasyonunu ve el becerilerini
geliştirebilecek aile içi görevleri üstlenmeye istekli
olur.
B.2.19. Aile içinde görev paylaşımına katılır,
düşen görevi yapmaktan mutluluk duyar.
B.2.20. Aile içinde üstlenebileceği görevlerle ilgili
yeni fikirler üretir.
MATERYALLER : Çalışma kağıtlarıı,resimler.
KAYNAK : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu.
SÜREÇ
1. Birinci ve ikinci resmi inceleyin. Resimlerde; anne,baba ve çocuk iş birliği içinde sorumluluklarını üstlenmiş görünüyorlar mı?. Tartışın.
2. Üçüncü ve dördüncü resmi inceleyin. Ailede yardımseverlik,iş birliği ve sorumluluk açısından hangi resmin ideal olduğunu değerlendirin.
3. Çalışma kağıtlarında yer alan soruları öğrencilerinize sorun. Öğrenciler açıklamalarını yaptıktan sonra bireysel çalışma fırsatı verin. Bireysel çalışmalar tamamlandıktan sonra sınıfta sunmalarını sağlayın.
4. Son etkinliğin evde öğrencilerin annelerine (yemek yapmayı üstlenen kişiye) yardım ederek yapılacağını açıklayın. Etkinliğin sonuçlarını sınıfta sunmalarını isteyin.
NOT: Annesi ve babası olmayan öğrencilerin; etkinlikleri, kendilerine ebeveynleri kadar yakın hissettikleri insanları seçerek yapmalarını isteyin.
DEĞERLENDİRME
- Araştırma kağıdı ile değerlendirin.
- Aile ile iş birliği kurarak öz değerlendirme formu ile değerlendirin.
Çalışma Kağıtlarıda ektedir...Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: birlikten kuvvet doğar, birlikten kuvvet dogar, hayat bilgisi dersi birlikten kuvvet doğar konusu, birlikten kuvvet doğar etkinlik örneği, birlikten kuvvet doğar konusunun işlenişi, birlikten kuvvet doğar etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam