Doğu Anadolu' nun küçük şehirlerinden biri olan ilimiz de görev sürem 15 ay oldu. Bingöl merkezde ulaşım sorunu yok yakın bir zamanda havaalanı dayapılmış olacak. taksiciler sizi 3 TL ya şehir içinde istediğiniz yere götürür. Muhafazakar bir il Bingöl. İlçelerinden Genç ve Solhan tercih edilebilecek en iyi ilçeler. Ilıcalar da merkeze yakın bir belde olduğu için seçilebilir. Yayladere ve Yedisu ne yazık ki en kötü yerler . Özellikle Yedisu ulaşım olarak en uzak ilçe merkeze . Yollar kötü . Karlıova da yol üstünde bir ilçe seçilebilir .Hatta TOKİ de kalıyor birçok öğretmen kiralar 200 TL gibi komik bir rakam ve kaloriferli. Şimdilik bunları söyleyebilirim . Yine de atanacak arkadaşlarıma şunu belirtmek istiyorum . Özellikle desınıf öğretmeni arkadaşlara köye gitmem vasat bir ilçeye gitmem düşünceniz varsa 3 yol var önünüzde
1) İyi bir puan alırsınız ve en fazla alımın olduğu sınıf öğretmenliği branşında açılan okulların sadece %1 lik kısmı olan iyi ilçeler çok nadiren il merkezleri ya da bunlara bağlı git gel yapabileceğiniz köy okullarına atanırsınız
2 ) İyi bir puanınız yok ve atanmak istiyorum derseniz 26 yı basar ve kuradan gelen bir birleştirlmiş sınıfta GERÇEK BİR VATANSEVER gibi öğretmenlik yaparsınız.
3) Kadrolu atanırsanız en fazla gittiğiniz yeri 1 yıl çeker eş durumundan istediğniz yere en kötü il emri ile gidersiniz.
UYARI : Bir sınıf Öğretmeni asla ve asla il dışı atama ile batıya gidemez ... 20 yıllık memuriyeti olanlar " 30 puanlı bir okul için 600 hizmet puanı demektir 20 yıl " hariç

Tüm öğretmen kardeşlerime sonsuz sevgilerimle...
Tercihte size tavsiyelerim öncelikle dürüst olun ve puanınızın rahat atanmaya elverişli olup olmadığına bakın
1 ) İyi bir puanım var diyenler okulların bulunduğu ilçeleri ulaşım durumlarını barınma sorunlarını sosyal yönden en azından yapılabilecek neler olduklarını varsa oralara atanmış arkadaşlarından ya da edubilim sitesinden yararlanarak öğrensinler çünkü gerçekten atanıktan sonra iş bitmiyor belki atandığınız yerde 3 v belki de dah fazla memuriyet yapacaksınız bu yüzden 3 yıl ALLAHIM ben nereye geldim dememek için hele hele de iyi bir puan alıp kuradan atanırsanız ki bu size çok koyar okulları araştırın hatta son sıralara git gelin yapılabildiği köy okulları bile sıkıştırın KÖTÜNÜN İYİSİ HER ZAMAN EN İYİSİDİR.
2 ) Orta bir puanım var tahmini şu sıralardayım diyen kardeşlerim de ulaşımı olan köy okullarını düşünsünler . Bazı köy okulları var 3 4 öğretmenli en azından insan sıkılmaz beraber bir servisle gidip gelirler ve ilçelerde kalırlar. Tek başına müdür yetkili öğretmenlik çok zor üstelik bir de ulaşım yoksa siz düşünün gerisini ...
sın
3 ) 26 dan giderim diyen kardeşlerim ... Ben 4 yıl üniversitede okudum onca para döktüm aileme kendime bir borcum var diyorsan Gözünü kırpmadan 26 yı basacaksın. Neden mi her geçen gün mezun sayısı artıyor alımlar var ama mezunlar ço rakip çok ya bu son şansınsa.....
17 KASIM 2008 den bu yana öğrendiğim şeyleri sizlerle paylaşmak istedim ...
Tüm meslektaşlarıma şimdiden hayırlı bir tercih süreci dilerim.