BİL BAKALIM BEN NERELİYİM?
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Dün, Bugün, Yarın Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.BİL BAKALIM BEN NERELİYİM?
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’
TEMA : Dün, Bugün, Yarın
KAZANIMLAR : C.2.7. Farklı ülkelerdeki çocukların beslenme, giyim ve
oyun tarzlarındaki değişiklikleri araştırır.
TEMEL BECERİLER : Araştırma, mekanı ve zamanı algılama,
Bilimin temel kavramları (değişim).
KİŞİSEL NİTELİKLER : Toplumsallık.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLENDİRME : Kariyer bilinci geliştirme, özel eğitim.
MATERYALLER : Yazılı kaynaklar, resimler, kostümler.
KAYNAK : Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu
Arda,I. ve Deniz, S.(2004). Her Güne Bir Oyun,
Yapı Kredi Yayınları; İstanbul.
SÜREÇ
1. Öğrencilerinize bahçede 15-20 dakika “Ejderhanın Kuyruğunu Yakala” oyununu oynatın.
2. Oyun bittikten sonra “Bu oyunun hangi ülkede doğduğunu bilen/merak eden var mı?” sorusunu yöneltin ve tahminleri alın.
3. Çin’i harita üzerinde bulmalarını isteyin.
4. Çin’deki çocukların fiziksel özellikleri, beslenmeleri, giyim ve oyun tarzlarındaki farklılıkların neler olabileceğini sorarak, öğrencilerinizin düşünmelerini sağlayın.
5. Bu konuda yeterli cevap alamazsanız, eksiklikleri siz tamamlaya çalışın.
6. Öğrencilerinizden bireysel olarak veya gruplara ayrılarak, araştırmak üzere bir ülke belirlemelerini söyleyin.
7. Belirlenen ülkenin; haritadaki yeri, bayrağı, çocuklarının; beslenme şekli, giyim ve oyun tarzları …vb. özelliklerini araştırmaları için gerekli açıklamaları yapın. Araştırmalarını mümkünse resim, kostüm, taklitlerle desteklemeleri için özendirin.
8. Araştırmalar sınıfta sunulduktan sonra, öğrencilerinizin bütün araştırmalarla ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri için fırsat verin.
9. Farklı ülkelerden gelen yabancı çocukların fiziksel özelliklerini, halk oyunlarını, giyimlerini, yapacakları faaliyetleri 23 Nisan’da televizyondan izleyebileceklerini hatırlatın. Gözlemlerini sınıfta arkadaşlarıyla paylaşmalarını isteyin.
NOT: Öğrencilerinizin araştırma imkanı yoksa, kaynakları siz kendi imkanlarınızla temin etmeye çalışın.
DEĞERLENDİRME
- Öğrenci ürün dosyası ile değerlendirin.
Ejderhanın Kuyruğunu Yakala oyunuda dosyanın içindedir...Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: bil bakalım ben nereliyim, bil bakalim ben nereliyim, hayat bilgisi dersi bil bakalım ben nereliyim konusu, bil bakalım ben nereliyim etkinlik örneği, bil bakalım ben nereliyim konusunun işlenişi, bil bakalım ben nereliyim etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, Dün, Bugün, Yarın