Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:38:02 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Beyin Kanamasını Herkes Anlayabilir (Beyin Kanaması Nasıl Anlaşılır - Önemli)‏  (Okunma Sayısı 610 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Editor
Uzman Üye
Üye No: 190

« : Mart 24, 2009, 04:48:19 ÖÖ »

Mangal yaparken aniden Sinem'in ayağı takılır ve düşer. Hemen Ambulans'a haber vermek istedilerse de Sinem buna karşı çıkar...
 – kendisini iyi hissettiğini ve düşmesine sepeb olarak da ayakkabılarının yeni olduğunu söyler.

Biraz titrek ve solgun göründüğünden, arkadaşları üstünü başını temizlemeye yardımcı olurlar ve önüne dolu bir tabak koyarlar, çünkü elindeki tabağı düşürmüştür. Sinem akşama kadar diğerleriyle birlikte eğlenmeye devam eder.

Eşi aksam olduğunda  arkadaşlarını arayıp Sinem'in hastaneye kaldırıldığını haber verir.

Akşam saat 23:00'te Sinem vefat etmiştir. Meğer Mangal yaparken Beyin Kanaması geçirmiş.

- Eğer herhan gi biri bunun bir Beyin kanamasi oldugunu anlasaydı Sinem bugün hayatta olabilirdi.
Lütfen aşagıdaki yazıyı dikkatle okuyunuz:

Beyin kanaması oldugunu anlamak için asağıdaki dört adımı uygulamak  gerekir:

Beyin kanamasi semptonlarını anlamak çok zor olabilir. Fakat bu konuda bilgisiz olup  beyin kanaması geçiren kişiye müdahale edilmezse, beyini çok ciddi zararlar görebilir.

Doktorlar, artık herkesin aşağıdaki 4 adımı uygulamakla, bunu kolayca anlayabileceğini söylemektedir.
1=Kişinin gülümsemesini istemek

(eğer yapamazsa = Felç demektir)

2=Kişinin çok basit bir cümle söylemesini istemek

('Bugün çok güzel bir gün') gibi.

3=Kişiden her iki kolunu birden kaldırmasını istemek.

4=Kişiden dilini dışarı çıkartmasını istemek.

Eger yamulmuşsa bu da felç geçirdiğine işarettir.

Eğer kişi bu dört adımdan birini yerine getiremiyorsa – 'lütfen' derhal acil Servise haber veriniz ve Doktora telefonda durumu izah ediniz.

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

Edu Sohbet  - Edubilim Sohbet Bölümü Sonunda Açıldı -  Giriş Yapmak İçin Tıklayın - Edu Sohbet

Edu Depo Açıldı... Ücret yok!  Limit Yok! Be
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mart 25, 2009, 02:35:00 ÖÖ »

verdiğiniz bu önemli bilgi için teşekkürler.. benimde dedem beyin kanamasından vefat etti ve ne olduğu anlaşılmadı bile. yazıda da anlatılan hikayede olduğu gibi.. hiç beklenmedik bi şekilde aniden oluyor herşey..

« Son Düzenleme: Mart 25, 2009, 03:14:18 ÖÖ Gönderen: ahsen280 » Logged
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 6
Mesleği: Sınıf Öğretmeni
Sınıf Öğretmeni Aday Adayı...

« Yanıtla #2 : Mart 25, 2009, 02:41:57 ÖÖ »

Allah rahmet eylesin.  Sad Dikkatli olmak gerekiyor bu konuda... Bazı kişiler kalıtsal olarak beyin kanamasına yatkın oluyorlarmış(örnek bizim sülale) Bunlar içinde testler falan yapılıyor. Zamanında gidip muayene olmak gerekiyor...

Bilgi paylaştıkça çoğalır... Bildiklerinizi paylaşırsanız , bilmediklerinizi öğrenirsiniz....

Bir milletin ıslahı kötülerin imhasıyla değil , neslin eğitim ve terbiyesiyle mümkündür...
axeleon
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 7
Mesleği: Öğretim Görevlisi

« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2009, 11:36:39 ÖS »

teşekkürler böyle şeyleri de paylaştığınız için,
Allah Rahmet eylesin ölmüş arkdaşlarımıza da...

Editor
Uzman Üye
Üye No: 8994
Mesleği: Öğrenci

« Yanıtla #4 : Eylül 26, 2009, 06:58:44 ÖÖ »

teşekkürler cerdiğiniz bilgi için ...

]
Sevgilerin en güzeli seni sevmek,
Özlemlerin en güzeli seni özlemek
Ve hayatın tadı sabah kalktığımda
Senin varolduğunu bilmek...
Etiket: beyin kanaması  beyin kanaması nasıl anlaşılır  beyin kanaması belirtileri 
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!