ADI: BENİM YERİM
2. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi OKUL HEYECANIM Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.ADI: BENİM YERİM
DERS : HAYAT bilgisi
SINIF : 2
YAKLAŞIK SÜRE : 40’
TEMA : OKUL HEYECANIM
TEMEL BECERİLER : MEKANI VE ZAMANI ALGILAMA
KAZANIMLAR : A.2.17. Sınıfının ve sırasının yerini, şekil çizerek gösterir.
MATERYALLER : Kağıt, Kalem.
KAYNAK : Birgül GÜR -Turhan Feyzioğlu İlköğretim Okulu Öğretmeni
SÜREÇ
Bu etkinlikte öğrenciler, sınıfının ve sırasının yerini; konumla ilgili temel kavramları kullanarak sözlü ifade edecekler ve şekil çizerek göstereceklerdir.
1- Öğrencilerden sınıfta bulunan eşyaların yerlerini konumla ilgili kavramları kullanarak sözlü ifade etmeleri istenir.
Örneğin; “ Yazı tahtası öğretmen masasına göre nerede?” “ Ayşe’nin sırası pencereye göre nerede?”
2- Öğrencilerin oturdukları sıraları, arkadaşlarının sıralarını ya da belli bir yere göre tarif etmeleri istenir (önünde, arkasında, sağında, solunda, yanında vb.)
3- Bahçeden okula bakılarak sınıfın bulunduğu yer inceletilir. Sınıfın sağında, solunda, karşısında hangi bölümlerin (örneğin; 2-A sınıfı, müdür odası vb.)
4- Sınıfın koridordaki yerini ve sırasının sınıftaki yerini çizmeleri istenir.
Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: benim yerim, yerim benim, hayat bilgisi dersi benim yerim konusu, benim yerim etkinlik örneği, benim yerim konusunun işlenişi, benim yerim etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 2. sınıf, hayat bilgisi ikinci sınıf, OKUL HEYECANIM