BEN SÖZÜMÜ TUTARIM
1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Benim Eşsiz Yuvam Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.BEN SÖZÜMÜ TUTARIM
DERS : Hayat Bilgisi
SINIF : 1
YAKLAŞIK SÜRE : 40’+40’
TEMA : Benim Eşsiz Yuvam
KAZANIMLAR : B.1.15. Ailesinde ve akrabaları arasında etik değerlere ne kadar önem verildiğini gözlemler.
TEMEL BECERİLER : Etik davranma, öz saygı, öz güven, adalet, dürüstlük, sevgi.
ARA DİSİPLİNLERLE
İLİŞKİLER :
MATERYALLER : “Çilli Horoz” isimli hikaye
KAYNAK : Hayat bilgisi özel ihtisas komisyonu
SÜREÇ
1. Aşağıdaki hikayeyi sesli olarak okuyun.
“Çilli Horoz ve Çilli Tavuk ormanın kıyısında küçük bir kümeste mutlu bir şekilde yaşıyorlarmış. Çilli Tavuk bir gün yumurtalarının eksildiğini fark etmiş. Önce yanılmış olabileceğini düşünerek aklına kötü bir şey getirmemiş. Daha sonraki günlerde yumurtalar gittikçe azalıyormuş. Bunu gören Çilli Horoz kümesi gözetlemeye koyulmuş. Bir de ne görsün? Bir tilki, Çilli Horoz ve ailesi evde yokken gelip yumurtaları alıyormuş. Çilli Horoz bu duruma çok öfkelenmiş. Hemen tilkinin evinin yolunu tutmuş.
Tilki evinin bahçesinde oturuyormuş. Çilli Horoz gelmiş ve :
- Tilki kardeş kümesimizden her gün bizden izinsiz aldığın yumurtaların içinde, bizim minik yavrularımız var. Lütfen bir daha onlara dokunma olur mu? demiş.
Tilki: ..............................................
1. Tilkinin yerinde siz olsaydınız ne cevap verirdiniz?
2. Öğrencilerin yorumlarını aldıktan sonra hikayenin, tilkinin Çilli Horoz ve Çilli Tavuğa söz verip bunu yerine getirdiği şeklinde sonuçlandığını belirtin.
3. Öğrencilerin, ailelerinde ve akrabaları arasında geçen etik davranışlara örnekler vermelerini isteyin. Bu olayları görünce neler hissettiklerini ve nasıl tepki verdiklerini sorun.
DEĞERLENDİRME
Görüşme formu ve sözlü sunum ile değerlendirin.
Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: ben sözümü tutarım, ben sozumu tutarim, hayat bilgisi dersi ben sözümü tutarım konusu, ben sözümü tutarım etkinlik örneği, ben sözümü tutarım konusunun işlenişi, ben sözümü tutarım etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Benim Eşsiz Yuvam