Yeni Üye
Üye No: 148262
|
 |
« Yanıtla #41 : Haziran 21, 2011, 02:52:20 ÖS » |
|
Arkadaşlar geçen hafta aynı durum benim başıma geldi ve internette bu siteye baktığımda baya bi korkmuştum,ancak durumun pekte korkulcak bişi olmadığını biraz heyecanım azaldığında farkettim(Yaklaşık 2 3 gün uykusuzluktan sonra )
Benim durumum şöyleydi.2008 yılında 2 yıllık BTP bölümünden mezun oldum ve aynı yıl 2 sene 31 Aralık'a kadar tecil hakkımı kullandım ki bu hak herkeste vardır..Aynı yıl AÖF ye kayıt olmadım.2009 yılında AÖF intibak sınıfından başladım ve tüm dersleri verdim.3. sınıfa kayıt için askeriye den belge istediler ve Ekim 2010'da askeriye den 2011 Mayıs'ına kadar askerlikten muaf tır diye bi kağıt aldım ve 3. sınıfa kaydoldum.Mayıs 2011'de gelmem gereklimi diye sorduğumda okul öğrenci belgesini yolladığı için gelmene gerek yok dedi.Geçen hafta içinde eve bakaya düştünüz hakkınızda 63. maddeden dava açılıcaktır diye kağıt gelmiş.Baya bi korktum ağır hapis cezası falan korkutucu baya ancak sakinliğiniz korumanızı tavsiye ediyorum...
Eğer benim durumum ile aynı durumdaysanız AÖF bürosundan Ek2c belgesi ile bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine gitmeniz ve 2 sene üst üste sınıfta kalmamanız yeterli,2016 yılına kadar 2 sene üst üste kalmadığım sürece tecil ettiler..
Ancak bu durumda değil ve gerçekten yoklama kaçağı(bakaya düşme) iseniz yandı canım keten helva.Askerlik şubesinde benden bi sıra ondeki arkadaş lise mezunu ve yoklamaya gelmediği için hakkında dava açılmış ve adamı paketleyip Ağustos ayında askere götürücekler.Artı ordaki komutanların tavırları hiç iyi değildi :S Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
Say hello to my little friend...
|
|
Yeni Üye
Üye No: 151022
Mesleği: Öğrenci
|
 |
« Yanıtla #42 : Ağustos 07, 2011, 06:46:56 ÖS » |
|
iyi günler herkese. celp dönemim ağustos 2011 de. sevk işlemlerini başlatmadım. sebebi ise 1 yıllık stajer öğretmenim ve stajımın kalkacağı eylül 2011 tarihini bekliyorum. rapor alamadım sadece çalıştığım kurumdan öğretmen olduğuma dair yazı gönderdim. bakaya kaldığım bu süre zarfından celp dönemimi aralık ayına nasıl kaydırabilirim. stajım yanmadan aralık ayında askere gitmek istiyorum. ne yapmalıyım? yardımcı olursanız sevinirim. herkese iyi ramazanlar. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 154950
|
 |
« Yanıtla #43 : Ekim 07, 2011, 05:36:35 ÖS » |
|
1984 yılı doğumluyum 2004 te aöf ye kayıt oldum 2 sene kaldıktan sonra bölüm değiştireyim dedim. Sonra 2009 da adalet bölümüne kayıt oldum. ! yıl kaldım ama bu yıl geçtim. Ve kütüğüne bağlı bulunduğum askerlik şubesinden bulunduğum ile bakaya kararı gönderilmiş 23 de savcılığa gideceğim. Sorum şu olacak açık öğretim tecilli Göstermedimi ki beni bakaya durumuna düşürdüler. Ama sınavları da verdim şimdi ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim. Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
|
|
Yeni Üye
Üye No: 88763
|
 |
« Yanıtla #44 : Ocak 16, 2012, 12:33:55 ÖS » |
|
Merhaba arkadaşlar.ben 2 yıllık meslek yüksek okulu bitirmiştim.daha sonra açıköğretim 4 yıllığa direk kayıt yaptırdım. hazırlıkda okurken askerlik tecil işlemlerimi 2 yıl yaptırmadım.bu işi fakültenin yaptırdığını zannediyordum. daha sonra 2010 ve 2011 yılında yoklama kaçağına düşmüşüm. 2011 yılında hazırlıkdan 3. sınıfa kayıt yaptırmaya hak kazandım. bu belgeyi açık öğretim büromdan alabiliyorum. ama askerlik şubesi c2 belgesini vermiyor haliyle.bu durumu nasıl düzeltebilirim.okula 3. sınıftan nasıl devam edebilirim.ve tecil işlemi yaptırabilirim.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com |
|
|
|
|
|
halo
|
|
Yeni Üye
Üye No: 176617
|
 |