BABAMIN MESLEĞİ NE? BEN NE OLMAK İSTİYORUM?
1. Sınıf Hayat Bilgisi Dersi Dün, Bugün, Yarın Teması . Aşağıda dökümanın sadece özeti verilmiştir, bu konu ile ilgili
dosya ekte verilmiştir.BABAMIN MESLEĞİ NE? BEN NE OLMAK İSTİYORUM?
DERS: Hayat Bilgisi
SINIF: 1. sınıflar
YAKLAŞIK SÜRE: 40’+40’+40’
TEMA: Dün, Bugün, Yarın
KAZANIMLAR: C.1.4 Geçmişte kabul gören mesleklerle günümüzde kabul
gören meslekler arasındaki farklılıkları araştırır.
TEMEL BECERİLER: Kariyer planlama
ARA DİSİPLİNLERLE İLŞKİLENDİRME: Kariyer bilinci geliştirmek
KAYNAKLAR: Hayat Bilgisi Özel İhtisas Komisyonu,www.tesk.org.tr/tr/yayın/107/
SÜREÇ
ÖNHAZIRLIK:
1- Sınıfı önceden iki gruba ayırın. Birinci grup eski mesleklerle ilgili, diğer grup günümüz meslekleriyle ilgili araştırma yapsın. Sınıfa bu mesleklerle ilgili materyal getirmelerini sağlayın.( resim,fotoğraf,giysi,eşya vb.)
2- Çocukların dikkatini çekebilecek meslek sahibi bir kaynak kişi belirleyin.
3- Sınıfa eski mesleklerle ait bir eşya ile girerek öğrencilerin dikkatini çekin.
4- Sınıfa getirdiğiniz eşyanın eskiden hangi meslekte, hangi işi yapmak için kullanılmış olabileceğini sorun.
5- Getirdiğiniz çeşitli meslek gruplarına ait ( eski/yeni karışık )resimleri sınıfa gösterin ve öğrencilerden eski ve yeni olarak ayırmalarını isteyin.
6- Öğrenci sunumlarını dinleyin. Eski ve yeni mesleklerin kullanılan materyallerle tanıtılmasını sağlayın.
7- Öğrenci sunumlarından sonra sınıftan seçilen birkaç öğrenciden bu meslekler arasında gördüğü farklılıkları sözlü olarak ifade etmelerini sağlayın.
8- Sınıfa getirdiğiniz kaynak kişiden mesleği ile ilgili bilgi vermesini isteyin. Bu kaynak kişinin eski mesleklerin daha çok insan gücüne dayandığını vurgulamasını sağlayın.
9- Çalışma kâğıtları dağıtın, çalışmaları sırasında öğrencilere rehberlik edin
DEĞERLENDİRME
Öğrencilere verilecek çalışma kâğıtları ile yapılacak
Önemli Not: Bu belge ttkb.meb.gov.tr den alınmıştır. Edubilim olarak MEB de karışık olarak verilen bu bilgileri sizin için düzenli bir şekilde bir araya getirdik. Yukarıdaki özet konu hakkında bilgilendirme için verilmiştir. Düzenli ve tam haliyle görmek için dosyayı indirin... Dosyaların tüm hakları MEB e aittir ama bu şekilde düzenlenip biraraya getirilmesi tamamen Edubilimin katkılarıyla gerçekleşmiştir. Burada verilen bilgi, belge, yazı ve dökümanlar izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kaynak belirtmek için
www.edubilim.com veya
www.edubilim.com/forum adresine alıntı yaptığınız adresten link vermeniz gerekmektedir.
Anahtar Kelimeler: babamın mesleği ne, ben ne olmak istiyorum, babamın meslegi ne, hayat bilgisi dersi işte babamın mesleği ne, ben ne olmak istiyorum konusu, babamın mesleği ne, ben ne olmak istiyorum etkinlik örneği, babamın mesleği ne, ben ne olmak istiyorum konusunun işlenişi, babamın mesleği ne, ben ne olmak istiyorum etklinlik örnekleri, hayat bilgisi 1. sınıf, hayat bilgisi birinci sınıf, Dün, Bugün, Yarın