Edubilim Forumları - www.edubilim.com Edubilim Forumları - www.edubilim.com
Duyurular: 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı 2.Dönem Evrakları

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Mayıs 25, 2012, 07:10:56 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

...::: EDuBiLiM :::...

Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  
Gönderen Konu: Atilla Dorsay  (Okunma Sayısı 347 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Administrator
Uzman Üye
Üye No: 1

« : Ekim 17, 2007, 09:27:21 ÖS »

İzmir doğumludur. Galatasaray Lisesi ve Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (şimdiki M.S.Ü.) Yüksek Mimarlık bölümünden mezun oldu (1964). 1966 yılından itibaren Cumhuriyet gazetesinde sinema üzerine yazmaya başladı ve sonra bunu asıl meslek olarak seçti. Cumhuriyet’te 27 yıl sürekli yazdıktan sonra Milliyet ve Yeni Yüzyıl’da yazdı. şimdilerde Sabah’ta yazıyor. Çoğu sinemayla ilgili olmak üzere bugüne dek 29 kitap yayınladı. Türk sineması eleştirilerini, yemek kültürü, şehircilik ve yaşam kültürü üzerine yazılarını ayrı kitaplarda topladı. TRT 2’de, açıldığı 1985 yılından beri film programları yapıyor. Sinema 100 Yaşında kuşağında önemli klasikler sundu. şimdi, Sinema Büyüsü kuşağını hazırlayıp sunuyor. 1986-1995 arasında TRT Radyo 3’te müzik programları yaptı. Sayısız yerli-yabancı dergide yazıları yayınlandı. Birçok festivalde jüri üyeliği yaptı. Ayrıca başlangıcından (1982) bugüne dek ıstanbul Kültür ve Sanat Vakfı Uluslararası ıstanbul Film Festivali’nin yürütme kurulundadır. FIPRESCI-Uluslararası Sinema Yazarları Federasyonu’nun Türkiye temsilcisidir. Dorsay’ın, Legion d’Honneur-Palmes Academiwues Nişanı, TDK Basın Ödülü, ıstanbul, ızmir ve Antalya festivalleri Emek Ödülü gibi birçok ödülü bulunuyor.

ESERLERİ

100 Yılın 100 Filmi
100 Yılın 100 Yönetmeni
100 Yılın 150 Oyuncusu
Düşen Yapraklar Geçen Yıllar
Hayatımızı Değiştiren Filmler
Ne şurup-şeker şarkılarda Onlar...
Sinema ve Çağımız
Sinema ve Kadın
Sinemamızda Çöküş ve Rönesans Yılları
Sümbül Sokağın Tutsak Kadını
Yaşam ve Ölüm Kentleri

Türkiyenin En Büyük Eğitim Sitesi - www.edubilim.com

2009-2010 İlköğretim Yıllık Planları(Tüm Dersler)

1. Sınıf  - 2. Sınıf - 3.Sınıf - 4.Sınıf - 5.Sınıf - 6.Sınıf - 7.Sınıf - 8.Sınıf
Etiket:
  Sayfa: [1]  
  Bu Konuyu Gönder  

Gitmek istediğiniz yer:  

Edubilim olarak 2009-2010 Eğitim ve Öğretim Yılında da eğitimle ilgili , bilgi , belge ve dosyalarla tüm öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız...
Tüm hakları sakllıdır. Edubilim 2007-2009. Bu sitede bulunan bilgi , belge ve dökümanların izin alınmadan veya kaynak gösterilmeden kullanılması yasaktır. İletişim Adresi: edubilim@gmail.com

Edubilim I Edubilim Forumları I Urllist I Etiketler I Rss I Google Etiketleri I Site Haritası I Site Map

MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006-2009, Simple Machines

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli!